НЕМАЧКА ПОБЕДИЛА ДАНЦЕ И ОТИШЛА У ЧЕТВРТФИНАЛЕ: ВАР помогао „панцерима“ (ВИДЕО)

Фудбалска репрезентације Немачке је после велике борбе успела да савлада селекцију Данске, али се мора рећи да су „панцери“ имали среће јер је  „викинзима “ на  почетку другиог дела када је резултат био нерешен поништен  погодак због офсајда од неколико цантиметра.
s
Фото: Tanjug (AP Photo/Hassan Ammar)

Неочекивани поклон ВАР –а „ панцери“ су знали да искористе и у уз помоћ резигнираног Андерсона (играо руком), којем је поништен погодак дошли до вођсва после пенала, а онда у правој отвореној јурњави постигли и други погодак.  

Почело је нападима Немаца, који су у 4. минуту после корнера Кроса лопту убацили у гол, међутим, испоставило се да су „панцери“ непрописно направили „блок“ са Шлотербека и судија Тејлор је поништио погодак. Наставили су Немци са притиском, имали неколико сјајних прилика, али је голман Данаца Шмајхел бранио изванредно.

Како је утакмица одмицала Данци су играли све боље и негде пред крај првог дела успели су да успоставе равнотежу, чак су у последњем минуту првог дела имали и велику шпансу, али ударац Хојлунда Нојер је успео да одбрани.

Друго полувреме Данци су отворили боље и после само два минута Андерсон је постигао гол. Међутим, после интрвенције ВАР –а погодак поноштен, испоставило се да је Дилејни био за неколико цантиметара у офсајд позицији, пре него што је дотурио лопту Андерсону.

А само тридесетак секунди касније Андерсон је постао трагичар, лопта га је ударила у руку у шеснестерцу и после нове ВАР провере Оливер је показао на белу тачку. С линије пенала Хаверц је био сигуран и Немачка је повела.

После гола отворила се утакмица. Неколико минута касније Хаверц је био у новој прилици, али је тукао поред гола. Потом му се реванширао Хојлунд, који је са седам метара погодио Нојера. А већ после следећег напада немци су постигли и други погодак. Мусијала је с центра побегао својим чуварима и лако пласирао лоту у дужи угао.

Немачка – Данска 2:0 (0:0)

ДОРТМУНД: Вестфален стадион, гледалаца 80.000, судија: Мајкл Оливер (Енглеска), стрелац: Хаверц (из пенала) у 53. и Мусиала у 68. минуту. Жути картони: тренер Нагексман (Немачка), Хојлунд, Бах, Меле, Андерсен (Данска).  

НЕМАЧКА: Нојер 7,5 – Кимих 7, Ридигер 7,5, Шлотербек 7, Раум 6,5 (Херникс)– Андрих 6,5 (Џан), Крос 7, Мусиала 7 (Вирц), Гиндоган 7 (Филкруг), Сане 7 (Антон) – Хаверц 8.

ДАНСКА: Шмајхел 7,5– Андерсен 6,5, Вестергард 6,5, Кристенсен 7(Ларсен)– Хојберг 7, Делејни (Ногард) 7, Ериксен 7, Мале 6,5, Бах 6,5 (Кристијансен)– Хојлунд 7 (Винд), Склов Олсен 6,5 (Паулсен). 

Г. Ковач

 

Cup tree provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0412
Најновије вести