heavy intensity rain
15°C
29.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО, ВИДЕО) РЕМИ У РЕТКО ВИЂЕНОМ ФИНИШУ НА „КАРАЂОРЂУ“: Црномарковић дао гол некадашњем клубу

28.09.2024. 22:16 22:54
Пише:
fudbal
Фото: ФК Војводина

Фудбалери Војводине и Радничког на крају поделили бодове.

Јака киша која је почела да пада два сата пред почетак утакмице Војводине и Радничког, без сумње је утицала на веома скромну посету на стадиону „Карађорђе“ на ком су после узбудљивог финиша подељени бодови у 10. колу Суперлиге. 

Ипак, оне најодважније, лоше време и значајни пад температуре ваздуха, нису уплашили и дошли су да подрже новосадске и фудбалере из Ниша, очекујући од њих добру игру и занимљив сусрет. 

fudbal
Фото: ФК Војводина

Од првог судијског звиждука иницијативу су преузели домаћи играчи, показујући да су решени што пре да стигну до жељеног вођства и закораче на победнички пут. Први ударац ка голу Стевановића упутио је искусни Марко Полетановић у 6. минуту, када је замало био непрецизан с 20 метара, али су, свеједно, уследили први аплаузи с трибина. На истеку 15. минута, одлично је слободни ударац, поново с удаљености од око 20 метара, извео запажени Полетановић, чији ударац је тада фијукнуо изнад пречке гола тима из Ниша.

Већ у 20 минуту играчи из града на Нишави зарадили су три јавне опомене због неопрезних и јаких стартова и то је могло да им у наставку сусрета прави доста проблема. Посебну пажњу посвећивали су гости Калебу Зади Серију, при чему је најчешће уз њега био Корејац Ђо.

Поздрав тренера

Новосадска публика посебно је поздравила садашњег тренера Радничког Николу Дринчића, који је носио дрес Војводине и с њом освојио победнички пехар у Купу Србије, за сада последњи трофеј који је припао „старој дами“. Пред почетак утакмице, он и Немања Кртолица такође су се пријатељски загрлили, што је наишло на аплаузе с трибина.

У 27. минуту бележимо први озбиљнији атак Радничког, када је, са 25 метара, веома добро шутирао Милорад Стајић, али је и његов покушај био недовољно прецизан. Три минута доцније, исти играч је упутио ударац главом са шест метара, такође без жељеног резултата. Ослободио се нишки тим притиска домаћина и све чешће показивао да зна начин да направи невољу по одбрану Војводине.

fudbal
Фото: ФК Војводина

После пропуштене полушансе Кораћа, Раднички је поново имао прилику у 39. минуту, али се заиграо Стјуарт који је обишао неколико препрека, али није шутирао ка голу ривала и дефанзивци новосадске екипе отклонили су опасност. Новосађани као да су мало попустили у тим тренуцима, што је екипа с југа Србије користила и постајала све опаснија, али су екипе на паузу отишле без постигнутог поготка.

 

 

 

Кренуо је домаћи тим ангажованије у наставку, очигледно је тренер Кртолица тражио веће залагање и самопоуздање од својих играча. И заиста, у 52. минуту Војводина је стигла до вођства. После Серијевог центаршута из корнера, лопту је главом захватио Стјуарт, а она је након тога пала на ногу Јусуфу Бамиделеу, који је ефектно, левом ногом, погодио десни доњи угао гола Радничког и довео Страру даму у вођство. Одмах након тога, снажни играч напустио је терен због повреде, а у игру је ушао Лазар Ранђеловић, који је тако дебитовао у црвено-белом дресу.

fudbal
Фото: ФК Војводина

Није радост домаће екипе потрајала, јер је у 57. минуту лепо по левој страни прошао Радивој Босић, упутио по земљи лопту ка Стјуарту, а овај је савладао Росића и изједначио резултат на 1:1. Није ту био крај за проблеме Новосађана, јер је у 59. минуту арбитар Илић показао на белу тачку у корист Радничког, после несхватљивог неспоразума голмана Росића и Кораћа. Сигуран реализатор најстроже казне био је Вања Илић и гости су стигли до експресног преокрета.

Играо се 67. минут, када је велику прилику за изједначење пропустио Радуловић, шутирајући преко гола. Стјуарт је све чешће правио проблеме Новосађанима, док су се атаци домаћина одбијали од добро постављене одбране Нишлија. Тренер Кртолица све карте је бацио у напад и резултат је уследио у 74. минуту, када је досуђен једанаестерац за Војводину, али је млади голман Димитрије Стевановић успео да одбрани шут Серија са 11 метара.

fudbal
Фото: ФК Војводина

Ипак, финиш је донео прави ролеркостер, јер је Марко Велићковић у 87. минуту изједначио скор на 2:2, а три минута касније, после корнера, највиши у скоку пред голом Радничког био је Ђорђе Црномарковић и затресао мрежу ривала. 

Међутим, ни ту није био крај овог узбудљивог дуела, јер је у последњем, петом минуту надокнаде, Росић био изблокиран после корнера, што је искористио капитен Радничког Јамкам и поставио коначних 3:3.

А. Предојевић

Војводина – Раднички Ниш 3:3 (0:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 1.200, судија: Павле Илић (Крагујевац). Стрелци: 1:0 Бамделе у 52. 1:1 – Стјуарт у 57. 1:2 – Илић (из пенала) у 61. 2:2 – Величковић у 87. 3:2 – Црномарковић у 90. 3;3 – Јамкам у 90+5. минуту. Жути картони: Бамиделе, Барош. Росић (Војводина), Нишић, Јуруков, Илић, Белаковић (Раднички Ниш).

ВОЈВОДИНА: Росић 6, Бутеан 6 (Николић 6), Кораћ 6, Црномарковић 7, Барош 6, Петровић 6 (Депу 6), Полетановић 7, Радуловић 6 (Поповић 6,5), Кокановић 6 (Величковић 7), Сери 6, Бамиделе 7 (Ранђеловић 6).

РАДНИЧКИ НИШ: Стевановић 7,5, Илић 7 (Зец), Јамкам 7, Стојановић 6,5, Војновић 6,5, Босић 7, Ђо 6,5, Стајић 6,5, Нишић 7, Јуруков 6 (Белаковић), Стјуарт 7 (Ивеља 6).

Standings provided by Sofascore
Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар