Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO, VIDEO) REMI U RETKO VIĐENOM FINIŠU NA „KARAĐORĐU“: Crnomarković dao gol nekadašnjem klubu

28.09.2024. 22:16 22:54
Piše:
fudbal
Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine i Radničkog na kraju podelili bodove.

Jaka kiša koja je počela da pada dva sata pred početak utakmice Vojvodine i Radničkog, bez sumnje je uticala na veoma skromnu posetu na stadionu „Karađorđe“ na kom su posle uzbudljivog finiša podeljeni bodovi u 10. kolu Superlige. 

Ipak, one najodvažnije, loše vreme i značajni pad temperature vazduha, nisu uplašili i došli su da podrže novosadske i fudbalere iz Niša, očekujući od njih dobru igru i zanimljiv susret. 

fudbal
Foto: FK Vojvodina

Od prvog sudijskog zvižduka inicijativu su preuzeli domaći igrači, pokazujući da su rešeni što pre da stignu do željenog vođstva i zakorače na pobednički put. Prvi udarac ka golu Stevanovića uputio je iskusni Marko Poletanović u 6. minutu, kada je zamalo bio neprecizan s 20 metara, ali su, svejedno, usledili prvi aplauzi s tribina. Na isteku 15. minuta, odlično je slobodni udarac, ponovo s udaljenosti od oko 20 metara, izveo zapaženi Poletanović, čiji udarac je tada fijuknuo iznad prečke gola tima iz Niša.

Već u 20 minutu igrači iz grada na Nišavi zaradili su tri javne opomene zbog neopreznih i jakih startova i to je moglo da im u nastavku susreta pravi dosta problema. Posebnu pažnju posvećivali su gosti Kalebu Zadi Seriju, pri čemu je najčešće uz njega bio Korejac Đo.

Pozdrav trenera

Novosadska publika posebno je pozdravila sadašnjeg trenera Radničkog Nikolu Drinčića, koji je nosio dres Vojvodine i s njom osvojio pobednički pehar u Kupu Srbije, za sada poslednji trofej koji je pripao „staroj dami“. Pred početak utakmice, on i Nemanja Krtolica takođe su se prijateljski zagrlili, što je naišlo na aplauze s tribina.

U 27. minutu beležimo prvi ozbiljniji atak Radničkog, kada je, sa 25 metara, veoma dobro šutirao Milorad Stajić, ali je i njegov pokušaj bio nedovoljno precizan. Tri minuta docnije, isti igrač je uputio udarac glavom sa šest metara, takođe bez željenog rezultata. Oslobodio se niški tim pritiska domaćina i sve češće pokazivao da zna način da napravi nevolju po odbranu Vojvodine.

fudbal
Foto: FK Vojvodina

Posle propuštene polušanse Koraća, Radnički je ponovo imao priliku u 39. minutu, ali se zaigrao Stjuart koji je obišao nekoliko prepreka, ali nije šutirao ka golu rivala i defanzivci novosadske ekipe otklonili su opasnost. Novosađani kao da su malo popustili u tim trenucima, što je ekipa s juga Srbije koristila i postajala sve opasnija, ali su ekipe na pauzu otišle bez postignutog pogotka.

 

 

 

Krenuo je domaći tim angažovanije u nastavku, očigledno je trener Krtolica tražio veće zalaganje i samopouzdanje od svojih igrača. I zaista, u 52. minutu Vojvodina je stigla do vođstva. Posle Serijevog centaršuta iz kornera, loptu je glavom zahvatio Stjuart, a ona je nakon toga pala na nogu Jusufu Bamideleu, koji je efektno, levom nogom, pogodio desni donji ugao gola Radničkog i doveo Straru damu u vođstvo. Odmah nakon toga, snažni igrač napustio je teren zbog povrede, a u igru je ušao Lazar Ranđelović, koji je tako debitovao u crveno-belom dresu.

fudbal
Foto: FK Vojvodina

Nije radost domaće ekipe potrajala, jer je u 57. minutu lepo po levoj strani prošao Radivoj Bosić, uputio po zemlji loptu ka Stjuartu, a ovaj je savladao Rosića i izjednačio rezultat na 1:1. Nije tu bio kraj za probleme Novosađana, jer je u 59. minutu arbitar Ilić pokazao na belu tačku u korist Radničkog, posle neshvatljivog nesporazuma golmana Rosića i Koraća. Siguran realizator najstrože kazne bio je Vanja Ilić i gosti su stigli do ekspresnog preokreta.

Igrao se 67. minut, kada je veliku priliku za izjednačenje propustio Radulović, šutirajući preko gola. Stjuart je sve češće pravio probleme Novosađanima, dok su se ataci domaćina odbijali od dobro postavljene odbrane Nišlija. Trener Krtolica sve karte je bacio u napad i rezultat je usledio u 74. minutu, kada je dosuđen jedanaesterac za Vojvodinu, ali je mladi golman Dimitrije Stevanović uspeo da odbrani šut Serija sa 11 metara.

fudbal
Foto: FK Vojvodina

Ipak, finiš je doneo pravi rolerkoster, jer je Marko Velićković u 87. minutu izjednačio skor na 2:2, a tri minuta kasnije, posle kornera, najviši u skoku pred golom Radničkog bio je Đorđe Crnomarković i zatresao mrežu rivala. 

Međutim, ni tu nije bio kraj ovog uzbudljivog duela, jer je u poslednjem, petom minutu nadoknade, Rosić bio izblokiran posle kornera, što je iskoristio kapiten Radničkog Jamkam i postavio konačnih 3:3.

A. Predojević

Vojvodina – Radnički Niš 3:3 (0:0)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca: 1.200, sudija: Pavle Ilić (Kragujevac). Strelci: 1:0 Bamdele u 52. 1:1 – Stjuart u 57. 1:2 – Ilić (iz penala) u 61. 2:2 – Veličković u 87. 3:2 – Crnomarković u 90. 3;3 – Jamkam u 90 5. minutu. Žuti kartoni: Bamidele, Baroš. Rosić (Vojvodina), Nišić, Jurukov, Ilić, Belaković (Radnički Niš).

VOJVODINA: Rosić 6, Butean 6 (Nikolić 6), Korać 6, Crnomarković 7, Baroš 6, Petrović 6 (Depu 6), Poletanović 7, Radulović 6 (Popović 6,5), Kokanović 6 (Veličković 7), Seri 6, Bamidele 7 (Ranđelović 6).

RADNIČKI NIŠ: Stevanović 7,5, Ilić 7 (Zec), Jamkam 7, Stojanović 6,5, Vojnović 6,5, Bosić 7, Đo 6,5, Stajić 6,5, Nišić 7, Jurukov 6 (Belaković), Stjuart 7 (Ivelja 6).

Standings provided by Sofascore
Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar