overcast clouds
22°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Пријовић и Обрадовић: Против Нигерије на победу

25.03.2018. 18:46 10:08
Пише:
Извор: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

Фудбалска репрезентација Србије стигла је у Лондон, где ће сутра одиграти нову контролну утакмицу са селекцијом Нигерије, још једним учесником предстојећег Мундијала у Русији.

Изабранике селектора Младена Крстајића је у Енглеској сачекало хладно, кишовито време, па су се играчи смрзавали на тренигу одрађеном на теренима Универзитета Брунел. Овај објекат је удаљен петанаестак километара од стадиона Хајв, где ће се одиграти меч са „нигеријским орловима”. Атмосфера у табору наше репрезентације је добра, а сви репрезентативци су здрави и спремни за сутрашњи окршај. Утисак је да су играчи заборавили на меч с Мароком (1:2) и окренули се новом ривалу који је снагу доказао у мечу с Пољацима, у петак, када је победио 1:0.

„Утакмица с Мароком била је представљала је тест за нас“, рекао је Александар Пријовић, који ће највероватније сутра бити у стартној постави, у шпицу напада. Генерално, то је био сусрет који треба да нам послужи како би се што боље уиграли и како бисмо “сложили све коцкице”. Мароко је  добра селекција, али мислим да нисмо заслужили да изгубимо. Ривал практично није имао праве прилике, али је ипак постигао два гола, рекао бих - из ничега. Имамо довољно простора да напредујемо, пре свега да исправимо неке индивидуалне грешке. Било је у том дуелу и позитивних ствари, али важно је да у сваком наредном тесту покажемо одређени напредак.“

Из нашег табора најављују да ће у утакмици с Нигеријом игра Србије изгледати потпуно другачије.


Промене у стартној постави

Највероватније је да ће селектор Младен Крстајић сутра у мечу с Нигеријом шансу пружити и неким играчима који нису играли шпротив Марока. Очекује се да ће од првог минута играти голман Стојковић, Ивановић и Рукавина, а да ће напад предводити Пријовић. Утакмица између Србије и Нигерије, на стадиону четвртолигаша Барнета, почиње у 20.50 часова.


„Нигерија је репрезентација која заслужује респект, физички је јака и дефинитивно ће представљати добар тест за нас. Учинићемо све да победимо, даћемо максимум да резултат буде бољи него у prеthodnom мечу. Исход није од примарне важности, јер битније је то да поправимо неке уочене слабости у игри. У данашњем фудбалу је, међутим, резултат увек у првом плану, па ће нам бити важно и да остваримо позитиван резултат, по могућству победу“, додао је Пријовић.

Репрезентативац Иван Обрадовић, који је ушао у игру у финишу дуела у Торину, такође се прво осврнуо сусрет с Мароком.

„Имали смо пар грешчица, али све је то нормално, јер променили смо систем игре, а и наступили смо у доста другачијем саставу у односу на утакмице које смо имали у новембру. Анализирали смо меч с Мароканцима и сигуран сам да ћемо бити много бољи у сусрету с Нигеријом“, нагласио је Обрадовић.

„Утакмица с Мароком показала нам је шта нас чека на Светском првенству. Добро је познато да у фудбалу данас нема лаких противника, а ривал из Торина је показао да је добро организована екипа која воли да има посед лопте. У квалификацијама је био најбољи у групи, не примивши ни један гол.“

Нигерија је, очекивања су, још квалитетнија од Марока.

„„Афрички орлови” су изузетно снажан противник, можда су и најбоља екипа на том континенту, а у новембру су победили чак и једну Аргентину. Физички су доминантни, имају сјајне и талентоване појединце и неће нам бити лако. Сигурно је да ће нам ово бити нова добра провера, односно прилика да видимо на ком смо тренутно нивоу и на чему треба да радимо. Без дилеме, ове две утакмице биле су прави избор.“

Атмосфера је у табору српског тима добра, с чим се сложио и Обрадовић.

„Најбитније да стварамо тимски дух, функционишемо као екипа и не примећује се разлика или подела на млађе и старије играче. Млађи репрезентативци имају пуну подршку од искуснијих и то је веома важно. Лично, увек сам се у репрезентацији осећао сјајно. За сада је, дакле, све како треба и надам се да ће тако и остати“, додао је Обрадовић.

Г. Ковач

Аутор:
Пошаљите коментар
Пораз Србије од Марока на дебију Младена Крстајића (2:1)

Пораз Србије од Марока на дебију Младена Крстајића (2:1)

23.03.2018. 20:13 22:47