Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Prijović i Obradović: Protiv Nigerije na pobedu

25.03.2018. 18:46 10:08
Piše:
Izvor: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

Fudbalska reprezentacija Srbije stigla je u London, gde će sutra odigrati novu kontrolnu utakmicu sa selekcijom Nigerije, još jednim učesnikom predstojećeg Mundijala u Rusiji.

Izabranike selektora Mladena Krstajića je u Engleskoj sačekalo hladno, kišovito vreme, pa su se igrači smrzavali na trenigu odrađenom na terenima Univerziteta Brunel. Ovaj objekat je udaljen petanaestak kilometara od stadiona Hajv, gde će se odigrati meč sa „nigerijskim orlovima”. Atmosfera u taboru naše reprezentacije je dobra, a svi reprezentativci su zdravi i spremni za sutrašnji okršaj. Utisak je da su igrači zaboravili na meč s Marokom (1:2) i okrenuli se novom rivalu koji je snagu dokazao u meču s Poljacima, u petak, kada je pobedio 1:0.

„Utakmica s Marokom bila je predstavljala je test za nas“, rekao je Aleksandar Prijović, koji će najverovatnije sutra biti u startnoj postavi, u špicu napada. Generalno, to je bio susret koji treba da nam posluži kako bi se što bolje uigrali i kako bismo “složili sve kockice”. Maroko je  dobra selekcija, ali mislim da nismo zaslužili da izgubimo. Rival praktično nije imao prave prilike, ali je ipak postigao dva gola, rekao bih - iz ničega. Imamo dovoljno prostora da napredujemo, pre svega da ispravimo neke individualne greške. Bilo je u tom duelu i pozitivnih stvari, ali važno je da u svakom narednom testu pokažemo određeni napredak.“

Iz našeg tabora najavljuju da će u utakmici s Nigerijom igra Srbije izgledati potpuno drugačije.


Promene u startnoj postavi

Najverovatnije je da će selektor Mladen Krstajić sutra u meču s Nigerijom šansu pružiti i nekim igračima koji nisu igrali šprotiv Maroka. Očekuje se da će od prvog minuta igrati golman Stojković, Ivanović i Rukavina, a da će napad predvoditi Prijović. Utakmica između Srbije i Nigerije, na stadionu četvrtoligaša Barneta, počinje u 20.50 časova.


„Nigerija je reprezentacija koja zaslužuje respekt, fizički je jaka i definitivno će predstavljati dobar test za nas. Učinićemo sve da pobedimo, daćemo maksimum da rezultat bude bolji nego u prethodnom meču. Ishod nije od primarne važnosti, jer bitnije je to da popravimo neke uočene slabosti u igri. U današnjem fudbalu je, međutim, rezultat uvek u prvom planu, pa će nam biti važno i da ostvarimo pozitivan rezultat, po mogućstvu pobedu“, dodao je Prijović.

Reprezentativac Ivan Obradović, koji je ušao u igru u finišu duela u Torinu, takođe se prvo osvrnuo susret s Marokom.

„Imali smo par greščica, ali sve je to normalno, jer promenili smo sistem igre, a i nastupili smo u dosta drugačijem sastavu u odnosu na utakmice koje smo imali u novembru. Analizirali smo meč s Marokancima i siguran sam da ćemo biti mnogo bolji u susretu s Nigerijom“, naglasio je Obradović.

„Utakmica s Marokom pokazala nam je šta nas čeka na Svetskom prvenstvu. Dobro je poznato da u fudbalu danas nema lakih protivnika, a rival iz Torina je pokazao da je dobro organizovana ekipa koja voli da ima posed lopte. U kvalifikacijama je bio najbolji u grupi, ne primivši ni jedan gol.“

Nigerija je, očekivanja su, još kvalitetnija od Maroka.

„„Afrički orlovi” su izuzetno snažan protivnik, možda su i najbolja ekipa na tom kontinentu, a u novembru su pobedili čak i jednu Argentinu. Fizički su dominantni, imaju sjajne i talentovane pojedince i neće nam biti lako. Sigurno je da će nam ovo biti nova dobra provera, odnosno prilika da vidimo na kom smo trenutno nivou i na čemu treba da radimo. Bez dileme, ove dve utakmice bile su pravi izbor.“

Atmosfera je u taboru srpskog tima dobra, s čim se složio i Obradović.

„Najbitnije da stvaramo timski duh, funkcionišemo kao ekipa i ne primećuje se razlika ili podela na mlađe i starije igrače. Mlađi reprezentativci imaju punu podršku od iskusnijih i to je veoma važno. Lično, uvek sam se u reprezentaciji osećao sjajno. Za sada je, dakle, sve kako treba i nadam se da će tako i ostati“, dodao je Obradović.

G. Kovač

Autor:
Pošaljite komentar
Poraz Srbije od Maroka na debiju Mladena Krstajića (2:1)

Poraz Srbije od Maroka na debiju Mladena Krstajića (2:1)

23.03.2018. 20:13 22:47