few clouds
17°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Предраг Роган: Спартак је велики клуб

03.10.2018. 10:26 10:32
Пише:
Извор: ФК Спартак/Предраг Роган

После пораза у првенственој утакмици с Војводином реаговало је руководство Фудбалског клуба Спартак Ждрепчева крв.

Челници суботичке екипе најпре су се споразумно ра­зишли са досадашњим шефом стручног штаба Владимиром Гаћиновићем, а само неколико сати после тога именовали су Предрага Рогана за његовог наследника. Очигледно је да је претпоследње место на табели  био сигнал за узбуну, посебно због чињенице да, упрокос бројним одласцима најбољих игрча, Спартак не игра толико лоше и да сигурно заслужује много боље резултате и пласман.

Предраг Роган је, у изјави за „Дневник“, по именовању на место шефа стручног штаба Спартака је рекао:

- Спартак је велики клуб, који иза себе има богату традицију и због тога ми је позив импоновао. Некад не може да се бира тренутак када долазите у нову средину, али сам, уз консултације с људима чије мишљење ценим, одлучио да прихватим изазов, јер знам да у екипи Спартака има потенцијала за много више домете од ових тренутних. Важно је да што пре повратимо емоције и страст у нашу игру. У суботу идемо у Сурдулицу на мегдан Раднику, који је увек неугодан домаћин. Учинићемо све што је у нашој моћи како бисмо остварили што повољнији резултат, што би био и наговештајем бољих дана за Спартак – најавио је Роган.


Одлука донета тешка срца

Што се прекида сарадње с Владимиром Гаћиновићем тиче, Спартак је издао званично саопштење, у којем се, између осталог, каже:

- На састанку досадашњег шефа стручног штаба Владимира Гаћиновића с управом клуба, донешена је одлука да се након годину и по дана заједничког рада споразумно прекине даља сарадња. Под његовим вођством изборен је пласман на међународну сцену, где смо постигли историјски успех учешћем у трећем колу квалификација за Лигу Европе. Иза нас је турбулентан период који нису пратили очекивани резултати, посебно у домаћем првенству и једноставно смо се споразумели да је за Спартак најбоље да дође до промене шефа стручног штаба. Ова одлука је донешена тешка срца и нисмо је донели у афекту, већ смо се, као искрени пријатељи - договорили. Владимир Гаћиновић је диван човек, врстан стручњак који фудбалску игру познаје до у танчине и можда је недостајало само мало спортске среће да резултати буду другачији. Са Владом смо постали пријатељи и ван терена, тако да и нама тешко пада овај растанак – каже се у саопштењу.


- Иако се екипа налази у доста тешкој ситуацији, одлу­чили смо се да укажемо поверење младом тренеру, који  је досадашњим радом показао и доказао да се ради о веома перспективном стручњаку. Пра­тили смо његов рад у Земуну, Мачви и ТСЦ- у из Бачке Тополе и уверили се да је Роган право решење за нас - рекао је председник Спартака Драган Симовић.

Осим наших екипа у којима је радио, треба истаћи и чињеницу да је Роган једно време био помоћи тренер у Ујпешт Дожи из Будимпеште. Свакако, посебне препоруке овај стручњак стекао је у време када је, пре око пет година, био директор суботичког суперлигаша и врло успешно водио Спартакову филијалу ФК Палић.

- Тада смо се уверили да је реч о човеку који је 24 часа посвећен фудбалу и који никада не одустаје од спро­вођења зацртаних циљева. Rradi се о младом и амбициозном тренеру, који је својим досадашњим ангажманом показао да његов начин рада гарантује да наш клуб чекају бољи дани - додао је Симовић.

Предрагу Рогану помагаће Бранко Мирјачић и Саво Павићевић, тренер голмана и даље ће бити Срђан Жакула, а спортски директор Љубиша Дунђерски. У суботу Роган ће дебитовати на клупи суботичког суперлигаша на тешком гостовању у Сурдулици. Дуел између Радника и Спартака представљаће окршај две екипе које су се нашле у непријатној зони, при самом дну табеле, тако да ће, како се очекује, донети велику битку за бодове за бег ка некој од комфорнијих позиција на табеле.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
ФК Спартак именовао новог тренера

ФК Спартак именовао новог тренера

02.10.2018. 13:50 13:51