Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Predrag Rogan: Spartak je veliki klub

03.10.2018. 10:26 10:32
Piše:
Izvor: FK Spartak/Predrag Rogan

Posle poraza u prvenstvenoj utakmici s Vojvodinom reagovalo je rukovodstvo Fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv.

Čelnici subotičke ekipe najpre su se sporazumno ra­zišli sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Vladimirom Gaćinovićem, a samo nekoliko sati posle toga imenovali su Predraga Rogana za njegovog naslednika. Očigledno je da je pretposlednje mesto na tabeli  bio signal za uzbunu, posebno zbog činjenice da, uprokos brojnim odlascima najboljih igrča, Spartak ne igra toliko loše i da sigurno zaslužuje mnogo bolje rezultate i plasman.

Predrag Rogan je, u izjavi za „Dnevnik“, po imenovanju na mesto šefa stručnog štaba Spartaka je rekao:

- Spartak je veliki klub, koji iza sebe ima bogatu tradiciju i zbog toga mi je poziv imponovao. Nekad ne može da se bira trenutak kada dolazite u novu sredinu, ali sam, uz konsultacije s ljudima čije mišljenje cenim, odlučio da prihvatim izazov, jer znam da u ekipi Spartaka ima potencijala za mnogo više domete od ovih trenutnih. Važno je da što pre povratimo emocije i strast u našu igru. U subotu idemo u Surdulicu na megdan Radniku, koji je uvek neugodan domaćin. Učinićemo sve što je u našoj moći kako bismo ostvarili što povoljniji rezultat, što bi bio i nagoveštajem boljih dana za Spartak – najavio je Rogan.


Odluka doneta teška srca

Što se prekida saradnje s Vladimirom Gaćinovićem tiče, Spartak je izdao zvanično saopštenje, u kojem se, između ostalog, kaže:

- Na sastanku dosadašnjeg šefa stručnog štaba Vladimira Gaćinovića s upravom kluba, donešena je odluka da se nakon godinu i po dana zajedničkog rada sporazumno prekine dalja saradnja. Pod njegovim vođstvom izboren je plasman na međunarodnu scenu, gde smo postigli istorijski uspeh učešćem u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Iza nas je turbulentan period koji nisu pratili očekivani rezultati, posebno u domaćem prvenstvu i jednostavno smo se sporazumeli da je za Spartak najbolje da dođe do promene šefa stručnog štaba. Ova odluka je donešena teška srca i nismo je doneli u afektu, već smo se, kao iskreni prijatelji - dogovorili. Vladimir Gaćinović je divan čovek, vrstan stručnjak koji fudbalsku igru poznaje do u tančine i možda je nedostajalo samo malo sportske sreće da rezultati budu drugačiji. Sa Vladom smo postali prijatelji i van terena, tako da i nama teško pada ovaj rastanak – kaže se u saopštenju.


- Iako se ekipa nalazi u dosta teškoj situaciji, odlu­čili smo se da ukažemo poverenje mladom treneru, koji  je dosadašnjim radom pokazao i dokazao da se radi o veoma perspektivnom stručnjaku. Pra­tili smo njegov rad u Zemunu, Mačvi i TSC- u iz Bačke Topole i uverili se da je Rogan pravo rešenje za nas - rekao je predsednik Spartaka Dragan Simović.

Osim naših ekipa u kojima je radio, treba istaći i činjenicu da je Rogan jedno vreme bio pomoći trener u Ujpešt Doži iz Budimpešte. Svakako, posebne preporuke ovaj stručnjak stekao je u vreme kada je, pre oko pet godina, bio direktor subotičkog superligaša i vrlo uspešno vodio Spartakovu filijalu FK Palić.

- Tada smo se uverili da je reč o čoveku koji je 24 časa posvećen fudbalu i koji nikada ne odustaje od spro­vođenja zacrtanih ciljeva. Rradi se o mladom i ambicioznom treneru, koji je svojim dosadašnjim angažmanom pokazao da njegov način rada garantuje da naš klub čekaju bolji dani - dodao je Simović.

Predragu Roganu pomagaće Branko Mirjačić i Savo Pavićević, trener golmana i dalje će biti Srđan Žakula, a sportski direktor Ljubiša Dunđerski. U subotu Rogan će debitovati na klupi subotičkog superligaša na teškom gostovanju u Surdulici. Duel između Radnika i Spartaka predstavljaće okršaj dve ekipe koje su se našle u neprijatnoj zoni, pri samom dnu tabele, tako da će, kako se očekuje, doneti veliku bitku za bodove za beg ka nekoj od komfornijih pozicija na tabele.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
FK Spartak imenovao novog trenera

FK Spartak imenovao novog trenera

02.10.2018. 13:50 13:51