overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Олимпијакос кажњавао храбри Партизан и однео 3:1 у Атину

25.07.2017. 22:48 08:56
Пише:
Извор: FoNet

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана изгубили су вечерас у Београду од Олимпијакоса 3:1 (1:1) у првој утакмици 3. кола квалификација за Лигу шампиона.

Црно-бели су изгубили због индивидуалних грешака и имаће тежак задатак да, за седам дана, у Атини, надокнаде заостатак.

Иако је састав Београђана најављивао офанзивну игру то се у почетку није догодило. Напротив, црно-бели су кренули бојажљиво, неспремни да преузму било какав ризик у нападу. Чинило се да су Грци били знатно одважнији и то им се већ у 6. минуту исплатило. После грешке Евертона, Ел Фарду је узео лопту, одиграо дупли пас с Марином, а затим после настављене кретње неометан успео да смести лопту у мрежу.

Слутило се тада да наш тим неће добро проћи у првом мечу, али врло брзо ,,ваљак“ је изједначио. Ђурђевић је на десној страни пронашао Јанковића, овај на петерцу Тавамбу, којем није било тешко да постигне гол. Врло битан егал за црно-беле после само четири минута и утакмица је могла да крене од почетка.

Оријентација гостујућих фудбалера била је да се кроз посед дође до шанси, а Београђани су покушавали да их у томе спрече и онда из контри дођу до прилика. Од 25. минута то је пошло за руком црно-белима који су за кратко време створили и неколико опасних акција. Покушај Ђурђевића маказицама у последњем тренутку је изблокирао Фигуеирас и спречио готово сигуран гол. У једној ситуацији нападач Партизана је погрешио, када је требало да иде на контакт са играчем Олимпијакоса, али је одлучио да проигра у шеснаестерцу и прилика је пропала. Ваљак је био доминантан у другом делу првог полувремена; у 42. минуту је Јанковић био у шанси, али је закаснио на центаршут. На одмор се отишло егалом, а црно-бели су оставили одличан утисак, осим самог почетка меча.

У наставку су Београђани кренули офанзивно, најављујући игру на победу. Али, свака грешка је била опасна по домаће, у 49. минуту Себа је био у великој прилици, али је Кљајић одлично интервенисао. А, одмах потом, велика шанса Леонарда, али и шут поред гола.

У 56. минуту – поново вођство гостију. Освојили су Грци лопту на средини терена, она је стигла до Ел Фардуа који је с 20 метара био изузетно прецизан. Поново су црно-бели, чини се, наивно примили гол. Игра се полако распала код нашег шампиона и гости су били све опаснији. А у 73. минуту, велика прилика за Партизан, али је Остојић за мало шутирао поред гола. Тачку на меч ставио је Еменике у 90. минуту и практично свој тим већ одвео даље.

И. Лазаревић

Партизан - Олимпијакос 1:3 (1:1)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 25.000, судија: Маса (Италија). Стрелци: Тавамба у 10. за Партизан, а Ел Фарду у 6. и 56. и Еменике у 90. минуту за Олимпијакос. Жути картони: Евертон, Тавамба, Леонардо (Партизан), Сиопис, Фигуеирас (Олимпијакос).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Вулићевић 6, Остојић 6, Ћирковић 6 (Немања Р. Милетић), Немања Г. Милетић 6, Косовић 7, Евертон 6, Леонардо 7, Јанковић 7 (Пантић), Тавамба 7, Ђурђевић 7.

ОЛИМПИЈАКОС: Капино 6, Кутрис 6, Ромао 6, Рецос 6, Фигуеирас 6, Сиопис 7, Ођиђа-Офое 6, Себа 7, Марин 7 (Зђелар), Карсела 7 (Пардо), Гонзалес 7, Ел Фарду 8 (Еменике 7).

Резултати

Славија (П) - БАТЕ Борисов        1:0 (1:0)

Карабаг – Шериф                         0:0

Стеауа – Плзен                            2:2 (1:1)

АЕК - ЦСКА Москва                     0:2 (0:1)

Вардар - Копенхаген                    1:0 (0:0)

Партизан – Олимпијакос             1:3 (1:1)

Данас

Астана – Легија                            (16)

Динамо (Кијев) - Јанг Бојс           (18.30)

Салцбург – Ријека                        (18.45)

Хапоел (Бер Шева) – Лудогорец (19)

Виторул – АПОЕЛ                         (20)

Марибор – Хафнарфјордур         (20.20)

Селтик – Розенборг                      (20.45)

Ница – Ајакс                                  (20.45)

Бриж - Истанбул Башакшехир     (21)

Без навијача Олимпијакоса у Хумској, петардом на Марина

Навијачи Олимпијакоса нису ушли на стадион Партизана на меч квалификација за Лигу шампиона, иако је било најава да ће заједно са присталицама Црвене звезде да бодре свој тим.

Из Партизана су раније објавили да имају сазнања да су Грци, уз помоћ навијача Црвене звезде, дошли до карата за утакмицу, али је ипак испоштован договор два клуба да нема навијача на гостовањима у Београду и Атини, уз сагласност Европске фудбалске уније (УЕФА).

Северна трибина стадиона у Хумској, код дела предвиђеног за госте, испуњена је црно-белим присталицама.

Фудбалери Олимпијакоса дочекани су звиждуцима и увредљивим песмама, док је играч Марко Марин, иначе према сопственом признању навијач Црвене звезде, гађан петардом док је изводио корнер.

Такође, по завршетку првог полувремена дошло је до мањег инцидента када су са источне трибине полетеле пластичне флаше према фудбалерима Олимпијакоса, један од њих је узвратио, на шта су реаговали из стручног штаба Партизана и настало је кратко комешање.

Аутор:
Пошаљите коментар