Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Olimpijakos kažnjavao hrabri Partizan i odneo 3:1 u Atinu

25.07.2017. 22:48 08:56
Piše:
Izvor: FoNet

BEOGRAD: Fudbaleri Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Olimpijakosa 3:1 (1:1) u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crno-beli su izgubili zbog individualnih grešaka i imaće težak zadatak da, za sedam dana, u Atini, nadoknade zaostatak.

Iako je sastav Beograđana najavljivao ofanzivnu igru to se u početku nije dogodilo. Naprotiv, crno-beli su krenuli bojažljivo, nespremni da preuzmu bilo kakav rizik u napadu. Činilo se da su Grci bili znatno odvažniji i to im se već u 6. minutu isplatilo. Posle greške Evertona, El Fardu je uzeo loptu, odigrao dupli pas s Marinom, a zatim posle nastavljene kretnje neometan uspeo da smesti loptu u mrežu.

Slutilo se tada da naš tim neće dobro proći u prvom meču, ali vrlo brzo ,,valjak“ je izjednačio. Đurđević je na desnoj strani pronašao Jankovića, ovaj na petercu Tavambu, kojem nije bilo teško da postigne gol. Vrlo bitan egal za crno-bele posle samo četiri minuta i utakmica je mogla da krene od početka.

Orijentacija gostujućih fudbalera bila je da se kroz posed dođe do šansi, a Beograđani su pokušavali da ih u tome spreče i onda iz kontri dođu do prilika. Od 25. minuta to je pošlo za rukom crno-belima koji su za kratko vreme stvorili i nekoliko opasnih akcija. Pokušaj Đurđevića makazicama u poslednjem trenutku je izblokirao Figueiras i sprečio gotovo siguran gol. U jednoj situaciji napadač Partizana je pogrešio, kada je trebalo da ide na kontakt sa igračem Olimpijakosa, ali je odlučio da proigra u šesnaestercu i prilika je propala. Valjak je bio dominantan u drugom delu prvog poluvremena; u 42. minutu je Janković bio u šansi, ali je zakasnio na centaršut. Na odmor se otišlo egalom, a crno-beli su ostavili odličan utisak, osim samog početka meča.

U nastavku su Beograđani krenuli ofanzivno, najavljujući igru na pobedu. Ali, svaka greška je bila opasna po domaće, u 49. minutu Seba je bio u velikoj prilici, ali je Kljajić odlično intervenisao. A, odmah potom, velika šansa Leonarda, ali i šut pored gola.

U 56. minutu – ponovo vođstvo gostiju. Osvojili su Grci loptu na sredini terena, ona je stigla do El Fardua koji je s 20 metara bio izuzetno precizan. Ponovo su crno-beli, čini se, naivno primili gol. Igra se polako raspala kod našeg šampiona i gosti su bili sve opasniji. A u 73. minutu, velika prilika za Partizan, ali je Ostojić za malo šutirao pored gola. Tačku na meč stavio je Emenike u 90. minutu i praktično svoj tim već odveo dalje.

I. Lazarević

Partizan - Olimpijakos 1:3 (1:1)

BEOGRAD: Stadion Partizana, gledalaca: 25.000, sudija: Masa (Italija). Strelci: Tavamba u 10. za Partizan, a El Fardu u 6. i 56. i Emenike u 90. minutu za Olimpijakos. Žuti kartoni: Everton, Tavamba, Leonardo (Partizan), Siopis, Figueiras (Olimpijakos).

PARTIZAN: Kljajić 6, Vulićević 6, Ostojić 6, Ćirković 6 (Nemanja R. Miletić), Nemanja G. Miletić 6, Kosović 7, Everton 6, Leonardo 7, Janković 7 (Pantić), Tavamba 7, Đurđević 7.

OLIMPIJAKOS: Kapino 6, Kutris 6, Romao 6, Recos 6, Figueiras 6, Siopis 7, Ođiđa-Ofoe 6, Seba 7, Marin 7 (Zđelar), Karsela 7 (Pardo), Gonzales 7, El Fardu 8 (Emenike 7).

Rezultati

Slavija (P) - BATE Borisov        1:0 (1:0)

Karabag – Šerif                         0:0

Steaua – Plzen                            2:2 (1:1)

AEK - CSKA Moskva                     0:2 (0:1)

Vardar - Kopenhagen                    1:0 (0:0)

Partizan – Olimpijakos             1:3 (1:1)

Danas

Astana – Legija                            (16)

Dinamo (Kijev) - Jang Bojs           (18.30)

Salcburg – Rijeka                        (18.45)

Hapoel (Ber Ševa) – Ludogorec (19)

Vitorul – APOEL                         (20)

Maribor – Hafnarfjordur         (20.20)

Seltik – Rozenborg                      (20.45)

Nica – Ajaks                                  (20.45)

Briž - Istanbul Bašakšehir     (21)

Bez navijača Olimpijakosa u Humskoj, petardom na Marina

Navijači Olimpijakosa nisu ušli na stadion Partizana na meč kvalifikacija za Ligu šampiona, iako je bilo najava da će zajedno sa pristalicama Crvene zvezde da bodre svoj tim.

Iz Partizana su ranije objavili da imaju saznanja da su Grci, uz pomoć navijača Crvene zvezde, došli do karata za utakmicu, ali je ipak ispoštovan dogovor dva kluba da nema navijača na gostovanjima u Beogradu i Atini, uz saglasnost Evropske fudbalske unije (UEFA).

Severna tribina stadiona u Humskoj, kod dela predviđenog za goste, ispunjena je crno-belim pristalicama.

Fudbaleri Olimpijakosa dočekani su zvižducima i uvredljivim pesmama, dok je igrač Marko Marin, inače prema sopstvenom priznanju navijač Crvene zvezde, gađan petardom dok je izvodio korner.

Takođe, po završetku prvog poluvremena došlo je do manjeg incidenta kada su sa istočne tribine poletele plastične flaše prema fudbalerima Olimpijakosa, jedan od njih je uzvratio, na šta su reagovali iz stručnog štaba Partizana i nastalo je kratko komešanje.

Autor:
Pošaljite komentar