broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПИКСИ ТВРДИ ДА ЗНА САСТАВ ЗА ЕНГЛЕЗЕ: Ко би могао да почне тај дуел?

13.06.2024. 15:11 15:19
Пише:
Извор: Драган Стојковић и Стеван Стојановић, фото: ФСС

Пред најбољим фудбалерима Србије у недељу је велики, највећи испит ове генерације.

Наспрам њих наћи ће се репрезентативци Енглеске, фаворити, како год да се посматра, али не и непобедив тим. То је, наравно, лако за изрећи, много је теже на терену их савладати, али право на снове имају и изабраници Драгана Стојковића Пиксија, као и милиони навијача „орлова“.

Наш селектор већ неко време тврди да зна којих 11 момака ће да изведе на мегдан тиму Герета Саутгејта. Јавно о томе, што је и размуљиво, Пикси не говори, припремајући тим и тактику за „Горди Албион“. Али, ајде, да ми покушамо да потражимо неки одговор на знатижељу симпатизера наше селекције...

Иако је Предраг Рајковић одлично (са)чувао мрежу против Швеђана, утисак је да је место на голу, ипак, резервисано за Вању Милинковића-Савића. Овај двометраш доказао се у бројним сусретима наше репрезентације и не верујемо да ће Стојковић ту нашето да промени.


Могући тим Србије

(5-4-1)

В. Милинковић-Савић - Мијаиловић, Стојић (Спајић), Миленковић, Павловић, Младеновић – Гудељ, С. Милинковић-Савић, Тадић, Лукић (Максимовић) – Митровић.


Ко ће да игра у дефанзиви по боковима, питање је с пуно непознатих. У обе припремне утакмице по десној страни налазио се Андрија Живковић, који је, у суштини, офанзивни играч. С друге стране, Енглези имају изузетно брза и спретна крила и јасно је да Пикси ту не сме да се игра. Иако би већина наших љубитеља фудбала волела да по странама, уз Живковића, види и Филипа Костића, тешко је поверовати да се селектор с њима слаже. Вероватније је да по десном боку заигра неко од играча с дефанзивнијим карактеристикама, попут, рецимо Срђана Мијаиловића, који у prеthodna два теста није на терену провео ни минут. Да ли би он могао да представља нашег „џокера“, сазнаћемо у недељу увече.

Костић је био повређен, опоравио се, али је питање да ли је и колико спреман за тежак посао, проткан много дефанзивнијом улогом. Против Швеђана позицију левог бочног покривао је Филип Младеновић и, општа је оцена, чинио је то веома добро. И, приде, добар је приликом напада, а, уосталом, центрирао је Митровићу када је овај по други пут савладао Олсена.

Тројица штопера, чини нам се, биће Миленковић (централни), Павловић (лево) и, могуће је, Стојић. Пред њима је врашки тежак задатак да сачувају Харија Кејна и остале нападаче Енглеске, а та тројица фудбалера одиграли су прилично чврсто у Стокхолму, иако је истина и то да се наша одбрана тада (пре)често повијала. У комбинацији су и Спајић, односно Вељковић, али је утисак да су прва тројица показала за нијансу више.

Средњи ред је нова енигма. Вероватно да је Немања Гудељ сигуран као задњи везни, а могло би да се догоди да у пару са њим заигра или Саша Лукић, или Немања Максимовић. Предност дајемо фудбалеру Фулама, просто због искуства које је стекао у Премијер лиги и познавања стила игре Енглеза. Сергеј Милинковић-Савић, због радијуса кретања и простора који покрива, требао би да има обезбеђено место, баш као и капитен Душан Тадић, који изузетно пуно, и поред поодмаклих година, доноси нашој игри.

Александар Митровић или Душан Влаховић, или њих двојица заједно у нападу? Волели бисмо офанзивно оријентисане „орлове“, али... Пре би могло да се догоди да шансу добије „Митрогол“, који јако добро познаје енглеске дефанзивце и уме да ратује с њима. Уколико будемо играли само с једним нападачем, отворило би се место за још једног играча у средини, а ту би онда могао да се, ипак, нађе и Максимовић, као играч задатка, односно неко ко ће да испрати сјајног Џуда Белингема.

Наравно, коначни суд донеће Драган Стојковић, а ми се надамо да селектор тачно зна шта му је у игри потребно и ко ће то да му донесе.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
ПОЧИЊЕ 17. ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У ФУДБАЛУ; У Орлове верујемо, ватрено крштење против Гордог Албиона у недељу увече; ПОГЛЕДАЈТЕ ЦЕО РАСПОРЕД

ПОЧИЊЕ 17. ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У ФУДБАЛУ; У Орлове верујемо, ватрено крштење против Гордог Албиона у недељу увече; ПОГЛЕДАЈТЕ ЦЕО РАСПОРЕД

13.06.2024. 12:16 12:41
СТРАХИЊА ПАВЛОВИЋ ОБЈАСНИО КАКО ЋЕ ЧУВАТИ КЕЈНА: Меч против Енглеске најтежи на ЕП, покушаћемо да направимо добар резултат (ВИДЕО)

СТРАХИЊА ПАВЛОВИЋ ОБЈАСНИО КАКО ЋЕ ЧУВАТИ КЕЈНА: Меч против Енглеске најтежи на ЕП, покушаћемо да направимо добар резултат (ВИДЕО)

13.06.2024. 14:53 14:58
ПРЕД ВАМА ЈЕ ЗВАНИЧНА БРОШУРА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Упознавање с „орловима“ и историјом

ПРЕД ВАМА ЈЕ ЗВАНИЧНА БРОШУРА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Упознавање с „орловима“ и историјом

13.06.2024. 15:01 15:22
ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ИЗГЛЕДА БРЕНДИРАНИ АУТОБУС СРБИЈЕ на Европском првенству

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ИЗГЛЕДА БРЕНДИРАНИ АУТОБУС СРБИЈЕ на Европском првенству

Домаћини Еура у Немачкој потрудили су се да се све селекције у њиховој земљи осећају што пријатније.
13.06.2024. 15:06 15:20