Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PIKSI TVRDI DA ZNA SASTAV ZA ENGLEZE: Ko bi mogao da počne taj duel?

13.06.2024. 15:11 15:19
Piše:
Izvor: Dragan Stojković i Stevan Stojanović, foto: FSS

Pred najboljim fudbalerima Srbije u nedelju je veliki, najveći ispit ove generacije.

Naspram njih naći će se reprezentativci Engleske, favoriti, kako god da se posmatra, ali ne i nepobediv tim. To je, naravno, lako za izreći, mnogo je teže na terenu ih savladati, ali pravo na snove imaju i izabranici Dragana Stojkovića Piksija, kao i milioni navijača „orlova“.

Naš selektor već neko vreme tvrdi da zna kojih 11 momaka će da izvede na megdan timu Gereta Sautgejta. Javno o tome, što je i razmuljivo, Piksi ne govori, pripremajući tim i taktiku za „Gordi Albion“. Ali, ajde, da mi pokušamo da potražimo neki odgovor na znatiželju simpatizera naše selekcije...

Iako je Predrag Rajković odlično (sa)čuvao mrežu protiv Šveđana, utisak je da je mesto na golu, ipak, rezervisano za Vanju Milinkovića-Savića. Ovaj dvometraš dokazao se u brojnim susretima naše reprezentacije i ne verujemo da će Stojković tu našeto da promeni.


Mogući tim Srbije

(5-4-1)

V. Milinković-Savić - Mijailović, Stojić (Spajić), Milenković, Pavlović, Mladenović – Gudelj, S. Milinković-Savić, Tadić, Lukić (Maksimović) – Mitrović.


Ko će da igra u defanzivi po bokovima, pitanje je s puno nepoznatih. U obe pripremne utakmice po desnoj strani nalazio se Andrija Živković, koji je, u suštini, ofanzivni igrač. S druge strane, Englezi imaju izuzetno brza i spretna krila i jasno je da Piksi tu ne sme da se igra. Iako bi većina naših ljubitelja fudbala volela da po stranama, uz Živkovića, vidi i Filipa Kostića, teško je poverovati da se selektor s njima slaže. Verovatnije je da po desnom boku zaigra neko od igrača s defanzivnijim karakteristikama, poput, recimo Srđana Mijailovića, koji u prethodna dva testa nije na terenu proveo ni minut. Da li bi on mogao da predstavlja našeg „džokera“, saznaćemo u nedelju uveče.

Kostić je bio povređen, oporavio se, ali je pitanje da li je i koliko spreman za težak posao, protkan mnogo defanzivnijom ulogom. Protiv Šveđana poziciju levog bočnog pokrivao je Filip Mladenović i, opšta je ocena, činio je to veoma dobro. I, pride, dobar je prilikom napada, a, uostalom, centrirao je Mitroviću kada je ovaj po drugi put savladao Olsena.

Trojica štopera, čini nam se, biće Milenković (centralni), Pavlović (levo) i, moguće je, Stojić. Pred njima je vraški težak zadatak da sačuvaju Harija Kejna i ostale napadače Engleske, a ta trojica fudbalera odigrali su prilično čvrsto u Stokholmu, iako je istina i to da se naša odbrana tada (pre)često povijala. U kombinaciji su i Spajić, odnosno Veljković, ali je utisak da su prva trojica pokazala za nijansu više.

Srednji red je nova enigma. Verovatno da je Nemanja Gudelj siguran kao zadnji vezni, a moglo bi da se dogodi da u paru sa njim zaigra ili Saša Lukić, ili Nemanja Maksimović. Prednost dajemo fudbaleru Fulama, prosto zbog iskustva koje je stekao u Premijer ligi i poznavanja stila igre Engleza. Sergej Milinković-Savić, zbog radijusa kretanja i prostora koji pokriva, trebao bi da ima obezbeđeno mesto, baš kao i kapiten Dušan Tadić, koji izuzetno puno, i pored poodmaklih godina, donosi našoj igri.

Aleksandar Mitrović ili Dušan Vlahović, ili njih dvojica zajedno u napadu? Voleli bismo ofanzivno orijentisane „orlove“, ali... Pre bi moglo da se dogodi da šansu dobije „Mitrogol“, koji jako dobro poznaje engleske defanzivce i ume da ratuje s njima. Ukoliko budemo igrali samo s jednim napadačem, otvorilo bi se mesto za još jednog igrača u sredini, a tu bi onda mogao da se, ipak, nađe i Maksimović, kao igrač zadatka, odnosno neko ko će da isprati sjajnog Džuda Belingema.

Naravno, konačni sud doneće Dragan Stojković, a mi se nadamo da selektor tačno zna šta mu je u igri potrebno i ko će to da mu donese.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
POČINJE 17. EVROPSKO PRVENSTVO U FUDBALU; U Orlove verujemo, vatreno krštenje protiv Gordog Albiona u nedelju uveče; POGLEDAJTE CEO RASPORED

POČINJE 17. EVROPSKO PRVENSTVO U FUDBALU; U Orlove verujemo, vatreno krštenje protiv Gordog Albiona u nedelju uveče; POGLEDAJTE CEO RASPORED

13.06.2024. 12:16 12:41
STRAHINJA PAVLOVIĆ OBJASNIO KAKO ĆE ČUVATI KEJNA: Meč protiv Engleske najteži na EP, pokušaćemo da napravimo dobar rezultat (VIDEO)

STRAHINJA PAVLOVIĆ OBJASNIO KAKO ĆE ČUVATI KEJNA: Meč protiv Engleske najteži na EP, pokušaćemo da napravimo dobar rezultat (VIDEO)

13.06.2024. 14:53 14:58
PRED VAMA JE ZVANIČNA BROŠURA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Upoznavanje s „orlovima“ i istorijom

PRED VAMA JE ZVANIČNA BROŠURA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Upoznavanje s „orlovima“ i istorijom

13.06.2024. 15:01 15:22
POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA BRENDIRANI AUTOBUS SRBIJE na Evropskom prvenstvu

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA BRENDIRANI AUTOBUS SRBIJE na Evropskom prvenstvu

Domaćini Eura u Nemačkoj potrudili su se da se sve selekcije u njihovoj zemlji osećaju što prijatnije.
13.06.2024. 15:06 15:20