clear sky
15°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НОВОСАДСКА ЛИГА Ветерничани наставили низ победа

14.05.2021. 10:38 10:40
Пише:
Фото: pixabay.com

Ветерник - Петроварадин 6:2 (3:0)

ВЕТЕРНИК: Стадион Ветерника, судија: Полић (Нови Сад). Стрелци: Ушћумлић у 8, 26, 47. и 70. Ђурић у 41. и Пећић у 87. за Ветерник, а Шпаровић у 60. и Будечевић у 63. минуту за Петроварадин. Жути картон: Будечевић (Петроварадин).

ВЕТЕРНИК: Маровић, Томић, Швоња (Вуковић), Огњановић, Срдановић (Блажић), Ушћумлић, Китић, Ђурић, Вукаљевић, Пећић, Турало (Малиновић).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Ристивојевић, Шимулија, Будечевић (Тодоровић), Торбица (Влаисављевић), Сурдучки (Шавија), Павлов, Дервиши, Стефановић (Марковић), Шпаровић, Радојковић (Кнежевић).

И против солидне екипе Петроварадина лидер није имао милости. Предвођени расположеним стрелцем Алексом Ушћумлићем који је постигао четири гола успели су да са пола туцета напуне мрежу талентованог голмана Александра Јовановића.

Већ до полувремена Алекса Ушћумлић се два пута уписао у стрелце, а у финишу првог дела прецизан је био и Иван Ђурић. „Терор” је Ушћумлић наставио и у другом полувремену повећавши резултат. Мало опуштање домаћих са два гола казнили су Шпаровић и Будечевић, да би до краја меча се Ушћумлић по четврти пут уписао у стрелце, а тачку на убедљиву победу ставио је голом Душан Пећић.

М. По.

Тител - Фрушкогорац 0:1 (0:0)

ТИТЕЛ: Спортски центар у Тителу, судија: Радиновић (Беочин), стрелац: Зечевић у 91. минуту. Жути картони: Лимановић, Радаковић, Јованов, Гардиновачки (Тител), Перовић, Мијавец, Којић, Варничић, Пекановић (Фрушкогорац).

ТИТЕЛ: Мајор 6, Ј. Караташевски 6 (Синани), Лимановић 7, Фодор 7, Суботин 7, Јованов 6 (Милутинов), Пешевић 6 (Дорословачки 6) , Куља 7, Гардиновачки 7, Радаковић 7, Паунић 6

ФРУШКОГОРАЦ: Лалић 7, Сапундзић 7, Рис 7, Драгојловић 7, Перовић 7, Пекановић 7, Јевтић 7, Којић 6 (Зечевић 7), Милојевић 7, Варничић 6 (Боројевић), Мијавец 6 ( Вујинић 6)

Ирало се доста слабо, у наставку Титељани су кренули нешто офанзивнијеимали неколико прилика, а најбољу после продора резервисте Милутинова али се мрежа затресла са спољне стране.

Гости су се бранили и чекали своју шансу и из прве прилике на утакмици у 90 минуту изборили корнер. Зечевић је центрирао,  а голман Мајор лоше реаговао и лопта се нашла у мрежи.

Ж. М.

Јединство - Татра 1:1 (0:1)

ГОСПОЂИНЦИ: Игралиште Јединства, Судија Чурчић (Тител). Стрелци: Росић у 73. за Јединство, а Живојинов у 17. минуту за Татру.

ЈЕДИНСТВО: Гавриловић 7, Кнежевић 6 (Медић 6), Ђорђевић 6 (Димић), Пињо 7 (Ковачевић), Р.Тепић 7, Ђурђевић 7, Малиновић 7, Росић 7, Бубњевић 7, Филиповић 7 (Михајловић), М.Тепић 7.

ТАТРА: Попин 7, Мрђеновић 6, Петровић 6, Живановић 7, Дувњак 7, Радић 7 ( Ожват 6), Граховавц 7 (Ђорђевић 6), Живојинов 8, Стојшић 6, Свитић 6 (Ветеха 6), Зукић 7.

Киша је заслужна што су дресови и једног и другог тима били мокри, јер се актери меча нису ознојили. Играло се опрезно, јер је изгледа по један бод одговарао и Јединству и Татри.

Гости су на самом почетку запретили, а одлични Шивојинов је радио шта је хтео на половини Јединства. Из једне тако вешто изграђене акције  Живојинов је вешто матирао Гавриловића. До краја овог монотоног меча играло се само на средини терена. Повремено је „свнуло” када су Пињо и Росић значајније исказали жељу да се резултат промени. У 73. минуту Росић је поставио коначан резултат. 

З. Сиришки

Шајкаш - Бачка (Ђ) 0:0

КОВИЉ: СЦ  у Ади, судија: Кресић (Тител). Жути картони: Граорац, Маљурић, Павков, Траиловић (Шајкаш), а Игњић, Не. Тривуновић, Д. Тривуновић (Бачка).

ШАЈКАШ: Шовљански, Граорац, Павков, Алемпић, Медић, Маљурић, Марцикић, Ковачевић, Станковић (Траиловић), Николаш, Радивојевић.

БАЧКА: Нем. Игњић, Сучевић, Ћирин, С. Тривуновић (Н.  Тривуновић), Др. Тривуновић, Нен. Игњић, Т. Тривуновић (Проданов), Марковић, Бауг, Дејановић, Де. Тривуновић.

У комшијском дербију који је значио за оба тима пуно у борби за опстанак ривали нису успели нађу пут ка мрежи. Домаћи су имали више од игре и теренску иницијативу, али су на крају и поред доста уложеног труда морали да се задовоље само бодом. Са друге стране екипа из Ђурђева задовољно је отишла из Ковиља.

М. По.

Славија - Фрушкогорски партизан 1:0 (0:0)

НОВИ САД: Игралиште Славије, судија: Јоргић (Нови Сад). Стрелац: Стајић у 87. минуту (из пенала). Жути картони: Лазаревић (Славија), а Чергић (Фр. Партизан).

СЛАВИЈА: Чавић, Беговић (Паунић), Лазаревић, Стајић, Жакула, Држаић, Глишић (Остојић), Иконић, Богданов (Вучковић), Бркљача (Ружић), Убовић.

ФруШкогорски ПАРТИЗАН: Шурлан, Девић, Тешановић (Јурковић), Макивић, Антонић, Подрашчанин (Дулић), Гајитацис (Чавић), Миловановић (Јелић), Чергић, Симић, Кантар.

Екипа са Салајке наставила је блиставо пролеће али је после доста труда и залагања успела у финишу меча да сломи отпор солидне екипе из Буковца. Имали су и домаћи шанси, а узвраћали су им у неколико наврата и гости, али голмани Чавић и Шурлан били су несавладиви.

Три минута пре краја судија је Јоргић показао је оправдано на белу тачку а сигуран за вредну победу био је Игор Стајић.  

М. По.

Хајдук - Бачка (Б) 1:4 (1:1)

ЧУРУГ: Игралиште Хајдука. судија: Спасојевић (Нови Сад).

Стрелци: Срећков у 21. за Хајдук, а Леђанац у 37. Трифуновић у 80. и 89, Тепић у 87. за Бачку. Жути картони: Шарић, Стјепановић (Хајдук), Ђаковић, Софранић (Бачка).

ХАЈДУК: Шарић 6, Бранчић 5, Д. Вујичић 6, Лазић 6, Петрић 6, Марковић 6, Н. Вујичић 5 (Росић 6), Срећков 6, Топић 6 (П. Самоловац), Стјепановић 5, Микулић 5 (Р. Самоловац).

БАЧКА: Мандић 7, Брмбота 7, Тодорић 7 (Рокнић), Карановић 7, Ђаковић 7, Глишић 7, Радосављевић 7, Ковачевић 7, Леђанац 8, Трифуновић 8. Софранић 7 (Тепић 7).

Обострано отворено играло се у Чуругу и поред иницијативе Бегечана домаћин је први дошао до предноси голом Здравка Срећкова, а за поравнавање резултата побринуо се капитен гостију Никола Леђанац. Иако је у наставку мирисало на реми, да тако не буде потрудио се Марко Трифуновић да  би гости у самој завршници за два минута постигли два  поготка.

П. Бундало

Аутор:
Пошаљите коментар