Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NOVOSADSKA LIGA Veterničani nastavili niz pobeda

14.05.2021. 10:38 10:40
Piše:
Foto: pixabay.com

Veternik - Petrovaradin 6:2 (3:0)

VETERNIK: Stadion Veternika, sudija: Polić (Novi Sad). Strelci: Ušćumlić u 8, 26, 47. i 70. Đurić u 41. i Pećić u 87. za Veternik, a Šparović u 60. i Budečević u 63. minutu za Petrovaradin. Žuti karton: Budečević (Petrovaradin).

VETERNIK: Marović, Tomić, Švonja (Vuković), Ognjanović, Srdanović (Blažić), Ušćumlić, Kitić, Đurić, Vukaljević, Pećić, Turalo (Malinović).

PETROVARADIN: Jovanović, Ristivojević, Šimulija, Budečević (Todorović), Torbica (Vlaisavljević), Surdučki (Šavija), Pavlov, Derviši, Stefanović (Marković), Šparović, Radojković (Knežević).

I protiv solidne ekipe Petrovaradina lider nije imao milosti. Predvođeni raspoloženim strelcem Aleksom Ušćumlićem koji je postigao četiri gola uspeli su da sa pola tuceta napune mrežu talentovanog golmana Aleksandra Jovanovića.

Već do poluvremena Aleksa Ušćumlić se dva puta upisao u strelce, a u finišu prvog dela precizan je bio i Ivan Đurić. „Teror” je Ušćumlić nastavio i u drugom poluvremenu povećavši rezultat. Malo opuštanje domaćih sa dva gola kaznili su Šparović i Budečević, da bi do kraja meča se Ušćumlić po četvrti put upisao u strelce, a tačku na ubedljivu pobedu stavio je golom Dušan Pećić.

M. Po.

Titel - Fruškogorac 0:1 (0:0)

TITEL: Sportski centar u Titelu, sudija: Radinović (Beočin), strelac: Zečević u 91. minutu. Žuti kartoni: Limanović, Radaković, Jovanov, Gardinovački (Titel), Perović, Mijavec, Kojić, Varničić, Pekanović (Fruškogorac).

TITEL: Major 6, J. Karataševski 6 (Sinani), Limanović 7, Fodor 7, Subotin 7, Jovanov 6 (Milutinov), Pešević 6 (Doroslovački 6) , Kulja 7, Gardinovački 7, Radaković 7, Paunić 6

FRUŠKOGORAC: Lalić 7, Sapundzić 7, Ris 7, Dragojlović 7, Perović 7, Pekanović 7, Jevtić 7, Kojić 6 (Zečević 7), Milojević 7, Varničić 6 (Borojević), Mijavec 6 ( Vujinić 6)

Iralo se dosta slabo, u nastavku Titeljani su krenuli nešto ofanzivnijeimali nekoliko prilika, a najbolju posle prodora rezerviste Milutinova ali se mreža zatresla sa spoljne strane.

Gosti su se branili i čekali svoju šansu i iz prve prilike na utakmici u 90 minutu izborili korner. Zečević je centrirao,  a golman Major loše reagovao i lopta se našla u mreži.

Ž. M.

Jedinstvo - Tatra 1:1 (0:1)

GOSPOĐINCI: Igralište Jedinstva, Sudija Čurčić (Titel). Strelci: Rosić u 73. za Jedinstvo, a Živojinov u 17. minutu za Tatru.

JEDINSTVO: Gavrilović 7, Knežević 6 (Medić 6), Đorđević 6 (Dimić), Pinjo 7 (Kovačević), R.Tepić 7, Đurđević 7, Malinović 7, Rosić 7, Bubnjević 7, Filipović 7 (Mihajlović), M.Tepić 7.

TATRA: Popin 7, Mrđenović 6, Petrović 6, Živanović 7, Duvnjak 7, Radić 7 ( Ožvat 6), Grahovavc 7 (Đorđević 6), Živojinov 8, Stojšić 6, Svitić 6 (Veteha 6), Zukić 7.

Kiša je zaslužna što su dresovi i jednog i drugog tima bili mokri, jer se akteri meča nisu oznojili. Igralo se oprezno, jer je izgleda po jedan bod odgovarao i Jedinstvu i Tatri.

Gosti su na samom početku zapretili, a odlični Šivojinov je radio šta je hteo na polovini Jedinstva. Iz jedne tako vešto izgrađene akcije  Živojinov je vešto matirao Gavrilovića. Do kraja ovog monotonog meča igralo se samo na sredini terena. Povremeno je „svnulo” kada su Pinjo i Rosić značajnije iskazali želju da se rezultat promeni. U 73. minutu Rosić je postavio konačan rezultat. 

Z. Siriški

Šajkaš - Bačka (Đ) 0:0

KOVILJ: SC  u Adi, sudija: Kresić (Titel). Žuti kartoni: Graorac, Maljurić, Pavkov, Trailović (Šajkaš), a Ignjić, Ne. Trivunović, D. Trivunović (Bačka).

ŠAJKAŠ: Šovljanski, Graorac, Pavkov, Alempić, Medić, Maljurić, Marcikić, Kovačević, Stanković (Trailović), Nikolaš, Radivojević.

BAČKA: Nem. Ignjić, Sučević, Ćirin, S. Trivunović (N.  Trivunović), Dr. Trivunović, Nen. Ignjić, T. Trivunović (Prodanov), Marković, Baug, Dejanović, De. Trivunović.

U komšijskom derbiju koji je značio za oba tima puno u borbi za opstanak rivali nisu uspeli nađu put ka mreži. Domaći su imali više od igre i terensku inicijativu, ali su na kraju i pored dosta uloženog truda morali da se zadovolje samo bodom. Sa druge strane ekipa iz Đurđeva zadovoljno je otišla iz Kovilja.

M. Po.

Slavija - Fruškogorski partizan 1:0 (0:0)

NOVI SAD: Igralište Slavije, sudija: Jorgić (Novi Sad). Strelac: Stajić u 87. minutu (iz penala). Žuti kartoni: Lazarević (Slavija), a Čergić (Fr. Partizan).

SLAVIJA: Čavić, Begović (Paunić), Lazarević, Stajić, Žakula, Držaić, Glišić (Ostojić), Ikonić, Bogdanov (Vučković), Brkljača (Ružić), Ubović.

FruŠkogorski PARTIZAN: Šurlan, Dević, Tešanović (Jurković), Makivić, Antonić, Podraščanin (Dulić), Gajitacis (Čavić), Milovanović (Jelić), Čergić, Simić, Kantar.

Ekipa sa Salajke nastavila je blistavo proleće ali je posle dosta truda i zalaganja uspela u finišu meča da slomi otpor solidne ekipe iz Bukovca. Imali su i domaći šansi, a uzvraćali su im u nekoliko navrata i gosti, ali golmani Čavić i Šurlan bili su nesavladivi.

Tri minuta pre kraja sudija je Jorgić pokazao je opravdano na belu tačku a siguran za vrednu pobedu bio je Igor Stajić.  

M. Po.

Hajduk - Bačka (B) 1:4 (1:1)

ČURUG: Igralište Hajduka. sudija: Spasojević (Novi Sad).

Strelci: Srećkov u 21. za Hajduk, a Leđanac u 37. Trifunović u 80. i 89, Tepić u 87. za Bačku. Žuti kartoni: Šarić, Stjepanović (Hajduk), Đaković, Sofranić (Bačka).

HAJDUK: Šarić 6, Brančić 5, D. Vujičić 6, Lazić 6, Petrić 6, Marković 6, N. Vujičić 5 (Rosić 6), Srećkov 6, Topić 6 (P. Samolovac), Stjepanović 5, Mikulić 5 (R. Samolovac).

BAČKA: Mandić 7, Brmbota 7, Todorić 7 (Roknić), Karanović 7, Đaković 7, Glišić 7, Radosavljević 7, Kovačević 7, Leđanac 8, Trifunović 8. Sofranić 7 (Tepić 7).

Obostrano otvoreno igralo se u Čurugu i pored inicijative Begečana domaćin je prvi došao do prednosi golom Zdravka Srećkova, a za poravnavanje rezultata pobrinuo se kapiten gostiju Nikola Leđanac. Iako je u nastavku mirisalo na remi, da tako ne bude potrudio se Marko Trifunović da  bi gosti u samoj završnici za dva minuta postigli dva  pogotka.

P. Bundalo

Autor:
Pošaljite komentar