scattered clouds
8°C
25.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0601
usd
108.4794
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Новосадска лига: Силовит старт Буковчана

21.08.2018. 12:27 12:32
Пише:
Фото: Д. Иванић/ Немања Вучић у дуелу са одбрамбеним играчима Индекса

Фудбалери Фрушкогорског партизана сјајно су стартовали у новом првенству.

Фрушкогорски партизан – Бачка 5:0 (2:0)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 250, судија: Секулић (Нови Сад). Стрелци: В. Девић у 30, 33 и 70, Чергић у 47. и Илић у 87. минуту. Жути картон: Дејановић (Бачка).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Вулин, Д. Девић, Макивић (Антонић), Клинцов, Бабић (Подрашчанин), В. Девић, Дулић, Миловановић, Чергић, Кантар, Томљановић (Илић).

БАЧКА: Игњић, Д. Тривуновић, Дангубић, Дејановић, Павлов, Пантић (Ђаковић), Петровић, Марковић, Балог (У. Тривуновић), Ду. Тривуновић (Ђурић), Гелић.

Испратили су момке из Ђурђева с пет лопти у њиховој мрежи, а навијачи су знали такву игру да награде дуготрајним аплаузом. Утакмицу је обележио најбољи играч буковачког клуба Владимир Девић, који је три пута погодио мрежу ривала и био је незаустављив за момке из Ђурђева. Међутим, треба истаћи да су и остали домаћи фудбалери пружали свој максимум и није им сметало ни веома топло време. Одлично су се показали Дејан Девић, Бојан Кантар, Мирослав Клинцов, млади Лука Дулић, али и голман Мића Вулин, који је сјајним одбранама допринео победи.

Већ у 30. минуту, после лепе акције домаћих, погодио је Владимир Девић, који је то учинио и после само три минута. Нису се гости предавали и имали су неколико опсних акција. У другом делу Буковчани су наставили да играју одлично и у 47. минуту прецизан је био Страхиња Чергић. Тај резултат (3:0), већ је наговештавао победника. Покушавали су гости, али спречио их је Вулин, али и одбрана домаћих, која је сјајно функционисала. Двадесет минута пре краја поново је погодио Владимир Девић, да би све зачинио, у 87. минуту, резервиста Славко Илић.       

М. Павловић

Софекс - Омладинац 3:2 (1:2)

ФУТОГ: ФЦ Софекса, гледалаца 100, судија: Чобанов (Руменка), стрелци: Ђурикин у 9. Ивковић у 47. и Д. Ковачевић у 85. за Софекс, а Живојнов у 4. и Вучковић у 36. минуту за Омладинац. Жути картони: Обрадовић, Ивковић, Попадић (Софеск), Миљевић, Мајкић, Живојнов (Омладинац).

СОФЕКС: Софранин, Лазић (Митровић), Радин, Карановић, Милић, А. Ковачевић (Д. Ковачевић), Обрадовић, Трифуновић, Ђурикин (Шкрбић), Ивковић, Попадић.

ОМЛАДИНАЦ: Зељковић, Савић (Мирковић), Миљевић (Пецељ), Самарџић, Мајкић, Томчић, Макарић, Живојнов, Вучковић, М. Стојановић (Живковић), Ђ. Стојановић.

Пуно неизвесности око коначног епилога видели су гледаоци у мечу Софекса и Омладинца, да би на крају биле узавреле стратсти али без већин последица. Гости су већ у 4. минуту голом Мирослава Живојнова дошли до предности. пет минута касније Никола Ђурикин успео је да изједначи резултат. Бољу игру до полувремена екипа из Степановићева крунисала је новим вођством уз гол Божидара Вучковића.

У наставку је била евидентна жеља момака тренера Драгана Остојића да стигну до поравнања. То им је два минута касније успело голом резервисте Горана Ивковића. Велику радост Футожанима донео је други резервиста Дејан Ковачевић.

М. По.

Младост - Индекс 3:0 (2:0)

НОВИ САД: Игралиште Младости, гледалаца 200, судија: Гачиновић (Нови Сад), стрелци: Ренић у 28. и 35. Каурин у 65. минуту. Жути картони: Јанић, Шијан (Младост), Ђурановића (Индекс).

МЛАДОСТ: Вла 7, Тршић 7, Ђулић 7, Слијепчевић 7, Барач 7, Драгојловић 7 (Вуковић), Јанић 7, Шијан 7, Вучић 7, Каурин 8 (Витановић 7), Ренић 8 (Васић 7).

ИНДЕКС: Секицки 7, Кисић 6, Ковачевић 6, Ђурановић 6, Кнежевић 7, Вуковић 6, Марешчук 7, Станковић 6 (Рибар), Стојановић 6 (Илић 6), Бањац 7, Коска 6 (Беатовић 6).

У 15. минуту Станковић је шутирао поред гола. Минут касније Бањац је био у сличној ситуацији, а његов шут голман домаћих врхом прстију скренуо у корнер. Десетак минута касније мат у три потеза. Ђулић је одузео лопту Стојановићу, додао Каурину који је прошао по левој страни, пронашао Ренића који је из прве погодио мрежу.

У 35. аминуту било је 2:0. Овога пута Вучић је са десне стране набацио Ренић је по други пут био прецизан. И у наставку домаћи су више нападали и у 65. минуту после корнера Васића Каурин је два пута падао, али се дизао кроз шуму ногу погодио је леви доњи угао. Било је шанси на обе стране, али су голмани спречили поготке.

Д. Иванић

Шајкаш - Сириг 1:2 (1:0)

КОВИЉ: Игралиште на Ади, гледалаца 100, судија: Накомчић (Руменка), стрелци: Николаш у 6. (из пенала) за Шајкаш, а Зељковић у 52. и Декић у 75. минуту за Сириг. Жути картони: Мајурић (Шајкаш), Грујичић, Декић (Сириг).

ШАЈКАШ: Попин, Гојков, Заов, Рулић, Пантелић, Мајурић, Котуљаћ (Граорац), Живанов (Карас), Стефановић, Николаш, Панић (Павков).

СИРИГ: Мишчевић, Декић, Наранчић, Крстић, Васић, Гаџић, Вулић (Зељковић), Вујановић, Грујичић, Јовановић (Перишић), Тепић (Јелић).

Није екипа из Ковиља успела да сачува капитал из првог полувремена. Већ у 6. минуту судија Накомчић показао је на белу тачку, а сигуран реализатор био је Марко Николаш.

У наставку је тренер Сирига Милош Бокшић увођењем Петра Зељковића начинио капиталан потез који је у 52. минуту изједначио резултат, а потом се и Даргомир Декић уписао у листу стрелаца.

М. По.

Петроварадин - Славија 2:1 (1:0)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 100, судија: Кљајић (Бачки Јарак), стрелци: Кнежевић у 38. и Кокановић у 82. за Петроварадин, а Окиљевић у 90. минуту за Славију. Жути картони: Гавришић, Момчилов, Кокановић, Митровић (Петроварадин). Црвени картон: Жакула (Славија).

ПЕТРОВАРАДИН: Кнежић, Гардиновачки, Галовић, Гавришић, Митровић, Момчилов, Торбица (Радмањи), Кнежић (Бандић), Чорић (Ковачевић), Кокановић, Иконић.

СЛАВИЈА: Мандић, Глигорић, Ждеро (Асани), Степановић, Марков, Жакула, Магочевић, Гарић, Ћулум (Убипарип), Вукосављевић (Окиљевић), Димитров.

Екипа Петроварадина предвођена расположеним Игором Кокановићем, који је био перманентна опасност по гол Славије забележила је на премијери победу. Држали су се гости све до 38. минута, имали већи део посед лопте, а онда је Никола Кнежић пронашао пут ка мрежи Мандића.

У финишу утакмице гледаоци су видели још два гола. Расположени Кокановић је из слободног ударца повећао резултат, да би ветеран Мирко Окиљевић голом смањио предност, али то није било довољно да бивши војвођански лигаш барем ишчупа реми.

М. По.

ЖСК - Нови Сад 1:4 (0:1)

ЖАБАЉ: Стадион ЖСК-а, гледалаца око 100, судија Кампић, Нови Сад. Стрелци: Мрђен у 55. за ЖСК, а Ћирић у 40. Свркота у 75’. Мрђан у 80. и Бајић у 85. минуту за Нови Сад.

ЖСК: Калајџић 6, Мрђен 7, Самац 6, Ђурђић 6, Танасић 6, Џамбас 6, Богданов 6, Станчевић 6 (Марић 6), Матић 6 (Круљ), Клисара 6, Каурин 6.

НОВИ САД: Шурлан 7, Илић 7, Паповић 7, Свркота 7, Ћирић 7 (Бркановић), Бајић 7, Ђанковић 7 (Тривуновић), Бајат 8, Мрђан 7, Симић 7, Миличевић 7 (Максимовић). У отвореној игри, домаћин је у већем делу овог сусрета био равноправан ривал. Спретни Марјан Ћирић донео је предност гостима и с тим резултатом се завршио први део сусрета. Оно што пре тога није пошло за руком нападачима домаћих, пошло је беку, Предрагу Мрђену, који је изједначио резултат. Нову предност гостима донео је Немања Свркота, да би потом головима Петра Мрђана и Николе Бајића гости стигли до убедљиве победе.

П. Бундало

Фрушкогорац - ТСК 1:1 (0:0)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, гледалаца 100, судија: Митровић (Нови Сад), стрелци: Варничић у 48. (из пенала) за Фрушкогорац,а Малиновић у 87. минуту за ТСК. Жути картони: Варничић, Поповић, Глишић (Фрушкогорац), Пуповац, Недељковић, Зукић (ТСК).

ФРУШКОГОРАЦ: Боројевић, Спасојевић (Поповић), Васојевић, Перовић, Кукурузовић, Шкрбић, Јевтић, Варничић, Глишић, Бркљача (Беговић), Пецић (Мијавец).

ТСК: Војводић, Косић, Брежњак (Малиновић), Тамаш, Ђукић, Дринић, Секулић, Николић (Зукић), Савић, Пуповац, Росић (Недељковић).

По приказаној игри крајњи резултат у потпуности је реалан. У првом полувремену били су јалови напади и акције на обе стране. У наставку у гужви пред голом Темеринаца саплетен је нападач домаћих, па је судија Митровић показао на белу тачку. Сигуран реализатор био је Дамјан Варничић. До краја утакмице потпуно изненађење спречио је резервиста Милан Малиновић. Када су голман и одбрамбени играчи Фрушкогорца очекивали центаршут Малиновић је прецизним ударцем изненадио све и погодио мрежу.

М. Поповић

Резултати:

Младост - Индекс 3:0, Фрушкогорац - ТСК 1:1, Петроварадин - Славија 2:1, Шајкаш - Сириг 1:2, ЖСК - Нови Сад 1:4, Милетић - Јединство 1:1, Фрушкогорски партизан - Бачка 5:0, Софекс - Омладинац 3:2.

Аутор:
Пошаљите коментар