Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novosadska liga: Silovit start Bukovčana

21.08.2018. 12:27 12:32
Piše:
Foto: D. Ivanić/ Nemanja Vučić u duelu sa odbrambenim igračima Indeksa

Fudbaleri Fruškogorskog partizana sjajno su startovali u novom prvenstvu.

Fruškogorski partizan – Bačka 5:0 (2:0)

BUKOVAC: Igralište Fruškogorskog partizana, gledalaca 250, sudija: Sekulić (Novi Sad). Strelci: V. Dević u 30, 33 i 70, Čergić u 47. i Ilić u 87. minutu. Žuti karton: Dejanović (Bačka).

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Vulin, D. Dević, Makivić (Antonić), Klincov, Babić (Podraščanin), V. Dević, Dulić, Milovanović, Čergić, Kantar, Tomljanović (Ilić).

BAČKA: Ignjić, D. Trivunović, Dangubić, Dejanović, Pavlov, Pantić (Đaković), Petrović, Marković, Balog (U. Trivunović), Du. Trivunović (Đurić), Gelić.

Ispratili su momke iz Đurđeva s pet lopti u njihovoj mreži, a navijači su znali takvu igru da nagrade dugotrajnim aplauzom. Utakmicu je obeležio najbolji igrač bukovačkog kluba Vladimir Dević, koji je tri puta pogodio mrežu rivala i bio je nezaustavljiv za momke iz Đurđeva. Međutim, treba istaći da su i ostali domaći fudbaleri pružali svoj maksimum i nije im smetalo ni veoma toplo vreme. Odlično su se pokazali Dejan Dević, Bojan Kantar, Miroslav Klincov, mladi Luka Dulić, ali i golman Mića Vulin, koji je sjajnim odbranama doprineo pobedi.

Već u 30. minutu, posle lepe akcije domaćih, pogodio je Vladimir Dević, koji je to učinio i posle samo tri minuta. Nisu se gosti predavali i imali su nekoliko opsnih akcija. U drugom delu Bukovčani su nastavili da igraju odlično i u 47. minutu precizan je bio Strahinja Čergić. Taj rezultat (3:0), već je nagoveštavao pobednika. Pokušavali su gosti, ali sprečio ih je Vulin, ali i odbrana domaćih, koja je sjajno funkcionisala. Dvadeset minuta pre kraja ponovo je pogodio Vladimir Dević, da bi sve začinio, u 87. minutu, rezervista Slavko Ilić.       

M. Pavlović

Sofeks - Omladinac 3:2 (1:2)

FUTOG: FC Sofeksa, gledalaca 100, sudija: Čobanov (Rumenka), strelci: Đurikin u 9. Ivković u 47. i D. Kovačević u 85. za Sofeks, a Živojnov u 4. i Vučković u 36. minutu za Omladinac. Žuti kartoni: Obradović, Ivković, Popadić (Sofesk), Miljević, Majkić, Živojnov (Omladinac).

SOFEKS: Sofranin, Lazić (Mitrović), Radin, Karanović, Milić, A. Kovačević (D. Kovačević), Obradović, Trifunović, Đurikin (Škrbić), Ivković, Popadić.

OMLADINAC: Zeljković, Savić (Mirković), Miljević (Pecelj), Samardžić, Majkić, Tomčić, Makarić, Živojnov, Vučković, M. Stojanović (Živković), Đ. Stojanović.

Puno neizvesnosti oko konačnog epiloga videli su gledaoci u meču Sofeksa i Omladinca, da bi na kraju bile uzavrele stratsti ali bez većin posledica. Gosti su već u 4. minutu golom Miroslava Živojnova došli do prednosti. pet minuta kasnije Nikola Đurikin uspeo je da izjednači rezultat. Bolju igru do poluvremena ekipa iz Stepanovićeva krunisala je novim vođstvom uz gol Božidara Vučkovića.

U nastavku je bila evidentna želja momaka trenera Dragana Ostojića da stignu do poravnanja. To im je dva minuta kasnije uspelo golom rezerviste Gorana Ivkovića. Veliku radost Futožanima doneo je drugi rezervista Dejan Kovačević.

M. Po.

Mladost - Indeks 3:0 (2:0)

NOVI SAD: Igralište Mladosti, gledalaca 200, sudija: Gačinović (Novi Sad), strelci: Renić u 28. i 35. Kaurin u 65. minutu. Žuti kartoni: Janić, Šijan (Mladost), Đuranovića (Indeks).

MLADOST: Vla 7, Tršić 7, Đulić 7, Slijepčević 7, Barač 7, Dragojlović 7 (Vuković), Janić 7, Šijan 7, Vučić 7, Kaurin 8 (Vitanović 7), Renić 8 (Vasić 7).

INDEKS: Sekicki 7, Kisić 6, Kovačević 6, Đuranović 6, Knežević 7, Vuković 6, Mareščuk 7, Stanković 6 (Ribar), Stojanović 6 (Ilić 6), Banjac 7, Koska 6 (Beatović 6).

U 15. minutu Stanković je šutirao pored gola. Minut kasnije Banjac je bio u sličnoj situaciji, a njegov šut golman domaćih vrhom prstiju skrenuo u korner. Desetak minuta kasnije mat u tri poteza. Đulić je oduzeo loptu Stojanoviću, dodao Kaurinu koji je prošao po levoj strani, pronašao Renića koji je iz prve pogodio mrežu.

U 35. aminutu bilo je 2:0. Ovoga puta Vučić je sa desne strane nabacio Renić je po drugi put bio precizan. I u nastavku domaći su više napadali i u 65. minutu posle kornera Vasića Kaurin je dva puta padao, ali se dizao kroz šumu nogu pogodio je levi donji ugao. Bilo je šansi na obe strane, ali su golmani sprečili pogotke.

D. Ivanić

Šajkaš - Sirig 1:2 (1:0)

KOVILJ: Igralište na Adi, gledalaca 100, sudija: Nakomčić (Rumenka), strelci: Nikolaš u 6. (iz penala) za Šajkaš, a Zeljković u 52. i Dekić u 75. minutu za Sirig. Žuti kartoni: Majurić (Šajkaš), Grujičić, Dekić (Sirig).

ŠAJKAŠ: Popin, Gojkov, Zaov, Rulić, Pantelić, Majurić, Kotuljać (Graorac), Živanov (Karas), Stefanović, Nikolaš, Panić (Pavkov).

SIRIG: Miščević, Dekić, Narančić, Krstić, Vasić, Gadžić, Vulić (Zeljković), Vujanović, Grujičić, Jovanović (Perišić), Tepić (Jelić).

Nije ekipa iz Kovilja uspela da sačuva kapital iz prvog poluvremena. Već u 6. minutu sudija Nakomčić pokazao je na belu tačku, a siguran realizator bio je Marko Nikolaš.

U nastavku je trener Siriga Miloš Bokšić uvođenjem Petra Zeljkovića načinio kapitalan potez koji je u 52. minutu izjednačio rezultat, a potom se i Dargomir Dekić upisao u listu strelaca.

M. Po.

Petrovaradin - Slavija 2:1 (1:0)

PETROVARADIN: Igralište Petrovaradina, gledalaca 100, sudija: Kljajić (Bački Jarak), strelci: Knežević u 38. i Kokanović u 82. za Petrovaradin, a Okiljević u 90. minutu za Slaviju. Žuti kartoni: Gavrišić, Momčilov, Kokanović, Mitrović (Petrovaradin). Crveni karton: Žakula (Slavija).

PETROVARADIN: Knežić, Gardinovački, Galović, Gavrišić, Mitrović, Momčilov, Torbica (Radmanji), Knežić (Bandić), Čorić (Kovačević), Kokanović, Ikonić.

SLAVIJA: Mandić, Gligorić, Ždero (Asani), Stepanović, Markov, Žakula, Magočević, Garić, Ćulum (Ubiparip), Vukosavljević (Okiljević), Dimitrov.

Ekipa Petrovaradina predvođena raspoloženim Igorom Kokanovićem, koji je bio permanentna opasnost po gol Slavije zabeležila je na premijeri pobedu. Držali su se gosti sve do 38. minuta, imali veći deo posed lopte, a onda je Nikola Knežić pronašao put ka mreži Mandića.

U finišu utakmice gledaoci su videli još dva gola. Raspoloženi Kokanović je iz slobodnog udarca povećao rezultat, da bi veteran Mirko Okiljević golom smanjio prednost, ali to nije bilo dovoljno da bivši vojvođanski ligaš barem iščupa remi.

M. Po.

ŽSK - Novi Sad 1:4 (0:1)

ŽABALJ: Stadion ŽSK-a, gledalaca oko 100, sudija Kampić, Novi Sad. Strelci: Mrđen u 55. za ŽSK, a Ćirić u 40. Svrkota u 75’. Mrđan u 80. i Bajić u 85. minutu za Novi Sad.

ŽSK: Kalajdžić 6, Mrđen 7, Samac 6, Đurđić 6, Tanasić 6, Džambas 6, Bogdanov 6, Stančević 6 (Marić 6), Matić 6 (Krulj), Klisara 6, Kaurin 6.

NOVI SAD: Šurlan 7, Ilić 7, Papović 7, Svrkota 7, Ćirić 7 (Brkanović), Bajić 7, Đanković 7 (Trivunović), Bajat 8, Mrđan 7, Simić 7, Miličević 7 (Maksimović). U otvorenoj igri, domaćin je u većem delu ovog susreta bio ravnopravan rival. Spretni Marjan Ćirić doneo je prednost gostima i s tim rezultatom se završio prvi deo susreta. Ono što pre toga nije pošlo za rukom napadačima domaćih, pošlo je beku, Predragu Mrđenu, koji je izjednačio rezultat. Novu prednost gostima doneo je Nemanja Svrkota, da bi potom golovima Petra Mrđana i Nikole Bajića gosti stigli do ubedljive pobede.

P. Bundalo

Fruškogorac - TSK 1:1 (0:0)

SREMSKA KAMENICA: Igralište Fruškogorca, gledalaca 100, sudija: Mitrović (Novi Sad), strelci: Varničić u 48. (iz penala) za Fruškogorac,a Malinović u 87. minutu za TSK. Žuti kartoni: Varničić, Popović, Glišić (Fruškogorac), Pupovac, Nedeljković, Zukić (TSK).

FRUŠKOGORAC: Borojević, Spasojević (Popović), Vasojević, Perović, Kukuruzović, Škrbić, Jevtić, Varničić, Glišić, Brkljača (Begović), Pecić (Mijavec).

TSK: Vojvodić, Kosić, Brežnjak (Malinović), Tamaš, Đukić, Drinić, Sekulić, Nikolić (Zukić), Savić, Pupovac, Rosić (Nedeljković).

Po prikazanoj igri krajnji rezultat u potpunosti je realan. U prvom poluvremenu bili su jalovi napadi i akcije na obe strane. U nastavku u gužvi pred golom Temerinaca sapleten je napadač domaćih, pa je sudija Mitrović pokazao na belu tačku. Siguran realizator bio je Damjan Varničić. Do kraja utakmice potpuno iznenađenje sprečio je rezervista Milan Malinović. Kada su golman i odbrambeni igrači Fruškogorca očekivali centaršut Malinović je preciznim udarcem iznenadio sve i pogodio mrežu.

M. Popović

Rezultati:

Mladost - Indeks 3:0, Fruškogorac - TSK 1:1, Petrovaradin - Slavija 2:1, Šajkaš - Sirig 1:2, ŽSK - Novi Sad 1:4, Miletić - Jedinstvo 1:1, Fruškogorski partizan - Bačka 5:0, Sofeks - Omladinac 3:2.

Autor:
Pošaljite komentar