broken clouds
22°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕМАЊА МАТИЋ О ЗВЕЗДИ И ПАРТИЗАНУ Губио сам време тамо, ЛОШИ ТРЕНЕРИ, Све што су нас учили, било је погрешно

05.12.2023. 15:14 15:26
Пише:
Извор: Youtube Printscreen/YU Planet

Фудбалер Рена и бивши репрезентативац Србије, Немања Матић говорио је за ‘YU Планет’ где се између осталог дотакао и Црвене звезде и Партизана. 

Познато је да је рођени Убљанин био у млађим категоријама ‘црвено-белих’ и ‘црно-белих’, а сад је истакао да би млађем себи дао савет да никако не иде у ‘вечите ривале’ јер сматра да је губио време тамо.

-Немој да идеш у Звезду и Партизан. Мислим да сам губио време тамо, а ништа ме нису научили. Све што су нас тамо учили, било је погрешно. Када сам отишао на неки озбиљнији ниво, све су ме учили контра. Онда сам сео и размишљао да ли је то могуће… Пуно родитеља греши за тим.  Скаути Звезде и Партизана путују по Србији и траже таленте што је нормално – навео је Матић.

Додао је да деца прерано одлазе из својих средина.

-Тешко је рећи ‘не’ када позову Звезда и Партизан. Али мислим да деца прерано одлазе и да треба да остају у мањим срединама јер ту има добрих тренера који могу да их развијају. Нешто ће добити када оду у вечите, али ће пуно и да изгубе – јасан је бивши дефанзивац Челсија.

Потом је причао о свом боравку у Звезди и Партизану.

-Можда мало груба реч, али јесу. Можда сам физиком заостајао за мојом генерацијом. Црвена звезда је проценила да нисам за њих и отерали су ме. Већ сам био прешао из села у град и морао сам да нађем неки други клуб. Позвао ме Партизан да пређем код њих, био сам тамо годину и по дана, а онда су ме и они отерали. Вратио сам се на Уб – рекао је он.

Жао му је што није рођен у неко боље време.

-Жао ми је што сам играо и играм фудбал у погрешно време када је наш фудбал у тоталном хаосу. Покушавао да сам све од себе да помогнем. Играо сам добро колико сам могао у датој ситуацији. Жао ми је што нисам рођен у неко друго време када је наш фудбал био бољи, организованији и поштенији. Али сам изузетно поносан што сам представљао Србију – закључио је Матић.

‘Да је то било све како треба, можда бих још и играо у репрезентацији’

Некадашњи репрезентавиац Србије, Немања Матић је у интервјуу за ‘YU Планет’ причао о разним темама где се између осталог дотакао и националног тима. Фудбалер Рена није имао опроштај од ‘Орлова’, а истакао је да му није жао и да је урадио праву ствар за своју каријеру.

-Нисам га ни имао. И није ми жао. Да је то било све како треба, можда бих још и играо и био део репрезентације. Али мислим да сам урадио праву ствар за каријеру. Нервирао сам се око нефудбалских ствари. Играли смо са Шкотском за пролаз на ЕП. То су нијансе. Није то битно на крају крајева. Битно је све остало около. Није ми жао што сам напустио репрезентацију јер нисам ништа изгубио. Дао сам све од себе – поручио је.

Потом се дотакао свог боравка на Острву.

-Кад сам дошао у Челси направили су неки посебан програм да мало набацим мишићну масу. Бане је био најјачи играч Премијер лиге, а никад у теретану ишао није. Једном је ушао у њу да нађе мене и одмах изашао. А нико му ништа није могао физички. Не верујем ни да су Деки или Видић радили теретану. Више је ствар менталитета. Да на време и свом снагом уђеш у дуел, да се не штедиш – говорио је бивши играч Челсија и Манчестер јунајтеда.

Додао је да није важно ко је јачи, већ ко је паметнији.

-На том пољу би млађе генерације могле да напредују. Дуел није само снага, већ више знање. Као данашњи бокс. То је данас више тактика него снага. Није ко је јачи, него ко је паметнији. Наравно, треба ти све али побеђујеш ако си паметнији. Тако сам и ја ретко радио теретану – истакао је Матић.

Hotsport.rs

Аутор:
Пошаљите коментар
Немања Матић се опростио од репрезентације Србије?

Немања Матић се опростио од репрезентације Србије?

27.08.2020. 22:39 22:42