Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEMANJA MATIĆ O ZVEZDI I PARTIZANU Gubio sam vreme tamo, LOŠI TRENERI, Sve što su nas učili, bilo je pogrešno

05.12.2023. 15:14 15:26
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen/YU Planet

Fudbaler Rena i bivši reprezentativac Srbije, Nemanja Matić govorio je za ‘YU Planet’ gde se između ostalog dotakao i Crvene zvezde i Partizana. 

Poznato je da je rođeni Ubljanin bio u mlađim kategorijama ‘crveno-belih’ i ‘crno-belih’, a sad je istakao da bi mlađem sebi dao savet da nikako ne ide u ‘večite rivale’ jer smatra da je gubio vreme tamo.

-Nemoj da ideš u Zvezdu i Partizan. Mislim da sam gubio vreme tamo, a ništa me nisu naučili. Sve što su nas tamo učili, bilo je pogrešno. Kada sam otišao na neki ozbiljniji nivo, sve su me učili kontra. Onda sam seo i razmišljao da li je to moguće… Puno roditelja greši za tim.  Skauti Zvezde i Partizana putuju po Srbiji i traže talente što je normalno – naveo je Matić.

Dodao je da deca prerano odlaze iz svojih sredina.

-Teško je reći ‘ne’ kada pozovu Zvezda i Partizan. Ali mislim da deca prerano odlaze i da treba da ostaju u manjim sredinama jer tu ima dobrih trenera koji mogu da ih razvijaju. Nešto će dobiti kada odu u večite, ali će puno i da izgube – jasan je bivši defanzivac Čelsija.

Potom je pričao o svom boravku u Zvezdi i Partizanu.

-Možda malo gruba reč, ali jesu. Možda sam fizikom zaostajao za mojom generacijom. Crvena zvezda je procenila da nisam za njih i oterali su me. Već sam bio prešao iz sela u grad i morao sam da nađem neki drugi klub. Pozvao me Partizan da pređem kod njih, bio sam tamo godinu i po dana, a onda su me i oni oterali. Vratio sam se na Ub – rekao je on.

Žao mu je što nije rođen u neko bolje vreme.

-Žao mi je što sam igrao i igram fudbal u pogrešno vreme kada je naš fudbal u totalnom haosu. Pokušavao da sam sve od sebe da pomognem. Igrao sam dobro koliko sam mogao u datoj situaciji. Žao mi je što nisam rođen u neko drugo vreme kada je naš fudbal bio bolji, organizovaniji i pošteniji. Ali sam izuzetno ponosan što sam predstavljao Srbiju – zaključio je Matić.

‘Da je to bilo sve kako treba, možda bih još i igrao u reprezentaciji’

Nekadašnji reprezentaviac Srbije, Nemanja Matić je u intervjuu za ‘YU Planet’ pričao o raznim temama gde se između ostalog dotakao i nacionalnog tima. Fudbaler Rena nije imao oproštaj od ‘Orlova’, a istakao je da mu nije žao i da je uradio pravu stvar za svoju karijeru.

-Nisam ga ni imao. I nije mi žao. Da je to bilo sve kako treba, možda bih još i igrao i bio deo reprezentacije. Ali mislim da sam uradio pravu stvar za karijeru. Nervirao sam se oko nefudbalskih stvari. Igrali smo sa Škotskom za prolaz na EP. To su nijanse. Nije to bitno na kraju krajeva. Bitno je sve ostalo okolo. Nije mi žao što sam napustio reprezentaciju jer nisam ništa izgubio. Dao sam sve od sebe – poručio je.

Potom se dotakao svog boravka na Ostrvu.

-Kad sam došao u Čelsi napravili su neki poseban program da malo nabacim mišićnu masu. Bane je bio najjači igrač Premijer lige, a nikad u teretanu išao nije. Jednom je ušao u nju da nađe mene i odmah izašao. A niko mu ništa nije mogao fizički. Ne verujem ni da su Deki ili Vidić radili teretanu. Više je stvar mentaliteta. Da na vreme i svom snagom uđeš u duel, da se ne štediš – govorio je bivši igrač Čelsija i Mančester junajteda.

Dodao je da nije važno ko je jači, već ko je pametniji.

-Na tom polju bi mlađe generacije mogle da napreduju. Duel nije samo snaga, već više znanje. Kao današnji boks. To je danas više taktika nego snaga. Nije ko je jači, nego ko je pametniji. Naravno, treba ti sve ali pobeđuješ ako si pametniji. Tako sam i ja retko radio teretanu – istakao je Matić.

Hotsport.rs

Autor:
Pošaljite komentar
Nemanja Matić se oprostio od reprezentacije Srbije?

Nemanja Matić se oprostio od reprezentacije Srbije?

27.08.2020. 22:39 22:42