broken clouds
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МИЛАН ЈОВАНОВИЋ, ЗА "ДНЕВНИК", АНАЛИЗИРАО ДОСАДАШЊИ УЧИНАК "ОРЛОВА" НА ЕП: И даље зависимо од себе самих

21.06.2024. 16:36 20:35
Пише:
Извор: Приватна архива

Као што је то и обећао, прослављени фудбалски репрезентативац наше земље Милан Лане Јовановић, за читаоце "Дневника" анализирао је учинак селекције Србије у прве две утакмице у Ц групи на ЕП у Немачкој.

Познато је да су "орлови" уписали пораз од Енглеске (0:1) и реми са Словенијом (1:1), па им је у преосталом сусрету са Данском (25. јуна), потребна победа за сигуран пролаз у осмину финала.

- Видео сам две различите Србије - рекао је популарни Лане. - Утисак који сам стекао, не могу да оценим као повољан. Против Енглеза сам очекивао тешку утакмицу, али, како сам по инерцији оптимиста, односно чврсто верујем у то да непобедиве екипе не постоје, надао сам се да ћемо да их изненадимо. После свега, не могу да се отмем утиску да нисмо заслужили да изгубимо, посебно због партије коју је наша селекција пружила у другом полувремену.

Наставио је Јовановић у даху с анализом.


Не желим о најгорим темама

Нисмо могли да избегнемо питање о Јовановићевом погледу на ситуацију која се у српском тиму појавила после дуела с Енглеском, када је дошло до вербалног препуцавања између капитена Душана Тадића и селектора Драган Стојковића.

- Уопште не желим да се тиме бавим - јасан је био некада сјајни фудбалер. - Мајстори смо у томе да у најтеже време покрећемо најгоре теме. Таквим стварима се никада нисам бавио, нисам то радио ни после Мундијала у Катару, па не желим ни сада. Постоје ауторитети у чијој су надлежности такви проблеми. 


- У других 45 минута наши играчи веома пријатно су ме изненадили, јер натерали су Енглезе да се нађу у инферироној позицији, често да се бране и панично избацују лопту што даље од свог гола. Права је штета што то нисмо валоризовали бар једним поготком, јер смо, по свему, заслужили да га постигнемо.

Ако је против "Гордог Албиона" изостало изненађење, шта онда да се каже о утакмици са Словенцима, у којој је Србија била благи фаворит?

- На основу првог, градили смо очекивања за други сусрет, јер је то део истог микроциклуса. По утиску који сам стекао из припремног периода, чинило ми се да су Словенци најслабија екипа у нашој групи. Не знам, можда смо склони да потценимо, условно речено, мање репрезентације и то нам се по правилу свети. Награђени смо, на крају, за храброст, голом који је постигао Лука Јовић. Нисмо доминирали у том сусрету, иако смо то сви очекивали. Не могу ни да се закунем да смо били бољи ривал и сада је потребно да се под хитно вратимо на "фабричка подешавања".

Утакмица одлуке, дакле, следи нам против Данаца.

- Помало сам разочаран салдом који тренутно имамо. Утисак који су изабраници селектора Стојковића оставили није био убедљив, иако сам, после утакмице с Енглеском, могао да се закунем да ћемо далеко да догурамо. Ипак, трудим се да ме не понесе навијачки занос и да останем објективан. Знају момци све, на њима је да се издигну изнад ситуације. Неће нам бити лако против Данаца, али очекујем најбоље издање Србије сада, када су је многи отгисали. Уздам се у наш инат и чињеницу да смо најжилавији када нам је најтеже.

Може ли Србија до победе?

- Психолошки нас је Јовићев гол подигао и довео у ситуацију да зависимо искључиво до себе самих. Тврдим да не може, као ми против Енглеске, онако добро да игра селекција која не зна фудбал. Лепршаво, храбро, паметно... Тада сам уживао и надам се да ће тако да буде и против неугодних Данаца и да можемо да остваримо циљ - додао је, у погледу на досадашњи учинак репрезентације Србије за читаоце "Дневника", Милан Лане Јовановић.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
МИЛАН ЛАНЕ ЈОВАНОВИЋ ЗА „ДНЕВНИК“ ПРЕД УТАКМИЦУ СРБИЈА – ЕНГЛЕСКА: Можемо с „Гордим Албионом“

МИЛАН ЛАНЕ ЈОВАНОВИЋ ЗА „ДНЕВНИК“ ПРЕД УТАКМИЦУ СРБИЈА – ЕНГЛЕСКА: Можемо с „Гордим Албионом“

14.06.2024. 14:57 15:00
ИЗ СТРУЧНОГ УГЛА - МИЛОРАД КОСАНОВИЋ: Немамо одговоре на захтеве модерног фудбала

ИЗ СТРУЧНОГ УГЛА - МИЛОРАД КОСАНОВИЋ: Немамо одговоре на захтеве модерног фудбала

21.06.2024. 16:32 16:35