Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MILAN JOVANOVIĆ, ZA "DNEVNIK", ANALIZIRAO DOSADAŠNJI UČINAK "ORLOVA" NA EP: I dalje zavisimo od sebe samih

21.06.2024. 16:36 20:35
Piše:
Izvor: Privatna arhiva

Kao što je to i obećao, proslavljeni fudbalski reprezentativac naše zemlje Milan Lane Jovanović, za čitaoce "Dnevnika" analizirao je učinak selekcije Srbije u prve dve utakmice u C grupi na EP u Nemačkoj.

Poznato je da su "orlovi" upisali poraz od Engleske (0:1) i remi sa Slovenijom (1:1), pa im je u preostalom susretu sa Danskom (25. juna), potrebna pobeda za siguran prolaz u osminu finala.

- Video sam dve različite Srbije - rekao je popularni Lane. - Utisak koji sam stekao, ne mogu da ocenim kao povoljan. Protiv Engleza sam očekivao tešku utakmicu, ali, kako sam po inerciji optimista, odnosno čvrsto verujem u to da nepobedive ekipe ne postoje, nadao sam se da ćemo da ih iznenadimo. Posle svega, ne mogu da se otmem utisku da nismo zaslužili da izgubimo, posebno zbog partije koju je naša selekcija pružila u drugom poluvremenu.

Nastavio je Jovanović u dahu s analizom.


Ne želim o najgorim temama

Nismo mogli da izbegnemo pitanje o Jovanovićevom pogledu na situaciju koja se u srpskom timu pojavila posle duela s Engleskom, kada je došlo do verbalnog prepucavanja između kapitena Dušana Tadića i selektora Dragan Stojkovića.

- Uopšte ne želim da se time bavim - jasan je bio nekada sjajni fudbaler. - Majstori smo u tome da u najteže vreme pokrećemo najgore teme. Takvim stvarima se nikada nisam bavio, nisam to radio ni posle Mundijala u Kataru, pa ne želim ni sada. Postoje autoriteti u čijoj su nadležnosti takvi problemi. 


- U drugih 45 minuta naši igrači veoma prijatno su me iznenadili, jer naterali su Engleze da se nađu u inferironoj poziciji, često da se brane i panično izbacuju loptu što dalje od svog gola. Prava je šteta što to nismo valorizovali bar jednim pogotkom, jer smo, po svemu, zaslužili da ga postignemo.

Ako je protiv "Gordog Albiona" izostalo iznenađenje, šta onda da se kaže o utakmici sa Slovencima, u kojoj je Srbija bila blagi favorit?

- Na osnovu prvog, gradili smo očekivanja za drugi susret, jer je to deo istog mikrociklusa. Po utisku koji sam stekao iz pripremnog perioda, činilo mi se da su Slovenci najslabija ekipa u našoj grupi. Ne znam, možda smo skloni da potcenimo, uslovno rečeno, manje reprezentacije i to nam se po pravilu sveti. Nagrađeni smo, na kraju, za hrabrost, golom koji je postigao Luka Jović. Nismo dominirali u tom susretu, iako smo to svi očekivali. Ne mogu ni da se zakunem da smo bili bolji rival i sada je potrebno da se pod hitno vratimo na "fabrička podešavanja".

Utakmica odluke, dakle, sledi nam protiv Danaca.

- Pomalo sam razočaran saldom koji trenutno imamo. Utisak koji su izabranici selektora Stojkovića ostavili nije bio ubedljiv, iako sam, posle utakmice s Engleskom, mogao da se zakunem da ćemo daleko da doguramo. Ipak, trudim se da me ne ponese navijački zanos i da ostanem objektivan. Znaju momci sve, na njima je da se izdignu iznad situacije. Neće nam biti lako protiv Danaca, ali očekujem najbolje izdanje Srbije sada, kada su je mnogi otgisali. Uzdam se u naš inat i činjenicu da smo najžilaviji kada nam je najteže.

Može li Srbija do pobede?

- Psihološki nas je Jovićev gol podigao i doveo u situaciju da zavisimo isključivo do sebe samih. Tvrdim da ne može, kao mi protiv Engleske, onako dobro da igra selekcija koja ne zna fudbal. Lepršavo, hrabro, pametno... Tada sam uživao i nadam se da će tako da bude i protiv neugodnih Danaca i da možemo da ostvarimo cilj - dodao je, u pogledu na dosadašnji učinak reprezentacije Srbije za čitaoce "Dnevnika", Milan Lane Jovanović.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
MILAN LANE JOVANOVIĆ ZA „DNEVNIK“ PRED UTAKMICU SRBIJA – ENGLESKA: Možemo s „Gordim Albionom“

MILAN LANE JOVANOVIĆ ZA „DNEVNIK“ PRED UTAKMICU SRBIJA – ENGLESKA: Možemo s „Gordim Albionom“

14.06.2024. 14:57 15:00
IZ STRUČNOG UGLA - MILORAD KOSANOVIĆ: Nemamo odgovore na zahteve modernog fudbala

IZ STRUČNOG UGLA - MILORAD KOSANOVIĆ: Nemamo odgovore na zahteve modernog fudbala

21.06.2024. 16:32 16:35