scattered clouds
13°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Лигa нација: У Будимпешти се састају Мађарска и Србија

15.11.2020. 10:30 12:55
Пише:
Извор: ФСС/Репрезентација Србије

После дебакла у сусрету са Шкотском  наша фудбалска решрезентација већ данас има нови наступ. У оквиру Лиге нација у Будимпешти се састаје са селекцијом Мађарске, репрезентацијом која чудесним прекретом у поседњих пет минута меча са Исландом (2:1)изборила право да игра на Европском првенству.

Болан пораз жестоко је уздрмао нашу репрезентацију, па у последњих 48 сати није било никаквих инфомација из табора “орлова”, очигледно да да је свима тешко пао да ни после 20 година нећемо играти на континенталном такмичењу. Међутим , фудбал неће стати и већ данас наши најбољи фудбалере очекује нови изазов  додуше победа у мечу са Мађарском неће зацелити ране, али би могла смирити тензије и створити услове да се се у наредним недељама  пронађе право решење како наставити даље.

А квалификације за Светско првенство су ту пред вратима, 7. децембра је жреб,а први мечеви играће се  већ у фебруару наредне године.   Наша репрезентације је отпутовала у Будимпешту у тмурном расположењу, али са надом да ће ипак може до победе која би могла донети трећу позицију у групи и опстанак у Б лиги.  С друге стране  Мађари су на „седмом небу „  после невероватног преокрета и сјајног поготка Доминика Собослаија  други пут су за редом квалификовали на Европско првенство и показали да се полако враћају у врх светског фудбала.

Вероватно вечерас у „Пушкаш арени „ играће у комбинованом саставу (голман Гукачи и Орбан су већ отпутовали за Лајпциг), али ће сигурно урадити све како би победили јер имају лепе шансе у случају две победе да освоје прво место у Б групи и да у следећем издању Лиге нације играју у елити.

?: ?????丨Фудбалери Србије вечерас од 20 сати и 45 минута играју утакмицу 5. кола Лиге нације против Мађарске у Будимпешти. ?? #SrcemSvim #Orlovi #Srbija #HUNSRB #NationsLeague #FSS

Постед by Фудбалски савез Србије он Недеља, 15. новембар 2020.

Интересантно је да вечерас на клупи наше репрезентације неће седети селектор Љубиша Тумбаковић који је добио казну од једне утакмице, јер је против Турске  извео тим на друго полувреме са закашњењем, али неће бити ни мађарског селектора Марка Росије, италијанског стручњака који је заражен коронавирусом .

-   Тешко је али морамо се дићи – објашњава Љубиша Тумбаковић. – Фудбал ће се и даље играти, ми већ од данас морамо припремати тим за квалификације за Светско првенство у Катару. Нови кикс одвео би нас у још већи амбис. Морамо некако пронаћи снагу да вечерас у Будимпешти одиграмо добар меч и да победимо. Знам да нико не може заборавити дебакл у сусрету са Шкотском , али ми једноставно морамо кренути напред., Пораз и победе су саставни део спорта. И раније смо губили важне утакмице и успели се вратити. Имамо плејаду младих квалитених фудбалера. Очекује нас  изазовбна утакмица против селекције која је у великом узлету, али и екипе са којом можемо играти.  У београдуи смо несрећно изгубили, било би лепо да им се реванширамо. 

Г. Ковач  

Ниберг на центру

БУДИМПЕШТА: „Пушкаш арена, без гледалаца, судија: Глен Ниберг (Шведска), почетак у 20.45 сати. 

МАЂАРСКА: Дибус, Ботка,Кечкеш, Ланг, Ловвренчић, Калмар, Собослаи (Шигер), Него, Холандер, Кењвеш, Николић (Р. Шалаи)

СРБИЈА: Дмитровић, Миленковић , С. Митровић, Спајић (Павловић), Гаћиновић, Гудељ,  Лукић (Грујић), Радоњић  Младеновић (Ристић),  Јовић, Катаи.   

Група 3

Турска-Русија   (18)

Мађарска-Србија       (20.45)

1. Русија

4

2

2

0

7:4

8

2. Мађарска

4

2

1

1

4:3

7

3. Турска

4

0

3

1

3:4

3

4. Србија

4

0

2

2

3:6

2

У среду: Србија – Русија, Мађарска – Турска

Аутор:
Пошаљите коментар