scattered clouds
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КЕНИЈАЦ КОЛИНС СИЧЕНЏЕ ПРЕЗАДОВОЉАН ЈЕ ТРОГОДИШЊИМ УГОВОРОМ КОЈИ ЈЕ ПОТПИСАО СА ФК ВОЈВОДИНА Код мене све наилази у право време

19.09.2024. 14:03 14:08
Пише:
Колинс Сиченџе
Извор: ФК Војводина/Колинс Сиченџе по потписивању уговора с Војводином

Иако је пре тога одиграо само седам утакмица у дресу Војводине, кенијски фудбалер Колинс Сиченџе, момак који је данас прославио 21. рођендан, пре осам дана потписао је трогодишњи уговор с Новосађанима.

Брзо је показао да поседује квалитет који је црвено-белима потребан на позицији штопера, па су људи из клуба одлучили да откупе његову обавезу коју је имао према шведском АИК-у и званично га промовишу као новог, пуноправног члана „старе даме“. Имао је и понуде да експресно напусти Нови Сад и заигра у дресу неке друге европске екипе, али није прихватио такву могућност.

Како је дошло до тога да дрес АИК-а замените црвено-белом опремом Војводине?

- Брзо сам донео одлуку да дођем у Србију, јер сам се распитао и знао да је Војводина добар тим за наставак моје каријере – истакао је Колинс, у разговору за наш лист. – Имао сам информације да је реч у квалитетној екипи, у којој ћу имати прилику да докажем квалитет који поседујем. Уверио сам се, по доласку, да је тим добро укомпонован и да има потенцијал да оствари пројекат који је пред њега постављен. Лично, верујем у себе, спреман сам да се наставим с фудбалским развитком и растем као играч, односно да допринсем остварењу постављених циљева.

Упркос богатим понудама које су стигле на вашу адресу?

- Тачно је, понуда је било, али дошао сам у Нови Сад тек пре два месеца и срећан сам у Војводини. Имам циљеве чијем достизању тежим, а мојој каријери све битне ствари дешавале су се у право време. Убеђен сам да ћу, уколико наставим да играм добро и да се развијам у правом смеру, достићи све оно што у каријери желим да урадим. Сада сам фокусиран на мој нови клуб, у којем ми је намера да допринесем, добрим играма, свему оном што желимо да урадимо.

Значи, задовољни сте што сте потписали уговор с Новосађанима?

- Задовољан сам, пре свега, због екипе коју имамо, тренера и свих чланова стручног штаба. Импресионира ме јединство тима и заиста се јако добро осећам. Уз то, верујем да ће ми играње у Војводини помоћи да одбраним све већи углед кенијског и афричког фудбала, као и углед и достојанство моје породице. Поред родитеља, имам брата и три сестре који увек стоје иза мене и то ме, на посебан начин, обавезује да у свакој утакмици и на сваком тренингу пружам све од себе.

Српски фудбал ми одговара

Играли сте, осим у родној Кенији, за клубове из Грчке (ПАОК), Шведске (АИК) и Финске (КуПС). Како бисте упоредили тамошња првенства са српском Суперлигом?

- Српско првенство поседује добар ниво фудбала, када га поредим са Шведском и Финском – рекао је Сиченџе. – Што се тиче Грчке, он је скоро идентичан, али је за мене, пошто сам сада у Србији, важно то што ми то омогућује да развијам као играч и, уопштено, добар је за просперитет младих фудбалера. 

Деби у дресу чете из Новог Сада, имали сте, ни мање - ни више, у утакмици другог кола квалификација за Лигу Европе, против Ајакса у Амстердаму?

- Јесам и био је то јако добар осећај. Играли смо са сјајним ривалом и у изузетном амбијенту на чувеном стадиону. Био је то деби какав сам могао само да пожелим.

Имали сте, дакле, прилику да се адаптирате на нову средину, па нас занима како сада процењујете нови тим, обзиром на то да је током лета у њега стигло доста нових фудбалера?

- Убеђен сам да поседујемо висок квалитет и конкуренцију на свим позицијама у екипи. После победе над Железничаром, треба да наставимо да се боримо и показујемо још већу глад за победама. Убеђен сам да ће оне, у низу, да стигну у најкраћем року, јер тренирамо веома напорно и подржавамо један другог. Нови играчи осећају да су добродошли, без обзира на то када су стигли у Нови Сад. Окружење је јако позитивно, тако да смо сви добили охрабрење и додатну дозу енергије, што нам у великој мери олакшава период адаптације на нови клуб.   

Ипак – Сиченџе

Међу колегама новинарима владала је дилема око тога како се Колинсово презиме правилно изговара. За једне, био је Сичење, за друге Сичиње, неки су, опет, мислили да је најправилније Сикиње, па само самог играча замолили да отклони ову недоумицу.

- Моје презиме изговара се Сиченџе – јасан је био млади играч. – То, наравно, није најбитније, важно је једино то како играм и понашам се, а навијачи Војводине нека ме зову како то њима највише одговара. 

Ипак, на почетку сезоне резултати нису били у складу с очекивањима. Шта је, по вама, разлог томе?

- Играли смо добро и тада, али је фудбал такав – игра је која у себи доноси и лоше и добре периоде. И када вам резултатски не иде, потребно је да задржите прави став и карактер. Наставили смо да се боримо и сада смо остварили победу, за коју се надам да је само почетак много бољег периода. Важно је да наставимо да гурамо један другог и то ће, сигуран сам, да нам донесе много боља остварења.

Мада сте прилично млади, већ иза себе имате три наступа у репрезентацији Кеније. Какви су вам даљи планови по том питању?

- Наравно да имам жељу и планове да наставим да наступам у дресу репрезентације моје земље. Врата која воде ка испуњењу те моје жеље, сигурно нисам затворио, а наступи за Војводину, уз добре партије, због тога су ми веома важни и додатно ме мотивишу – додао је Колинс Сиченџе, младић од којег навијачи Војводине, чини се – с правом, очекују све боље партије у дресу клуба који воле.

А. Предојевић

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар