broken clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ИНТЕРВЈУ: ДУШАН БАЈИЋ, ТРЕНЕР ФУДБАЛЕРА МЛАДОСТИ ГАТ: ​​​​​​​Верујем у опстанак

22.12.2023. 15:45 15:51
Пише:
Извор: Душан Бајић, тренер Младости ГАТ

Иза дојучерашњег члана српске фудбалске елите, екипе Младости ГАТ, остала је прилично тешка и недефинисана прволигашка јесења сезона.

Чињеница је да су "гатовци" у паузи између два првенства потпуно променили тим и стручни штаб, али је мало ко веровао да ће се наћи у борби за голи живот у другом по рангу такмичењу у нашој земљи, односно да ће већи део првенства провести на самом зачељу табеле.

Тек доласком на место шефа стручног штаба Душана Бајића и његових асистената Секуле Рашиована и Гојка Качара, почела је екипа с размеђе Сателита и Новог насеља да пружа нешто боље игре, али јој је то помогло да се помери само за једно место, препуштајући фењер суграђанима из РФК Нови Сад.

- Екипу сам преузео у последњих седам првенствених кола, уместо колеге Бранка Жигића, а пре њега и Немање Кртолице - рекао је Бајић, који је од доласка забележио по две победе и пораза, уз три ремија. - Тачно је да је иза нас неуспешна полусезона, с тим што бих истакао да смо у њој на делу имали потпуно нови тим, који је летос довођен у ходу. Тачно је и то да је у клубу очекивано више, јер имамо доста фудбалера с искуством играња у Суперлиги, односно момака који су, као бонуси, стигли из Војводине.


Прави клуб, с правим људима

Душан Бајић је истакао да је Младост ГАТ прави клуб, који воде прави људи.

- Да резултат није овакав какав је, говорио бих о мом садашњем клубу само у суперлативима - додао је он. - Младост ГАТ је пример како фудбалски колектив треба да изгледа, јер се тачно зна ко шта у њему ради и за шта је задужен. Председник Дејан Слијепчевић сада жели да побољша инфраструктуру и постави нову подлогу с вештачком травом на ГАТ арени. Морам да споменем и сарадњу с Војводином, њеног председника Драгољуба Збиљића, као и остале, који одлично сарађују с нашом управом. Све одлично функционише, што нам је додатни мотив да се изборимо за опстанак у садашњем рангу.


Анализирајући учинак Новосађана, никако не може да се пренебрегне чињеница да су код куће остварили само једну победу.

- Када сам стигао, нисмо имали ни један тријумф на нашем терену, уз четири пораза, што је заиста премного. Од тог тренутка, одиграли смо код куће само једну утакмицу, јер смо тим Смедерева угостили на "Карађорђу", а пет пута смо гостовали. Очекује нас анализа полусезоне, коју смо, мање-више, већ направили и знамо шта је то што нам на пролеће треба. Реч је о одређеним играчима који су нам неопходни, као и морање да направимо допунску селекцију. Урадићемо све, уз добре припреме, да останемо у Првој лиги.

Појаснио је Бајић и какви су то играчи неопходни Младости ГАТ.

- Реч је о појединцима који су, пре свега, такмичари, односно да умеју да играју на резултат и под притиском. Поред тога, важно је да буду искусни, поседују харизму, односно да представљају стуб у свлачиоци за успостваљање праве атмосфере. То не значи да имам и до сада примедбе на тај сегмент, као ни на укупни рад, али нам је потребно да у наставку првенства сви заједно уложимо све што имамо, како бисмо остварили жељени резултат.

Зимске припреме "гатовци" ће одрадити, од 4. до 16. фебруара, у Умагу.

- План рада смо направили, већ знамо и имена противника с којима ћемо одиграти тренинг сусрете, тако да смо свој део посла моји сарадници и ја већ припремили. До 15. јануара остаје да људи из спортског сектора и ја одрадимо квалитетно зимски прелазни рок и да пробамо да погодимо с појачањима. Знамо о којим играчима је реч, с њима се већ преговара и имаћете убрзо конкретне резултате - додао је Душан Бајић.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ: Младост ГАТ ,,са креча" до бода

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ: Младост ГАТ ,,са креча" до бода

14.12.2023. 20:39 20:48
МЛАДОСТ ГАТ СЕ ДОСТОЈНО СУПРОТСТАВИЛА ВОЈВОДИНИ Фокус је на сусрету с Мачвом

МЛАДОСТ ГАТ СЕ ДОСТОЈНО СУПРОТСТАВИЛА ВОЈВОДИНИ Фокус је на сусрету с Мачвом

07.12.2023. 14:50 14:55