Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

INTERVJU: DUŠAN BAJIĆ, TRENER FUDBALERA MLADOSTI GAT: ​​​​​​​Verujem u opstanak

22.12.2023. 15:45 15:51
Piše:
Izvor: Dušan Bajić, trener Mladosti GAT

Iza dojučerašnjeg člana srpske fudbalske elite, ekipe Mladosti GAT, ostala je prilično teška i nedefinisana prvoligaška jesenja sezona.

Činjenica je da su "gatovci" u pauzi između dva prvenstva potpuno promenili tim i stručni štab, ali je malo ko verovao da će se naći u borbi za goli život u drugom po rangu takmičenju u našoj zemlji, odnosno da će veći deo prvenstva provesti na samom začelju tabele.

Tek dolaskom na mesto šefa stručnog štaba Dušana Bajića i njegovih asistenata Sekule Rašiovana i Gojka Kačara, počela je ekipa s razmeđe Satelita i Novog naselja da pruža nešto bolje igre, ali joj je to pomoglo da se pomeri samo za jedno mesto, prepuštajući fenjer sugrađanima iz RFK Novi Sad.

- Ekipu sam preuzeo u poslednjih sedam prvenstvenih kola, umesto kolege Branka Žigića, a pre njega i Nemanje Krtolice - rekao je Bajić, koji je od dolaska zabeležio po dve pobede i poraza, uz tri remija. - Tačno je da je iza nas neuspešna polusezona, s tim što bih istakao da smo u njoj na delu imali potpuno novi tim, koji je letos dovođen u hodu. Tačno je i to da je u klubu očekivano više, jer imamo dosta fudbalera s iskustvom igranja u Superligi, odnosno momaka koji su, kao bonusi, stigli iz Vojvodine.


Pravi klub, s pravim ljudima

Dušan Bajić je istakao da je Mladost GAT pravi klub, koji vode pravi ljudi.

- Da rezultat nije ovakav kakav je, govorio bih o mom sadašnjem klubu samo u superlativima - dodao je on. - Mladost GAT je primer kako fudbalski kolektiv treba da izgleda, jer se tačno zna ko šta u njemu radi i za šta je zadužen. Predsednik Dejan Slijepčević sada želi da poboljša infrastrukturu i postavi novu podlogu s veštačkom travom na GAT areni. Moram da spomenem i saradnju s Vojvodinom, njenog predsednika Dragoljuba Zbiljića, kao i ostale, koji odlično sarađuju s našom upravom. Sve odlično funkcioniše, što nam je dodatni motiv da se izborimo za opstanak u sadašnjem rangu.


Analizirajući učinak Novosađana, nikako ne može da se prenebregne činjenica da su kod kuće ostvarili samo jednu pobedu.

- Kada sam stigao, nismo imali ni jedan trijumf na našem terenu, uz četiri poraza, što je zaista premnogo. Od tog trenutka, odigrali smo kod kuće samo jednu utakmicu, jer smo tim Smedereva ugostili na "Karađorđu", a pet puta smo gostovali. Očekuje nas analiza polusezone, koju smo, manje-više, već napravili i znamo šta je to što nam na proleće treba. Reč je o određenim igračima koji su nam neophodni, kao i moranje da napravimo dopunsku selekciju. Uradićemo sve, uz dobre pripreme, da ostanemo u Prvoj ligi.

Pojasnio je Bajić i kakvi su to igrači neophodni Mladosti GAT.

- Reč je o pojedincima koji su, pre svega, takmičari, odnosno da umeju da igraju na rezultat i pod pritiskom. Pored toga, važno je da budu iskusni, poseduju harizmu, odnosno da predstavljaju stub u svlačioci za uspostvaljanje prave atmosfere. To ne znači da imam i do sada primedbe na taj segment, kao ni na ukupni rad, ali nam je potrebno da u nastavku prvenstva svi zajedno uložimo sve što imamo, kako bismo ostvarili željeni rezultat.

Zimske pripreme "gatovci" će odraditi, od 4. do 16. februara, u Umagu.

- Plan rada smo napravili, već znamo i imena protivnika s kojima ćemo odigrati trening susrete, tako da smo svoj deo posla moji saradnici i ja već pripremili. Do 15. januara ostaje da ljudi iz sportskog sektora i ja odradimo kvalitetno zimski prelazni rok i da probamo da pogodimo s pojačanjima. Znamo o kojim igračima je reč, s njima se već pregovara i imaćete ubrzo konkretne rezultate - dodao je Dušan Bajić.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
PRVA LIGA SRBIJE: Mladost GAT ,,sa kreča" do boda

PRVA LIGA SRBIJE: Mladost GAT ,,sa kreča" do boda

14.12.2023. 20:39 20:48
MLADOST GAT SE DOSTOJNO SUPROTSTAVILA VOJVODINI Fokus je na susretu s Mačvom

MLADOST GAT SE DOSTOJNO SUPROTSTAVILA VOJVODINI Fokus je na susretu s Mačvom

07.12.2023. 14:50 14:55