few clouds
14°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Фудбалери Црвене звезде наставили с добрим партијама у Европи

03.08.2018. 09:43 09:45
Пише:
Извор: FoNet

Фудбалери Црвене звезде наставили су добрим партијама у Европи, пошто су убедљиво савладали Судуву у другом колу квалификација за Лигу шампиона. Изабраници Владана Милојевића у првом мечу славили са 3:0, у Литванији било је је 2:0, чиме су још једном показали чврстину, али и лепршавост у игри.

Након пласмана у треће коло одмах је кренуло с калкулацијама ко ће бити шампиону Србије противник у плеј-офу за Лигу шампиона, односно у трећем колу. Противници нису нимала наивни, пошто се ради од ПСВ, Селтику, Салцбургу, Динамо Загребу, Видију... Међутим, да би дошла до борбе за групну фазу елитног фудбалског такмичења, црвено-бели морају да ‘прескоче’ шампиона Словачке. Спартак из Трнаве је направио изненађење, пошто је елиминисао фаворизовану Легију. Истина је да некога није изненадило то што су Пољаци испали, али чињеница је да су били фаворити у овом двомечу.

Фудбалери Црвене звезде Милош Дегенек, Бранко Јовичић и Славољуб Срнић сложни су у оцени да су црвено-бели на почетку ове сезоне остварили добре резултате.

„Врло је битно што је и у реваншу против Судуве остала нула, поново нисмо примили гол. Постигли смо погодак на почетку и одмах смо мирно играли, показали смо како ствари стоје. Мислим да смо могли да победимо и убедљивије, али не смемо да заборавимо и да је противник имао прилику из корнера коју нисмо смели да дозволимо. На крају је ипак најбитније да смо тријумфовали, оверили смо пролаз даље и сада се окрећемо новим изазовима, пре свега Вождовцу“, рекао је Дегенек.

Он је изразио наду да ће се екипа у трећем колу квалификација против Спартака из Трнаве показати „правом светлу”.

„Гледао сам њихов сусрет са Легијом, мислим да су они тим у правом смислу те речи, али ми нисмо само тим, већ велика породица и зато верујем да можемо до четвртог кола“, додао је он.


Севиља загризла за Радоњића

Шпански фудбалски клуб Севиља понудио је Црвеној звезди девет милиона евра за крилног нападача Немању Радоњића. У случају продаје Црвеној звезди припада 60 посто од обештећења за Радоњића, остатак иде Роми и mеnayеrskim агенцијама које га заступају (или су га заступале). Звездан Терзић је недавно  потврдио да је за репрезентативца Србије, који је био део тима на Светском првенству у Русији, нуђено чак 8.000.000 евра, али да је та понуда одбијена јер је Немања потребан екипи током квалификација за Лигу шампиона.


Звездин везиста Бранко Јовичић истиче да се екипа сада окреће наредном сусрету у Супер лиги Србије, утакмици са Вождовцем.

„Знали смо да нас и после победе у Београду очекује тешка утакмица у гостима и зато смо приступили мечу као да немамо предност из првог сусрета. Ушли смо заиста јако у меч и мислим да после првих неколико минута нико није сумњао у позитиван исход. Нисмо много размишљали о наредном противнику у квалификацијама за Лигу шампиона, заиста смо били потпуно фокусирани на Судуву. Сада нас у првенству очекује јако тешка утакмица против Вождовца на њиховом терену, па када донесемо нова три бода стручни штаб ће до најситнијих детаља анализирати игру Спартака из Трнаве и припремити тактику. Они су сигурно изузетно опасан противник, избацили су првака Пољске, тако да нас очекује озбиљна европска утакмица“, рекао је Јовичић.

Његов саиграч на средини терена Славољуб Срнић пропустио је неколико утакмица на почетку ове сезоне због повреде, али је јуче био у стартној постави против Судуве. Ово ми је прва утакмица после паузе, а да сам одиграо мало више минута. Мало ми је теже пало, али биће лакше кад се вратим у ритам. Брзо ћу - рекао је Срнић.  

С. Р.

ПАРОВИ ТРЕЋЕГ КОЛА КВАЛИФИКАЦИЈА ЛШ

Стаза шампиона

Селтик - АЕК

Салцбург - Шкендија

Црвена звезда - Спартак  (Т)

Карабаг - БАТЕ Борисов

Астана - Динамо (З)

Малме - Види

Стаза пратилаца

Стандард - Ајакс

Бенфика - Фенербахче

Славија (П) - Динамо (К)

ПАОК - Спартак (М)

Жреб за плеј-оф за групну фазу Лиге шампиона заказан је за понедељак, 6. август. У тој фази укључиће се и ПСВ међу носиоцима, а екипе које стигну до „баража” имаће гарантовано место у групној фази Лиге Европе.  У овом тренутку, четири повлашћена тима у баражу на „стази шампиона” су Салцбург, ПСВ Ајндховен, Селтик и Астана. Са друге стране, победник двомеча Црвена звезда - Спартак Трнава  добиће једног од четири повлашћена клуба или  противника или њихове ривале у 3. колу

Аутор:
Пошаљите коментар
Квалификације за ЛШ: Црвена звезда показала класу против Судуве

Квалификације за ЛШ: Црвена звезда показала класу против Судуве

25.07.2018. 22:59 23:03
Звезда се пласирала у треће коло квалификација за ЛШ

Звезда се пласирала у треће коло квалификација за ЛШ

01.08.2018. 21:16 08:32