Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili s dobrim partijama u Evropi

03.08.2018. 09:43 09:45
Piše:
Izvor: FoNet

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su dobrim partijama u Evropi, pošto su ubedljivo savladali Suduvu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Izabranici Vladana Milojevića u prvom meču slavili sa 3:0, u Litvaniji bilo je je 2:0, čime su još jednom pokazali čvrstinu, ali i lepršavost u igri.

Nakon plasmana u treće kolo odmah je krenulo s kalkulacijama ko će biti šampionu Srbije protivnik u plej-ofu za Ligu šampiona, odnosno u trećem kolu. Protivnici nisu nimala naivni, pošto se radi od PSV, Seltiku, Salcburgu, Dinamo Zagrebu, Vidiju... Međutim, da bi došla do borbe za grupnu fazu elitnog fudbalskog takmičenja, crveno-beli moraju da ‘preskoče’ šampiona Slovačke. Spartak iz Trnave je napravio iznenađenje, pošto je eliminisao favorizovanu Legiju. Istina je da nekoga nije iznenadilo to što su Poljaci ispali, ali činjenica je da su bili favoriti u ovom dvomeču.

Fudbaleri Crvene zvezde Miloš Degenek, Branko Jovičić i Slavoljub Srnić složni su u oceni da su crveno-beli na početku ove sezone ostvarili dobre rezultate.

„Vrlo je bitno što je i u revanšu protiv Suduve ostala nula, ponovo nismo primili gol. Postigli smo pogodak na početku i odmah smo mirno igrali, pokazali smo kako stvari stoje. Mislim da smo mogli da pobedimo i ubedljivije, ali ne smemo da zaboravimo i da je protivnik imao priliku iz kornera koju nismo smeli da dozvolimo. Na kraju je ipak najbitnije da smo trijumfovali, overili smo prolaz dalje i sada se okrećemo novim izazovima, pre svega Voždovcu“, rekao je Degenek.

On je izrazio nadu da će se ekipa u trećem kolu kvalifikacija protiv Spartaka iz Trnave pokazati „pravom svetlu”.

„Gledao sam njihov susret sa Legijom, mislim da su oni tim u pravom smislu te reči, ali mi nismo samo tim, već velika porodica i zato verujem da možemo do četvrtog kola“, dodao je on.


Sevilja zagrizla za Radonjića

Španski fudbalski klub Sevilja ponudio je Crvenoj zvezdi devet miliona evra za krilnog napadača Nemanju Radonjića. U slučaju prodaje Crvenoj zvezdi pripada 60 posto od obeštećenja za Radonjića, ostatak ide Romi i menayerskim agencijama koje ga zastupaju (ili su ga zastupale). Zvezdan Terzić je nedavno  potvrdio da je za reprezentativca Srbije, koji je bio deo tima na Svetskom prvenstvu u Rusiji, nuđeno čak 8.000.000 evra, ali da je ta ponuda odbijena jer je Nemanja potreban ekipi tokom kvalifikacija za Ligu šampiona.


Zvezdin vezista Branko Jovičić ističe da se ekipa sada okreće narednom susretu u Super ligi Srbije, utakmici sa Voždovcem.

„Znali smo da nas i posle pobede u Beogradu očekuje teška utakmica u gostima i zato smo pristupili meču kao da nemamo prednost iz prvog susreta. Ušli smo zaista jako u meč i mislim da posle prvih nekoliko minuta niko nije sumnjao u pozitivan ishod. Nismo mnogo razmišljali o narednom protivniku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zaista smo bili potpuno fokusirani na Suduvu. Sada nas u prvenstvu očekuje jako teška utakmica protiv Voždovca na njihovom terenu, pa kada donesemo nova tri boda stručni štab će do najsitnijih detalja analizirati igru Spartaka iz Trnave i pripremiti taktiku. Oni su sigurno izuzetno opasan protivnik, izbacili su prvaka Poljske, tako da nas očekuje ozbiljna evropska utakmica“, rekao je Jovičić.

Njegov saigrač na sredini terena Slavoljub Srnić propustio je nekoliko utakmica na početku ove sezone zbog povrede, ali je juče bio u startnoj postavi protiv Suduve. Ovo mi je prva utakmica posle pauze, a da sam odigrao malo više minuta. Malo mi je teže palo, ali biće lakše kad se vratim u ritam. Brzo ću - rekao je Srnić.  

S. R.

PAROVI TREĆEG KOLA KVALIFIKACIJA

Staza šampiona

Seltik - AEK

Salcburg - Škendija

Crvena zvezda - Spartak  (T)

Karabag - BATE Borisov

Astana - Dinamo (Z)

Malme - Vidi

Staza pratilaca

Standard - Ajaks

Benfika - Fenerbahče

Slavija (P) - Dinamo (K)

PAOK - Spartak (M)

Žreb za plej-of za grupnu fazu Lige šampiona zakazan je za ponedeljak, 6. avgust. U toj fazi uključiće se i PSV među nosiocima, a ekipe koje stignu do „baraža” imaće garantovano mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.  U ovom trenutku, četiri povlašćena tima u baražu na „stazi šampiona” su Salcburg, PSV Ajndhoven, Seltik i Astana. Sa druge strane, pobednik dvomeča Crvena zvezda - Spartak Trnava  dobiće jednog od četiri povlašćena kluba ili  protivnika ili njihove rivale u 3. kolu

Autor:
Pošaljite komentar
Kvalifikacije za LŠ: Crvena zvezda pokazala klasu protiv Suduve

Kvalifikacije za LŠ: Crvena zvezda pokazala klasu protiv Suduve

25.07.2018. 22:59 23:03
Zvezda se plasirala u treće kolo kvalifikacija za LŠ

Zvezda se plasirala u treće kolo kvalifikacija za LŠ

01.08.2018. 21:16 08:32