overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ФК ВОЈВОДИНА ЗАВРШИЛА СЕЗОНУ Победа за крај као путоказ

19.05.2018. 08:48 09:04
Пише:
Извор: Славље фудбалера Војводине, фото: Ј. Грлић

НОВИ САД: Ако ћемо да будемо поштени, мало ко је очекивао да ће фудбалери Војводине обележити завршетак сезоне одличном игром и убедљивом победом у гостима над екипом Чукаричког (6:1).

Тим који је имао силне осцилације током првенства, чије су се игре кретале у несхватљивим амплитудама од сјаја до очаја, као да је у опроштајној утакмици решио да покаже шта и колико може. Додуше, ученици тренера Александра Веселиновића наспрам себе су имали потпуно индиспонираног ривала, што никако не може и не треба да умањи вредност убедљиве победе. Једне од најубедљивијих пуно година уназад.

„Честитам момцима на томе што су показали професионализам, али и што су на делу приказали како се бори за дрес и име ФК Војводина. При томе, никако нису желели да понизе ривала, већ су се трудили да у дело на терену спроведу све оно што смо се договорили. Ова победа биће нам путоказ у новој сезони, у којој ће нам основна идеја бити да вратимо Војводину у сам врх српског фудбала, јер јој је, по свим параметрима, тамо и место“, рекао је тренер Александар Веселиновић.

Навијачи, свесни су сви у табору црвено-белих, немају по чему лепом да памте сезону у којој су њихови миљеници имали висок, европски циљ, а нису успели ни да му се приближе. Сувише горких пилула испили су Новосађани, посебно на свом “Карађорђу”, с којег су читав плен односили по два пута Спартак ЖК (0:5 и 0:2) и Црвена звезда (1:2, 1:2), а онда и Партизан (0:1), два нова члана Прве лиге Србије Борац (0:1) и Јавор (0:3), као и Земун (0:3). Уз лоше игре актера на терену, томе су сигурно допринеле и честе промене тренера.


Капитен Јованчић прелази у Звезду

У последње време у фудбалској јавности доста се спекулисало информацијом о преласку капитена Војводине Душана Јованчића у редове Црвене звезде. Током зимског прелазног рока за овог одличног играча био је заинтересован и Партизан, али је он тада решио да продужи уговор с Новосађанима до краја лиге. Сада је занимање за њега истакла Црвена звезда и високи фудбалер се договорио с црвено – белима да пређе у њихове редове и тако начини нови искорак у каријери.


Вошу су, подсећања ради, с клупе предводили редом: Радослав Батак, Ненад Ванић, Владимир Буач, Зоран Васиљевић (у два кратка мандата), Илија Столица и Александар Веселиновић.  

У дуелу с Чукаричким блистао је Нигеријац Винсент Езе, који је чак четири пута послао лопту иза леђа голмана Немање Белића, чиме је постао најбољи стрелац екипе с осам постигнутих голова, иако је одиграо само 13 првенствених утакмица.

„То је последица одличног рада Езеа на тренинзима. Играчи из Африке углавном су познати по честим осцилацијама у раду, самим тим и на утакмицама, а Езе је показао да се по томе разликује. Професионалац је који максимално поштује обавезе и то му се вратило“, објаснио је Веселиновић.

Радује и то што је тренер Веселиновић испунио обећање и прилику пружио Вошиној деци, па су на стадиону на Бановом брду дебитовали у сениорској конкуренцији голман Марко Илић и Марко Мандић. У тиму су били и момци који су с лоптом озбиљније почели да се друже у ФЦ “Вујадин Бошков”, попут Милана Лазаревића, Ранка Веселиновића, Лазара Зличића, Александра Месаровића, Николе Гајића и Михајла Нешковића.


Лакићевић се опростио

Десни бек Иван Могли Лакићевић је, судећи по објави на Фејсбуку, завршио двоипогодишњи боравак у Новом Саду. У неколико последњих утакмица није га било међу кандидатима за тим, а сада је, између осталог, пријатељима поручио:

„Желим да се захвалим саиграчима, тренерима, навијачима, људима из клуба и Новог Сада на свему. Одрадио сам последњи тренинг у клубу у којем сам провео три лепе године и ово је било једно велико искуство за мене. Одиграо сам преко 100 утакмица за Војводину, од којих су 88 биле у првенству, девет у Купу, као и шест европских, а једна од њих је била и она чувена, са Сампдоријом, у којој смо убедљиво победили, остваривши историјски тријумф. Изузетна ми је част што сам био део великог клуба и што сам имао прилику да тренирам и играм са сјајним момцима“.


Овој групи младића свакако треба додати и оне који се налазе на позајмицама и који ће се појавити на прозивци, како би се схватило да новосадски суперлигаш ипак има базу из које у будућности може и мора да црпи основну снагу.

Јасно је да тај потенцијал, сам по себи, није довољан да се створи респектабилан тим, способан да се у будућности бори за врх у српском фудбалу. Ту је улога чланова Управног одбора, на челу с председником Душаном Влаовићем, изузетно значајна, јер су руководећи људи морају да створи финансијске и организационе предуслове како би значајнија појачања овог лета стигла на стадион “Карђорђе”. Тај посао није ни мало једноставан, али је његова реализација од суштинског значаја како би се слаба, па и кошмарна сезона што пре заборавила и преболела.

Пред црвено-белима је кратка летња пауза, јер је Александар Веселиновић почетак припрема заказао већ за 11. јун.Јасно је да се сви играчи који су носили црвено-бели дрес неће појавити на новој прозивци, а да ће ту бити неки нови фудбалери. Струци и људима који воде клуб препустићемо, наравно, да одлуче на кога више неће рачунати, а, онако лаички, по томе ко је играо, а ко није уопште добијао прилику у финишу тек завршеног првенства, може да се наслути ко су то сада већ бивши играчи Воше.

Ипак, хајде да оставимо калкулације, навијачке жеље и размишљања за период прелазног рока, који ће званично почети 18. јуна.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
“ДНЕВНИК” сазнаје: Немања Милојевић у Војводини

“ДНЕВНИК” сазнаје: Немања Милојевић у Војводини

18.05.2018. 16:14 16:46
Војводина распуцана на Бановом брду у последњем колу

Војводина распуцана на Бановом брду у последњем колу

17.05.2018. 21:12 21:25