Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FK VOJVODINA ZAVRŠILA SEZONU Pobeda za kraj kao putokaz

19.05.2018. 08:48 09:04
Piše:
Izvor: Slavlje fudbalera Vojvodine, foto: J. Grlić

NOVI SAD: Ako ćemo da budemo pošteni, malo ko je očekivao da će fudbaleri Vojvodine obeležiti završetak sezone odličnom igrom i ubedljivom pobedom u gostima nad ekipom Čukaričkog (6:1).

Tim koji je imao silne oscilacije tokom prvenstva, čije su se igre kretale u neshvatljivim amplitudama od sjaja do očaja, kao da je u oproštajnoj utakmici rešio da pokaže šta i koliko može. Doduše, učenici trenera Aleksandra Veselinovića naspram sebe su imali potpuno indisponiranog rivala, što nikako ne može i ne treba da umanji vrednost ubedljive pobede. Jedne od najubedljivijih puno godina unazad.

„Čestitam momcima na tome što su pokazali profesionalizam, ali i što su na delu prikazali kako se bori za dres i ime FK Vojvodina. Pri tome, nikako nisu želeli da ponize rivala, već su se trudili da u delo na terenu sprovedu sve ono što smo se dogovorili. Ova pobeda biće nam putokaz u novoj sezoni, u kojoj će nam osnovna ideja biti da vratimo Vojvodinu u sam vrh srpskog fudbala, jer joj je, po svim parametrima, tamo i mesto“, rekao je trener Aleksandar Veselinović.

Navijači, svesni su svi u taboru crveno-belih, nemaju po čemu lepom da pamte sezonu u kojoj su njihovi miljenici imali visok, evropski cilj, a nisu uspeli ni da mu se približe. Suviše gorkih pilula ispili su Novosađani, posebno na svom “Karađorđu”, s kojeg su čitav plen odnosili po dva puta Spartak ŽK (0:5 i 0:2) i Crvena zvezda (1:2, 1:2), a onda i Partizan (0:1), dva nova člana Prve lige Srbije Borac (0:1) i Javor (0:3), kao i Zemun (0:3). Uz loše igre aktera na terenu, tome su sigurno doprinele i česte promene trenera.


Kapiten Jovančić prelazi u Zvezdu

U poslednje vreme u fudbalskoj javnosti dosta se spekulisalo informacijom o prelasku kapitena Vojvodine Dušana Jovančića u redove Crvene zvezde. Tokom zimskog prelaznog roka za ovog odličnog igrača bio je zainteresovan i Partizan, ali je on tada rešio da produži ugovor s Novosađanima do kraja lige. Sada je zanimanje za njega istakla Crvena zvezda i visoki fudbaler se dogovorio s crveno – belima da pređe u njihove redove i tako načini novi iskorak u karijeri.


Vošu su, podsećanja radi, s klupe predvodili redom: Radoslav Batak, Nenad Vanić, Vladimir Buač, Zoran Vasiljević (u dva kratka mandata), Ilija Stolica i Aleksandar Veselinović.  

U duelu s Čukaričkim blistao je Nigerijac Vinsent Eze, koji je čak četiri puta poslao loptu iza leđa golmana Nemanje Belića, čime je postao najbolji strelac ekipe s osam postignutih golova, iako je odigrao samo 13 prvenstvenih utakmica.

„To je posledica odličnog rada Ezea na treninzima. Igrači iz Afrike uglavnom su poznati po čestim oscilacijama u radu, samim tim i na utakmicama, a Eze je pokazao da se po tome razlikuje. Profesionalac je koji maksimalno poštuje obaveze i to mu se vratilo“, objasnio je Veselinović.

Raduje i to što je trener Veselinović ispunio obećanje i priliku pružio Vošinoj deci, pa su na stadionu na Banovom brdu debitovali u seniorskoj konkurenciji golman Marko Ilić i Marko Mandić. U timu su bili i momci koji su s loptom ozbiljnije počeli da se druže u FC “Vujadin Boškov”, poput Milana Lazarevića, Ranka Veselinovića, Lazara Zličića, Aleksandra Mesarovića, Nikole Gajića i Mihajla Neškovića.


Lakićević se oprostio

Desni bek Ivan Mogli Lakićević je, sudeći po objavi na Fejsbuku, završio dvoipogodišnji boravak u Novom Sadu. U nekoliko poslednjih utakmica nije ga bilo među kandidatima za tim, a sada je, između ostalog, prijateljima poručio:

„Želim da se zahvalim saigračima, trenerima, navijačima, ljudima iz kluba i Novog Sada na svemu. Odradio sam poslednji trening u klubu u kojem sam proveo tri lepe godine i ovo je bilo jedno veliko iskustvo za mene. Odigrao sam preko 100 utakmica za Vojvodinu, od kojih su 88 bile u prvenstvu, devet u Kupu, kao i šest evropskih, a jedna od njih je bila i ona čuvena, sa Sampdorijom, u kojoj smo ubedljivo pobedili, ostvarivši istorijski trijumf. Izuzetna mi je čast što sam bio deo velikog kluba i što sam imao priliku da treniram i igram sa sjajnim momcima“.


Ovoj grupi mladića svakako treba dodati i one koji se nalaze na pozajmicama i koji će se pojaviti na prozivci, kako bi se shvatilo da novosadski superligaš ipak ima bazu iz koje u budućnosti može i mora da crpi osnovnu snagu.

Jasno je da taj potencijal, sam po sebi, nije dovoljan da se stvori respektabilan tim, sposoban da se u budućnosti bori za vrh u srpskom fudbalu. Tu je uloga članova Upravnog odbora, na čelu s predsednikom Dušanom Vlaovićem, izuzetno značajna, jer su rukovodeći ljudi moraju da stvori finansijske i organizacione preduslove kako bi značajnija pojačanja ovog leta stigla na stadion “Karđorđe”. Taj posao nije ni malo jednostavan, ali je njegova realizacija od suštinskog značaja kako bi se slaba, pa i košmarna sezona što pre zaboravila i prebolela.

Pred crveno-belima je kratka letnja pauza, jer je Aleksandar Veselinović početak priprema zakazao već za 11. jun.Jasno je da se svi igrači koji su nosili crveno-beli dres neće pojaviti na novoj prozivci, a da će tu biti neki novi fudbaleri. Struci i ljudima koji vode klub prepustićemo, naravno, da odluče na koga više neće računati, a, onako laički, po tome ko je igrao, a ko nije uopšte dobijao priliku u finišu tek završenog prvenstva, može da se nasluti ko su to sada već bivši igrači Voše.

Ipak, hajde da ostavimo kalkulacije, navijačke želje i razmišljanja za period prelaznog roka, koji će zvanično početi 18. juna.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
“DNEVNIK” saznaje: Nemanja Milojević u Vojvodini

“DNEVNIK” saznaje: Nemanja Milojević u Vojvodini

18.05.2018. 16:14 16:46
Vojvodina raspucana na Banovom brdu u poslednjem kolu

Vojvodina raspucana na Banovom brdu u poslednjem kolu

17.05.2018. 21:12 21:25