light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ЋЕ ПОКУШАТИ ПОНОВО ДА СЕ ПЛАСИРА У ЛИГУ ШАМПИОНА Спречити врлине и искористити мане Норвежана

27.08.2024. 18:05 18:17
Пише:
Извор: Youtube printscreen/TJ Sports: Extra!

Пред фудбалерима нашег првака Црвене звезде и норвешког шампиона Боде/Глимта,  је једна од најбитнијих утакмица у сезони.

Београђани желе да, уз помоћ властитог квалитета, али и испуњених трибина, надоканде минус од једног гола, док управо тај погодак суфицита улива наду Скандинавцима да могу, први пут у историји клуба, да се нађу у групној фази најјачег европског клупског такмичења.

Норвежани су у нашу престоницу стигли дан раније него што је то уобичајено, јер им је намера да се што боље адаптирају на тропске временске услове, који овог лета владају у Србији. И то довољно говори о њиховим амбицијама, док Црвена звезда настоји да на травњак стадиона „Рајко Митић“ изведе најбољи тим, дакле поставу која може да јој донесе нови пласман међу великане континенталне фудбалске сцене.

- Пред нама је друго полувреме против Норвежана, овог пута на нашем стадиону – истакао је тренер Црвене звезде, Владан Милојевић. – Ова утакмица има велики значај за обе екипе, јер је улог пласман у групну фазу у Лигре шампиона. У првом дуелу Боде је био бољи и победио (2:1), али после тог сусрета завршено је било само првих 90 минута. У међувремену смо се опоравили, а поједини наши играчи су се подигли. Играмо против добре екипе, али у овој фази више ни нема лоших тимова.

Осврнуо се Милојевић на екипу Боде/Глимта, о којој је говорио бираним речима.

- Наши гости имају одличан систем рада и игре и неће нам бити ништа теже ни лакше, него што је то било у Норвешкој, а на нама је да будемо потпуно спремни. Имамо одређених проблема код појединих играча, али они нису толико велики. Још нисам одлучио ко ће да почне утакмицу, видећемо још... Мораћемо да се боримо свом снагом и да пружимо све од себе.

Наставио је тренер црвено-белих да анализира Норвежане.

- Играмо против екипе која има истог тренера од 2017. године и која сваке године диже ниво. Не мења пуно играче, а има систем који је тренутно у фудбалу незамислив. Ми још увек нисмо на максимуму и надам се да ћемо бити бољи од ове утакмице. Имамо доста нових играча, а не знам да ли ће Боде/Глимт играти другачије него што је то уобичајено. Покушаћемо да спречимо врлине ривала и искористимо његове мане.

Страху, према Милојевићевим речима, ипак места нема.

- У плеј-офу нема лоших екипа, можда је неко атрактивнији, али све су то тимови за поштовање. Ми смо Звезда, историја нам не дозвољава да се нечега и некога плашимо. Није играње у Звезди лако, велики је притисак, велика су и очекивања, а на нама је да остваримо снове наших породица и навијача... Да ли ћемо успети или не - видећемо.


Физичка припрема најважнија

Припреме су, по Звездином тренеру, протекле у најбољем реду.

- Припремали смо утакмицу онако како смо сматрали да је најбоље и у оквиру наших могућности. Немамо ми само навијаче, већ имамо и противника, који нас пуно пута изненади или не изненади. Све је то иза нас и не бих се враћао на прву утакмицу. Екипи која је физички добро припремљена, морате да одговорите на исти начин - јасан је био Милојевић.


На питање да ли су играчи које предводи вежбали пенале, кратко је одговорио.

- Играчи вежбају пенале после сваког тренинга, све је то сегмент игре – додао је Владан Милојевић.


О навијачима имао само речи хвале

„Шта рећи о нашој атмосфери и навијачима... Они су шампиони Европе што се тога тиче, генерално су сваки пут они ти који приреде нешто спектакуларно, верујем да ће тако бити и сутра. Поносан сам на њих, сви који су играли на Маракани знају каква је атмосфера и сви су причали о томе, а нама је привилегија да имамо такву подршку“, јасан је био тренер црвено-белих.


Утакмица Црвена звезда – Боде/Глимт игра се  на стадиону “Рајко Митић” у среду с почетком у 21 сат. Главни судија биће Италијан Давиде Маса, а помагаће му његови земљаци Филипо Мели и Стефано Аласио.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар