clear sky
14°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Црвена звезда била ближа тријумфу у вечитом дербију

28.08.2017. 15:48 15:51
Пише:
Извор: FoNet/Aleksandar Barda

Прекинули су фудбалери Црвене звезде првенствену победничку серију, у 155. вечитом дербију били су ближи успеху против комшија према броју створених прилика, али на крају су морали да се задовоље ремијем.

Једноставно, физички и психолошки исцеђен тим, који је опет доживео неколико промена, у односу на европско издање, није могао да се избори за најслађи тријумф.

„Некада срце хоће, али ноге и тело не слушају. Стигао нас је умор, видело се то посебно у другом полувремену. Ишли смо на победу, било је прилика, не и голова. Нисам никад задовољан нерешеним исходом на домаћем терену. Одмор ћемо искористити за рехабилитацију и за вредан рад како би се спремили за изазове који нас чекају у веома јаком ритму на три фронта“, поручио је тренер Владан Милојевић.


Дебитант Ненад Крстичић: Памтићу дерби по ударцу

Кад нема голова и истинских јунака, има необичних детаља по којима ће актери памтити дерби. Потврдио је то и дебитант у Звездином дресу Ненад Крстичић, који је већ у 50. секунди утакмице добио снажан ударац у главу после неопрезног старта Евертона.

„У дербију сваки играч добије батине, то је нормално. После ударца Евертона у  тренутку ми се завртело у глави, али нисам могао да изађем из игре на свом дебију за Звезду и то у првом минуту. Истрпео сам бол и наставио. Памтићу дерби по ударцу Бразилца, уместо по неком голу, али и то је фудбал. Важно ми је да је тренер Милојевић задовољан како сам одиграо против Партизана, све што буде очекивао од мене потрудићу се да у будућности испуним“, напоменуо је Крстчић, на чијем лицу су видљиви трагови добијеног ударца.

Крстичић је протекле среде потписао двогодишњи уговор са Звездом и четири дана касније је дебитовао у вечитом дербију. Трансфер из Алавеса није био планиран.

„Очекујем принову и мислио сам да се нећу селити из Шпаније, али понуду Звезде сам одмах прихватио да бих био спреман за дерби. Супер је осећај, уопште не размишљам на начин да сам направио корак уназад у каријери. Шта више, ово је највећи клуб у ком сам играо и даћу све за Звезду- поручио је Крстичић (27), који је професионалну каријеру почео у ОФК Београду,а потом је играо за Сампдорију, Болоњу и Алавес.“

З. Р.


Са капитенском траком на руци опет је Мичел Доналд био командант параде на средини терена, главни мотор екипе.

„Били смо бољи ривал, могли смо да постигнемо три-четири гола. Ипак, када не затресете мрежу, не заслужујете ништа. Не желим да будем превише негативан, радили смо жестоко, имали добре моменте, али и грешке. На крају можемо да се погледамо у огледало и да кажемо да смо дали све од себе, али да нисмо имали  среће да постигнемо гол- реалан је Доналд, уз напомену да је контакт са Тавамбом постојао у 14. минуту и да није био довољан за пенал.

Добар утисак на левом боку оставио је и Алексанадр Пешић који је добио поверење пре Радоњића.

„Остаје жал за пропуштеним приликама у веома тешкој утакмици. Мислим да је коректан резултат. Били смо психички исцрпљени и ми и они после Краснодара и Видеотона. Првенствена трка је тек почела“, рекао је Пешић.

У сличном тону размишља и увек емотивни штопер Вујадин Савић.

„Нисмо изгубили, сачували смо три бода предности и то је добро за нас. Умор је учинио своје, видело се да постоји у оба тима, али нећемо да тражимо оправдање ни у лошем терену који је засметао Боаћију да велику шансу претвори у гол. Искрено, очекивао сам већу посету на трибинама, али хвала нашим навијачима на подршци“, казао је Савић.

У наредним данима биће решене и дилеме око статуса Боаћија, Канге и Доналда који имају занимљиве иностране понуде.

З. Рангелов

Аутор:
Пошаљите коментар
Европски дерби, а празне мреже и срца (видео)

Европски дерби, а празне мреже и срца (видео)

27.08.2017. 21:35 22:15