Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Crvena zvezda bila bliža trijumfu u večitom derbiju

28.08.2017. 15:48 15:51
Piše:
Izvor: FoNet/Aleksandar Barda

Prekinuli su fudbaleri Crvene zvezde prvenstvenu pobedničku seriju, u 155. večitom derbiju bili su bliži uspehu protiv komšija prema broju stvorenih prilika, ali na kraju su morali da se zadovolje remijem.

Jednostavno, fizički i psihološki isceđen tim, koji je opet doživeo nekoliko promena, u odnosu na evropsko izdanje, nije mogao da se izbori za najslađi trijumf.

„Nekada srce hoće, ali noge i telo ne slušaju. Stigao nas je umor, videlo se to posebno u drugom poluvremenu. Išli smo na pobedu, bilo je prilika, ne i golova. Nisam nikad zadovoljan nerešenim ishodom na domaćem terenu. Odmor ćemo iskoristiti za rehabilitaciju i za vredan rad kako bi se spremili za izazove koji nas čekaju u veoma jakom ritmu na tri fronta“, poručio je trener Vladan Milojević.


Debitant Nenad Krstičić: Pamtiću derbi po udarcu

Kad nema golova i istinskih junaka, ima neobičnih detalja po kojima će akteri pamtiti derbi. Potvrdio je to i debitant u Zvezdinom dresu Nenad Krstičić, koji je već u 50. sekundi utakmice dobio snažan udarac u glavu posle neopreznog starta Evertona.

„U derbiju svaki igrač dobije batine, to je normalno. Posle udarca Evertona u  trenutku mi se zavrtelo u glavi, ali nisam mogao da izađem iz igre na svom debiju za Zvezdu i to u prvom minutu. Istrpeo sam bol i nastavio. Pamtiću derbi po udarcu Brazilca, umesto po nekom golu, ali i to je fudbal. Važno mi je da je trener Milojević zadovoljan kako sam odigrao protiv Partizana, sve što bude očekivao od mene potrudiću se da u budućnosti ispunim“, napomenuo je Krstčić, na čijem licu su vidljivi tragovi dobijenog udarca.

Krstičić je protekle srede potpisao dvogodišnji ugovor sa Zvezdom i četiri dana kasnije je debitovao u večitom derbiju. Transfer iz Alavesa nije bio planiran.

„Očekujem prinovu i mislio sam da se neću seliti iz Španije, ali ponudu Zvezde sam odmah prihvatio da bih bio spreman za derbi. Super je osećaj, uopšte ne razmišljam na način da sam napravio korak unazad u karijeri. Šta više, ovo je najveći klub u kom sam igrao i daću sve za Zvezdu- poručio je Krstičić (27), koji je profesionalnu karijeru počeo u OFK Beogradu,a potom je igrao za Sampdoriju, Bolonju i Alaves.“

Z. R.


Sa kapitenskom trakom na ruci opet je Mičel Donald bio komandant parade na sredini terena, glavni motor ekipe.

„Bili smo bolji rival, mogli smo da postignemo tri-četiri gola. Ipak, kada ne zatresete mrežu, ne zaslužujete ništa. Ne želim da budem previše negativan, radili smo žestoko, imali dobre momente, ali i greške. Na kraju možemo da se pogledamo u ogledalo i da kažemo da smo dali sve od sebe, ali da nismo imali  sreće da postignemo gol- realan je Donald, uz napomenu da je kontakt sa Tavambom postojao u 14. minutu i da nije bio dovoljan za penal.

Dobar utisak na levom boku ostavio je i Aleksanadr Pešić koji je dobio poverenje pre Radonjića.

„Ostaje žal za propuštenim prilikama u veoma teškoj utakmici. Mislim da je korektan rezultat. Bili smo psihički iscrpljeni i mi i oni posle Krasnodara i Videotona. Prvenstvena trka je tek počela“, rekao je Pešić.

U sličnom tonu razmišlja i uvek emotivni štoper Vujadin Savić.

„Nismo izgubili, sačuvali smo tri boda prednosti i to je dobro za nas. Umor je učinio svoje, videlo se da postoji u oba tima, ali nećemo da tražimo opravdanje ni u lošem terenu koji je zasmetao Boaćiju da veliku šansu pretvori u gol. Iskreno, očekivao sam veću posetu na tribinama, ali hvala našim navijačima na podršci“, kazao je Savić.

U narednim danima biće rešene i dileme oko statusa Boaćija, Kange i Donalda koji imaju zanimljive inostrane ponude.

Z. Rangelov

Autor:
Pošaljite komentar
Evropski derbi, a prazne mreže i srca (video)

Evropski derbi, a prazne mreže i srca (video)

27.08.2017. 21:35 22:15