scattered clouds
21°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0614
usd
108.3501
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Бранко Жигић: Свим ривалима правићемо проблеме

17.06.2022. 11:44 11:46
Пише:
Фото: А. Предојевић/Бранко Жигић

Како је изостао договор између дојучерашњег тренера Љубомира Ристовског и председника и финансијера клуба Дејана Слијепчевића, нови фудбалски суперлигаш наше земље, екипа Младости ГАТ, морала је под хитно да реши питање шефа стручног штаба.

То се заиста и догодило, па је диригентску палицу у своје руке преузео Бранко Жигић, 40–годишњи стручњак, који је у најјачој лиги Србије водио екипу Пролетера са Слане баре. Жигић је одмах прионуо на посао и има смеле планове са својим новим тимом.

– Недавно смо почели с тренинзима на нашој ГАТ арени, на којој имамо феноменалне услове за рад – истакао је Жигић. – Права је штета што ћемо суперлигашке дуеле морати да играмо на стадиону “Карађорђе”, јер наш објекат не испуњава неке услове. Кажем да је то штета, јер у последњих седам–осам кола у прошлој сезони, на Новом насељу играче Младости ГАТ носила је сјајна публика и сусрети су играни у феноменалној атмосфери.

Сведоци смо да играчки кадар “гатоваца” ових дана доживљава доста промена.

– Задржали смо на окупу већи део екипе из прошле сезоне. Међутим, неки играчи се нису договорили с управом о наставку сарадње, други једноставно не могу да конкуришу за екипу на суперлигашком нивоу, али се надам да ћемо да комплетирамо тим до поласка на припреме на Златибору. Очекујем да на двонедељни рад, на који одлазимо у недељу, отпутујемо у добром расположењу и с израженом жељом да се што боље уиграмо и спремно дочекамо почетак првенства.


Илија Бабић из Звезде на позајмици

После Маричића, Ламбулића и Миладиновића, који су већ потписали уговоре с Младости ГАТ, у Нови Сад је, на позајмицу из Црвене звезде, стигао и 19–годишњи нападач Илија Бабић. Овај младић рођен је у Новом Саду и фудбал је почео да игра у омладинској школи Војводине “Илија Пантелић”, да би касније наступао у Ковиљу, а онда прешао у млађе категорије црвено–белих из Београда. У прошлој сезони носио је дрес прволигаша Графичара, за који је уписао 22 наступа, постигао шест голова и имао три асистенције.


Жигић је нагласио да од раније добро познаје члана управе Младости ГАТ Мирослава Кресовића и председника клуба Дејана Слијепчевића и да је то пресудило да прихвати понуду да преузме тим.

– Сигуран сам да Младост ГАТ може с успехом да игра у најјачој лиги Србије, јер има сјајну атмосферу која ју је красила у прошлој сезони, а сада морамо да доведемо адекватне новајлије, које ће моћи да изнесу терет играња у Суперлиги. Базираћемо се при томе на искусним појединцима, играчима који могу одмах да нам помогну и који, при томе, познају захтеве који владају у овом рангу такмичења. Наравно, треба да размишљамо и о млађим фудбалерима, од којих клуб сутра треба да живи. Мораћемо да покушамо да направимо квалитетан спој младости и искуства и свестан сам да нам на том путу неће бити лако. Уколико будемо играли за нијансу јаче него што смо то чинили у Првој лиги, убеђен сам да можемо да задржимо елитни статус,

Поједини фудбалери већ су стигли на ГАТ арену.

– Већ смо, на позицији централног бека, довели Зарију Ламбулића, затим искусног играча из Јавор Матиса Мирослава Маричића, као и бонусе Данила Милутиновића и Илију Бабића, који су 2002. годиште. Наравно, списак новајлија тиме није закључен и, по мени, требаће нам још седам–осам фудбалера како бисмо што спремнији дочекали почетак првенства.

Оцењујући жреб за наредно првенство, Бранко Жигић је истакао:

– Жреб није био ни лаган, али ни тежак за нас. Са сваким ћемо морати да играмо и надали смо се да ће он да буде позитиван за наш тим. Тако је и било, јер први сусрет играмо с Радником у Сурдулици, а већ у другом колу чека нас градски дерби с Војводином. Спремаћемо се на исти начин за све дуеле, с вером у то да сваком ривалу можемо да направимо проблем.

У недељу се гатовци селе на припреме на српску планинску лепотицу, односно на падине Златибора.

– На припреме ће поћи 22 играча у пољу и тројица голмана, што је неки минимум. Надам се да ћемо што пре да комплетирамо екипу и да ћемо на припреме моћи да кренемо мирних глава. На планини имамо у плану да одиграмо четири контролне утакмице, а веома брзо моћи ћемо да вам кажемо и имена супарника с којима ћемо се срести. Све у свему, надам се да ће нас повреде у наредном периоду мимоићи и да ћемо моћи да достигнемо ниво форме који ће нам бити неопходан за наступе у нашој најјачој лиги – подвукао је Бранко Жигић.

Текст и фото: А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар