Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Branko Žigić: Svim rivalima pravićemo probleme

17.06.2022. 11:44 11:46
Piše:
Foto: A. Predojević/Branko Žigić

Kako je izostao dogovor između dojučerašnjeg trenera Ljubomira Ristovskog i predsednika i finansijera kluba Dejana Slijepčevića, novi fudbalski superligaš naše zemlje, ekipa Mladosti GAT, morala je pod hitno da reši pitanje šefa stručnog štaba.

To se zaista i dogodilo, pa je dirigentsku palicu u svoje ruke preuzeo Branko Žigić, 40–godišnji stručnjak, koji je u najjačoj ligi Srbije vodio ekipu Proletera sa Slane bare. Žigić je odmah prionuo na posao i ima smele planove sa svojim novim timom.

– Nedavno smo počeli s treninzima na našoj GAT areni, na kojoj imamo fenomenalne uslove za rad – istakao je Žigić. – Prava je šteta što ćemo superligaške duele morati da igramo na stadionu “Karađorđe”, jer naš objekat ne ispunjava neke uslove. Kažem da je to šteta, jer u poslednjih sedam–osam kola u prošloj sezoni, na Novom naselju igrače Mladosti GAT nosila je sjajna publika i susreti su igrani u fenomenalnoj atmosferi.

Svedoci smo da igrački kadar “gatovaca” ovih dana doživljava dosta promena.

– Zadržali smo na okupu veći deo ekipe iz prošle sezone. Međutim, neki igrači se nisu dogovorili s upravom o nastavku saradnje, drugi jednostavno ne mogu da konkurišu za ekipu na superligaškom nivou, ali se nadam da ćemo da kompletiramo tim do polaska na pripreme na Zlatiboru. Očekujem da na dvonedeljni rad, na koji odlazimo u nedelju, otputujemo u dobrom raspoloženju i s izraženom željom da se što bolje uigramo i spremno dočekamo početak prvenstva.


Ilija Babić iz Zvezde na pozajmici

Posle Maričića, Lambulića i Miladinovića, koji su već potpisali ugovore s Mladosti GAT, u Novi Sad je, na pozajmicu iz Crvene zvezde, stigao i 19–godišnji napadač Ilija Babić. Ovaj mladić rođen je u Novom Sadu i fudbal je počeo da igra u omladinskoj školi Vojvodine “Ilija Pantelić”, da bi kasnije nastupao u Kovilju, a onda prešao u mlađe kategorije crveno–belih iz Beograda. U prošloj sezoni nosio je dres prvoligaša Grafičara, za koji je upisao 22 nastupa, postigao šest golova i imao tri asistencije.


Žigić je naglasio da od ranije dobro poznaje člana uprave Mladosti GAT Miroslava Kresovića i predsednika kluba Dejana Slijepčevića i da je to presudilo da prihvati ponudu da preuzme tim.

– Siguran sam da Mladost GAT može s uspehom da igra u najjačoj ligi Srbije, jer ima sjajnu atmosferu koja ju je krasila u prošloj sezoni, a sada moramo da dovedemo adekvatne novajlije, koje će moći da iznesu teret igranja u Superligi. Baziraćemo se pri tome na iskusnim pojedincima, igračima koji mogu odmah da nam pomognu i koji, pri tome, poznaju zahteve koji vladaju u ovom rangu takmičenja. Naravno, treba da razmišljamo i o mlađim fudbalerima, od kojih klub sutra treba da živi. Moraćemo da pokušamo da napravimo kvalitetan spoj mladosti i iskustva i svestan sam da nam na tom putu neće biti lako. Ukoliko budemo igrali za nijansu jače nego što smo to činili u Prvoj ligi, ubeđen sam da možemo da zadržimo elitni status,

Pojedini fudbaleri već su stigli na GAT arenu.

– Već smo, na poziciji centralnog beka, doveli Zariju Lambulića, zatim iskusnog igrača iz Javor Matisa Miroslava Maričića, kao i bonuse Danila Milutinovića i Iliju Babića, koji su 2002. godište. Naravno, spisak novajlija time nije zaključen i, po meni, trebaće nam još sedam–osam fudbalera kako bismo što spremniji dočekali početak prvenstva.

Ocenjujući žreb za naredno prvenstvo, Branko Žigić je istakao:

– Žreb nije bio ni lagan, ali ni težak za nas. Sa svakim ćemo morati da igramo i nadali smo se da će on da bude pozitivan za naš tim. Tako je i bilo, jer prvi susret igramo s Radnikom u Surdulici, a već u drugom kolu čeka nas gradski derbi s Vojvodinom. Spremaćemo se na isti način za sve duele, s verom u to da svakom rivalu možemo da napravimo problem.

U nedelju se gatovci sele na pripreme na srpsku planinsku lepoticu, odnosno na padine Zlatibora.

– Na pripreme će poći 22 igrača u polju i trojica golmana, što je neki minimum. Nadam se da ćemo što pre da kompletiramo ekipu i da ćemo na pripreme moći da krenemo mirnih glava. Na planini imamo u planu da odigramo četiri kontrolne utakmice, a veoma brzo moći ćemo da vam kažemo i imena suparnika s kojima ćemo se sresti. Sve u svemu, nadam se da će nas povrede u narednom periodu mimoići i da ćemo moći da dostignemo nivo forme koji će nam biti neophodan za nastupe u našoj najjačoj ligi – podvukao je Branko Žigić.

Tekst i foto: A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar