overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Фудбал-вести: Хумелс прешао у Бајерн јер жели трофеј Лиге шампиона

13.07.2016. 18:05 11:39
Пише:

Фудбалер Бајерна Матс Хумелс рекао је да је главни разлог преласка јер ће у Минхену имати веће шансе да освоји Лигу шампиона, у односу на Борусију из Дортмунда.

Хумелс је поникао у Бајерну, али није добио праву шансу у првом тиму, па је прешао у Борусију из Дортмунда где је изградио име, постао капитен и наступао осам сезона. Ипак, Хумелс је одлучио да се у мају ове године врати у Бајерн са којим је потписао петогодишњи уговор.

"Желим да освајам титуле. Након Европског првенства, које нажалост нисмо успели да освојимо, Лига шампиона је мој главни изазов и циљ. Ако  освојим Лигу шампиона то ће превазићи све моје снове и очекивања. Бајерн је био у шанси да поново освоји Лигу шампиона ове године, верујем да има прилику да се и у наредним годинама бори за врх Европе", рекао је Хумелс за Билд.

Хумелс је за "милионере" уписао 308 утакмица, уз 25 голова, и освојио је две Бундеслиге, Куп и Суперкуп Немачке, док је у финалу Лиге шампиона 2013. поражен управо од Бајерна (2:1).

У дресу репрезентације Немачке уписао је 50 наступа и четири гола, а освојио је Светско првенство 2014. године у Бразилу.

Каменован аутобус са навијачима Динама у Нишу

Аутобус са навијачима загребачког Динама каменован је у Нишу, приликом повратка са гостовања у Скопљу и утакмице са Вардаром у квалификацијама за Лигу шампиона, преноси хрватски портал Индекс.

До напада је дошло у близини Ниша око три сата ујутро, а Индекс наводи да је на аутобусу разбијен прозор, као и да нема повређених путника.

Из Хрватске је у Скопље стигло неколико десетина навијача Динама, а део њих тврди да су на дан утакмице нападнути и на улицама града од стране локалних навијача Црвене звезде.

Повређених није било, док су се, према тврдњама Загрепчана, Делије разбежале по доласку македонске полиције.

Нејмар: Уплашио сам се када сам видео Месија, Ћавија, Пикеа…

Фудбалер Барселоне Бразилац Нејмар открио је да је био веома уплашен пред свој деби за каталонски клуб и истакао да му је земљак Дани Алвес помогао да се уклопи и постане кључни играч.

"Био сам веома уплашен када сам видео Месија и остале играче пре моје прве утакмице за Барселону. Ушао сам у свлачионицу у којој су поред Месија били и Ћави, Андреас Инијеста, Џерард Пике, Дани Алвес... Ти људи су били моји идоли. Било је скоро као да сам играо плејстејшн. Било је јако тешко у почетку. Дани Алвес ми је пуно помогао да се прилагодим и постанем оно што сам сада", рекао је Нејмар за Телевизију Глобо.

Почетком месеца Нејмар је продужио уговор са Каталонцима до 2021. године уз откупну клаузулу од чак 250 милиона евра.

Нејмар је 2013. године прешао из Сантоса у Каталонију за који је до сада уписао 141 наступ уз 85 голова.

Бразилски фудбалер је са Барселоном освојио две титуле Примере, Лигу шампиона, два Купа краља, Суперкуп Шпаније и Европе, као и Светско клупско првенство.

Де Сантис прешао у Монако

Искусни италијански голман Морган Де Сантис напустио је Рому и потписао једногодишњи уговор са Монаком, саопштено је данас на званичном сајту француског клуба.

Током каријере, 39-годишњи чувар мреже наступао је за Пескару, Јувентус, Удинезе, Севиљу, Галатасарај и Наполи, пре него што је у јулу 2013. потписао двогодишњи уговор са Ромом.

"Велика је част што сам потписао за Монако, који је велики клуб у Француској. Радујем се што ћу помоћи да тим оствари највише циљеве у новој сезони", рекао је Де Сантис за клупски сајт.

Дрес репрезентације Италије носио је шест пута.

Роџерс: Ливерпул и Челси имају велике шансе да буду прваци

Менаџер Селтика Брендан Роџерс изјавио је да су његов бивши клуб Ливерпул и Челси имају велику предност у трци за титулу Премијер лиге јер неће учествовати у Европи.

"Мислим да Ливерпул има велику шансу да ове сезоне освоји титулу. Мој некадашњи тим и Челси неће играти у Европи и то је значајна предност. Имаће времена да на прави начин припреме утакмицу јер ће играти једном седмично. Премијер лига биће веома захтевна, стигли су нови менаџери и биће фантастично", рекао је Роџерс за Талкспорт.

Ливерпул и Челси у прошлој сезони не могу да се похвале добрим резултатима, нису успели да обезбеде пласман у неко од европских такмичења, а посебно су "плавци" били лоши јер су завршили на 10. месту.

Клуб са Енфилда на титулу првака Енглеске чека чак 26 година, али никада није освојио Премијер лигу од њеног оснивања.

Негредо стиже на позајмицу у Мидлзборо

Фудбалер Валенсије Алваро Негредо наредне сезоне наступаће на позајмици у Мидлзброу, преноси Скај Спорт.

Како се наводи, шпански нападач ће ове недеље стићи на медицинске прегледе у Мидлзборо, пошто су два клуба претходно склопила договор.

Током каријере 30-годишњи Негредо наступао је за Рајо Ваљекано, Кастиљу, Алмерију, Реал Мадрид, Севиљу и Манчестер Сити, пре него што је у септембру 2014. стигао на позајмицу у Валенсију, а потом и постао стални члан.

Најуспешнију епизоду имао је у Манчестер Ситију, за који је уписао 48 наступа, уз 23 гола, и освојио је Премијер лигу и Лига Куп.

За репрезентацију Шпаније одиграо је 21 утакмицу, постигао је 10 голова и био део тима који је освојио Европско првенство 2012. године.

Негредо ће тако постати друго шпанско појачање новог енглеског премијерлигаша, након што је претходно стигао некадашњи чувар мреже Барселоне и Манчестер Јунајтеда Виктор Валдес.

 

Аутор:
Пошаљите коментар