Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbal-vesti: Humels prešao u Bajern jer želi trofej Lige šampiona

13.07.2016. 18:05 11:39
Piše:

Fudbaler Bajerna Mats Humels rekao je da je glavni razlog prelaska jer će u Minhenu imati veće šanse da osvoji Ligu šampiona, u odnosu na Borusiju iz Dortmunda.

Humels je ponikao u Bajernu, ali nije dobio pravu šansu u prvom timu, pa je prešao u Borusiju iz Dortmunda gde je izgradio ime, postao kapiten i nastupao osam sezona. Ipak, Humels je odlučio da se u maju ove godine vrati u Bajern sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

"Želim da osvajam titule. Nakon Evropskog prvenstva, koje nažalost nismo uspeli da osvojimo, Liga šampiona je moj glavni izazov i cilj. Ako  osvojim Ligu šampiona to će prevazići sve moje snove i očekivanja. Bajern je bio u šansi da ponovo osvoji Ligu šampiona ove godine, verujem da ima priliku da se i u narednim godinama bori za vrh Evrope", rekao je Humels za Bild.

Humels je za "milionere" upisao 308 utakmica, uz 25 golova, i osvojio je dve Bundeslige, Kup i Superkup Nemačke, dok je u finalu Lige šampiona 2013. poražen upravo od Bajerna (2:1).

U dresu reprezentacije Nemačke upisao je 50 nastupa i četiri gola, a osvojio je Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Kamenovan autobus sa navijačima Dinama u Nišu

Autobus sa navijačima zagrebačkog Dinama kamenovan je u Nišu, prilikom povratka sa gostovanja u Skoplju i utakmice sa Vardarom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, prenosi hrvatski portal Indeks.

Do napada je došlo u blizini Niša oko tri sata ujutro, a Indeks navodi da je na autobusu razbijen prozor, kao i da nema povređenih putnika.

Iz Hrvatske je u Skoplje stiglo nekoliko desetina navijača Dinama, a deo njih tvrdi da su na dan utakmice napadnuti i na ulicama grada od strane lokalnih navijača Crvene zvezde.

Povređenih nije bilo, dok su se, prema tvrdnjama Zagrepčana, Delije razbežale po dolasku makedonske policije.

Nejmar: Uplašio sam se kada sam video Mesija, Ćavija, Pikea…

Fudbaler Barselone Brazilac Nejmar otkrio je da je bio veoma uplašen pred svoj debi za katalonski klub i istakao da mu je zemljak Dani Alves pomogao da se uklopi i postane ključni igrač.

"Bio sam veoma uplašen kada sam video Mesija i ostale igrače pre moje prve utakmice za Barselonu. Ušao sam u svlačionicu u kojoj su pored Mesija bili i Ćavi, Andreas Inijesta, Džerard Pike, Dani Alves... Ti ljudi su bili moji idoli. Bilo je skoro kao da sam igrao plejstejšn. Bilo je jako teško u početku. Dani Alves mi je puno pomogao da se prilagodim i postanem ono što sam sada", rekao je Nejmar za Televiziju Globo.

Početkom meseca Nejmar je produžio ugovor sa Kataloncima do 2021. godine uz otkupnu klauzulu od čak 250 miliona evra.

Nejmar je 2013. godine prešao iz Santosa u Kataloniju za koji je do sada upisao 141 nastup uz 85 golova.

Brazilski fudbaler je sa Barselonom osvojio dve titule Primere, Ligu šampiona, dva Kupa kralja, Superkup Španije i Evrope, kao i Svetsko klupsko prvenstvo.

De Santis prešao u Monako

Iskusni italijanski golman Morgan De Santis napustio je Romu i potpisao jednogodišnji ugovor sa Monakom, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu francuskog kluba.

Tokom karijere, 39-godišnji čuvar mreže nastupao je za Peskaru, Juventus, Udineze, Sevilju, Galatasaraj i Napoli, pre nego što je u julu 2013. potpisao dvogodišnji ugovor sa Romom.

"Velika je čast što sam potpisao za Monako, koji je veliki klub u Francuskoj. Radujem se što ću pomoći da tim ostvari najviše ciljeve u novoj sezoni", rekao je De Santis za klupski sajt.

Dres reprezentacije Italije nosio je šest puta.

Rodžers: Liverpul i Čelsi imaju velike šanse da budu prvaci

Menadžer Seltika Brendan Rodžers izjavio je da su njegov bivši klub Liverpul i Čelsi imaju veliku prednost u trci za titulu Premijer lige jer neće učestvovati u Evropi.

"Mislim da Liverpul ima veliku šansu da ove sezone osvoji titulu. Moj nekadašnji tim i Čelsi neće igrati u Evropi i to je značajna prednost. Imaće vremena da na pravi način pripreme utakmicu jer će igrati jednom sedmično. Premijer liga biće veoma zahtevna, stigli su novi menadžeri i biće fantastično", rekao je Rodžers za Talksport.

Liverpul i Čelsi u prošloj sezoni ne mogu da se pohvale dobrim rezultatima, nisu uspeli da obezbede plasman u neko od evropskih takmičenja, a posebno su "plavci" bili loši jer su završili na 10. mestu.

Klub sa Enfilda na titulu prvaka Engleske čeka čak 26 godina, ali nikada nije osvojio Premijer ligu od njenog osnivanja.

Negredo stiže na pozajmicu u Midlzboro

Fudbaler Valensije Alvaro Negredo naredne sezone nastupaće na pozajmici u Midlzbrou, prenosi Skaj Sport.

Kako se navodi, španski napadač će ove nedelje stići na medicinske preglede u Midlzboro, pošto su dva kluba prethodno sklopila dogovor.

Tokom karijere 30-godišnji Negredo nastupao je za Rajo Valjekano, Kastilju, Almeriju, Real Madrid, Sevilju i Mančester Siti, pre nego što je u septembru 2014. stigao na pozajmicu u Valensiju, a potom i postao stalni član.

Najuspešniju epizodu imao je u Mančester Sitiju, za koji je upisao 48 nastupa, uz 23 gola, i osvojio je Premijer ligu i Liga Kup.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 21 utakmicu, postigao je 10 golova i bio deo tima koji je osvojio Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Negredo će tako postati drugo špansko pojačanje novog engleskog premijerligaša, nakon što je prethodno stigao nekadašnji čuvar mreže Barselone i Mančester Junajteda Viktor Valdes.

 

Autor:
Pošaljite komentar