overcast clouds
23°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вулин: Разграничење зауставља ширење „Велике Албаније“

25.08.2018. 14:37 14:41
Пише:
Извор: Tanjug

БЕОГРАД:  Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је за разграничење, јер сматра да се "Велика Албанија" може зауставити само на тај начин.

Одговарајући на новинарско питање да ли подржава "корекцију границе" или не, министар Вулин је истакао да је он за разграничење."Ја сам за разграничење. Ако мене питате, ја ту немам никакву дилему. ''Велика Албанија'' може да се заустави само на тај начин, никако другачије", нагласио је Вулин, истичући да разграничење зауставља ширење "Велике Албаније".



Упитан да прокоментарише који сигнал Србија треба да следи када је реч о "територијалним корекцијама" - амерички или европски, имајући у виду изречене ставове Ангеле Меркел и Трамповог саветника Болтона, Вулин каже да Србија треба да следи свој сигнал.



"Ми треба да следимо свој сигнал, оно што је добро за српски народ, оно што је добро за Србе. Ја сам веома задовољан због тога што америчка администрација очигледно разуме реалност и схватила је да мешање није пут, и разуме да је одржив једино договор који се постигне између оних који ће живети овде, а ми ћемо живети овде и у наредним вековима", рекао је он.



Према његовим речима, свако наметнуто решење, свако решење које се намеће силом, није одрживо решење и пре или касније ће изазвати сукобе, ратове и поделе. 



"Ако се ми договоримо, ако нађемо договор, а велике силе прихвате то, онда већ говори о томе да решење може да буде одрживо и да идемо ка стабилности Балкана, што је нешто што нисмо доживели у протеклим вековима", нагласио је Вулин.

 

Кључеви станова активним и пензионисаним припадницима ВС,МО



БЕОГРАД:  Министар одбране Александар Вулин уручио је данас у Великој ратној сали Старог генералштаба кључеве од 23 стана активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.



Уручењу кључева присуствовао је и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.



Вулин, је том приликом истакао, да је од јула прошле године до данас, Војска Србије кроз субвенционисане кредите и обезбеђивање станова, решила стамбено питања за 1.214 својих припадника.



"Војска Србије брине о стандарду својих припадника и увек ће водити рачуна о свим својим припадницима без обзира да ли су у активном саставу или су пензионери. За нас, ту разлике и нема", рекоа је он.



Према његовим речима, ради се на враћању система, који је био плански и намерно рушен, система који брине о својим људима.



"Када сте у Војсци, када сте део Војске, ви сте до краја живота збринути. До краја живота ћемо бринути о вама, о вашим потребама, о потребама ваше породице. Тако се понаша одговорна војска, али тако се понаша и одговорна држава, јер они који су своје животе посветили одбрани, сигурности и миру за сваког грађанина наше земље, морају да знају да се поштују, да се цене и да ће се о њима и њиховим породицама бринути", додао је Вулин.



Он је подсетио да ће се ове јесени започети циклус велике масовне стамбене изградње за припаднике безбедносног сектора, наводи се у саопштењу Министарства одбране.



"Тако ће стамбени проблеми припадника Војске Србије биће решавани далеко брже, него до сада, надамо се јефтиније, а сигурни смо квалитетније. Војска Србије брине о својима", закључио је Вулин.



Међу онима којима су данас уручени кључеви је и пуковник Милан Миловановић, који је на решавање стамбеног питања чекао 28 година, а ове јесени у двоипособан стан на Новом Београду услелиће се са својом породицом.



"Данас је за чланове моје породице, а и мене, посебан дан. Након вишедеценијског преданог рада у служби, данашњ чин доделе кључева, лична је стисфакција за сав уложен напор и труд ", рекао је пуковник Миловановић. 

Аутор:
Пошаљите коментар
Вулин: На срећу Албанаца, жеља Бушатија се неће остварити 

Вулин: На срећу Албанаца, жеља Бушатија се неће остварити 

24.08.2018. 14:01 14:51
Вулин и Бочвеј о унапређењу војне сарадње

Вулин и Бочвеј о унапређењу војне сарадње

20.08.2018. 19:00 19:03
Вулин: Марковићу нису сметале промене граница 2008.

Вулин: Марковићу нису сметале промене граница 2008.

17.08.2018. 20:16 20:17