Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vulin: Razgraničenje zaustavlja širenje „Velike Albanije“

25.08.2018. 14:37 14:41
Piše:
Izvor: Tanjug

BEOGRAD:  Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je za razgraničenje, jer smatra da se "Velika Albanija" može zaustaviti samo na taj način.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li podržava "korekciju granice" ili ne, ministar Vulin je istakao da je on za razgraničenje."Ja sam za razgraničenje. Ako mene pitate, ja tu nemam nikakvu dilemu. ''Velika Albanija'' može da se zaustavi samo na taj način, nikako drugačije", naglasio je Vulin, ističući da razgraničenje zaustavlja širenje "Velike Albanije".



Upitan da prokomentariše koji signal Srbija treba da sledi kada je reč o "teritorijalnim korekcijama" - američki ili evropski, imajući u vidu izrečene stavove Angele Merkel i Trampovog savetnika Boltona, Vulin kaže da Srbija treba da sledi svoj signal.



"Mi treba da sledimo svoj signal, ono što je dobro za srpski narod, ono što je dobro za Srbe. Ja sam veoma zadovoljan zbog toga što američka administracija očigledno razume realnost i shvatila je da mešanje nije put, i razume da je održiv jedino dogovor koji se postigne između onih koji će živeti ovde, a mi ćemo živeti ovde i u narednim vekovima", rekao je on.



Prema njegovim rečima, svako nametnuto rešenje, svako rešenje koje se nameće silom, nije održivo rešenje i pre ili kasnije će izazvati sukobe, ratove i podele. 



"Ako se mi dogovorimo, ako nađemo dogovor, a velike sile prihvate to, onda već govori o tome da rešenje može da bude održivo i da idemo ka stabilnosti Balkana, što je nešto što nismo doživeli u proteklim vekovima", naglasio je Vulin.

 

Ključevi stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima VS,MO



BEOGRAD:  Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba ključeve od 23 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.



Uručenju ključeva prisustvovao je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.



Vulin, je tom prilikom istakao, da je od jula prošle godine do danas, Vojska Srbije kroz subvencionisane kredite i obezbeđivanje stanova, rešila stambeno pitanja za 1.214 svojih pripadnika.



"Vojska Srbije brine o standardu svojih pripadnika i uvek će voditi računa o svim svojim pripadnicima bez obzira da li su u aktivnom sastavu ili su penzioneri. Za nas, tu razlike i nema", rekoa je on.



Prema njegovim rečima, radi se na vraćanju sistema, koji je bio planski i namerno rušen, sistema koji brine o svojim ljudima.



"Kada ste u Vojsci, kada ste deo Vojske, vi ste do kraja života zbrinuti. Do kraja života ćemo brinuti o vama, o vašim potrebama, o potrebama vaše porodice. Tako se ponaša odgovorna vojska, ali tako se ponaša i odgovorna država, jer oni koji su svoje živote posvetili odbrani, sigurnosti i miru za svakog građanina naše zemlje, moraju da znaju da se poštuju, da se cene i da će se o njima i njihovim porodicama brinuti", dodao je Vulin.



On je podsetio da će se ove jeseni započeti ciklus velike masovne stambene izgradnje za pripadnike bezbednosnog sektora, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.



"Tako će stambeni problemi pripadnika Vojske Srbije biće rešavani daleko brže, nego do sada, nadamo se jeftinije, a sigurni smo kvalitetnije. Vojska Srbije brine o svojima", zaključio je Vulin.



Među onima kojima su danas uručeni ključevi je i pukovnik Milan Milovanović, koji je na rešavanje stambenog pitanja čekao 28 godina, a ove jeseni u dvoiposoban stan na Novom Beogradu usleliće se sa svojom porodicom.



"Danas je za članove moje porodice, a i mene, poseban dan. Nakon višedecenijskog predanog rada u službi, današnj čin dodele ključeva, lična je stisfakcija za sav uložen napor i trud ", rekao je pukovnik Milovanović. 

Autor:
Pošaljite komentar
Vulin: Na sreću Albanaca, želja Bušatija se neće ostvariti 

Vulin: Na sreću Albanaca, želja Bušatija se neće ostvariti 

24.08.2018. 14:01 14:51
Vulin i Bočvej o unapređenju vojne saradnje

Vulin i Bočvej o unapređenju vojne saradnje

20.08.2018. 19:00 19:03
Vulin: Markoviću nisu smetale promene granica 2008.

Vulin: Markoviću nisu smetale promene granica 2008.

17.08.2018. 20:16 20:17