overcast clouds
11°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић: Живот обичних људи нам је најважнија ствар

26.12.2019. 11:15 12:54
Пише:
Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА: Председник Александар Вучић поручио је данас окупљеним грађанима у Смедеревској Паланци да је дошао у тај крај да покаже да држава брине о свим грађанима и да су и Смедеревска Паланка и Велика Плана важни колико и велики градови, а да је живот обичних људи најважнија ствар.

Вучић је након обиласка реконструисаног регионалног пута Велика Плана - Смедеревска Паланка, на шта су мештани тог дела Србије чекали неколико деценија, рекао да није дошао тамо зашто што је то ремек дело, којих, како је приметио, већ имамо у изграђеним аутопутевима, који 70 година нису грађени.

Дошао сам да вам кажем колико је важно да покажемо пажњу и другачији однос према обичним људима, да су нам Велика Плана и Смедеревска Паланка важни колико и велики градови и да нам је живот обичних људи најважнија ствар, поручио је Вучић.У том смислу, најавио је да ће у наредном периоду 900 милиона евра бити уложено у 5.000 км регионалних и локалних путева.

Вучић је приметио да је пут који је данас обишао последњи пут обновљен 1983. године, и то делимично.Било је потребно 36 година да буде нов пут, да повежмо 80.000 становника ова два града. Тиме смо створили нове услове за долазак инвеститора, истакао је Вучић.Он је додао да се разговара са корејском компанијом, која ће, уколико дође у Србију, у том крају отворити нових 700 радних места, што значи да ће 700 породица бити обезбеђено.

Разговара се, каже, и са Русима и другим пријатељима око прозиводње вагона, што би, каже, била нова ињекција за Смедеревску Паланку, али и за Краљево.Да не мислите да смо, када се једном појавим, стали да радимо. Не. Радићемо даље, јер хоћемо да овде људи живе богатије, да нам се људи врате из иностранства, поручио је Вучић.

Како је истакао, тај пут много значи грађанима тог дела Србије.Грађани су председника дочекали и са транспарентима захвалности, а на једном је писало "Чекали смо пола века, хвала председниче".

Грађани су носили транспаренте "Александре, највећи Србине", "Поздрав драгом пријатељу Александру Вучићу Велика Плана", "Кусадак је уз Вучића", "Смедеревска Паланка свим срцем уз Вучића".Саобраћајница, коју је председник обишао, повезује Смедеревску Паланку са Коридором 10.

Укупна дужина деонице регионалног пута (ИИА, 147) од Смедеревске Паланке до Велике Плане је 13,5 километара, од чега је реконструисано 9,83 километра, а изграђен је и нови мост преко потока Губераш.Мост преко потокма Губераш је у поплавама био потпуно уништен и сада је саграђен потпуно нови.

Обим радова је такав да је, иако је реч о реконструкцији, урађен потпуно нов пут. Радови на реконструкцији почели су половином јула.Грађани су годинама тражили да се уради тај пут, јер је најбржа веза између Смедеревске Паланке и Велике Плане.

Укупна вредност радова, укључујући и радове на мосту, износи 598,76 милиона динара без ПДВ-а (718,51 милиона са ПДВ-ом), од чега је 577,5 милиона за трасу пута и 21,2 милион за мост.

На првих шест километара пута у потпуности је извршена замена коловозне конструкције с комплетном хоризонталном и вертикалном сигнализацијом и опремом пута.На преосталих 3,83 километра пута извршено је ново асфалтирање, такође, са хоризонталном и вертикалном саобраћајном сигнализацијом и опремом пута.

Тај пут је на територији Смедеревске Паланке последњи пут реконструисан 1983. године.

Вучић: Фокусиран сам на план Србија „2025“

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Смедеревској Паланци да се потпуно сконцентрисао на инвестициони план „Србија 2025“, који ће бити представљен у суботу, и да ће се тек после тога бавити страначким питањима.



Вучић је, упитан за најављене промене у СНС о којима се спкулише пред Главни одбор странке у недељу, рекао је да није „баш тако рекао“ - да ће бити смењени бројни министри и функционери.



„Имаћемо седницу Главног одбора, која ће у потпуности бити затворена за јавност“, нагласио је он.



До тада, каже, бави се искључиво инвестиционим планом „Србија 2025“, који је, истиче, много важан за Србију.



„Јутрос смо имали два сата састанка са Светском банком. Тај план ће значити живот Србији. Велике ствари смо припремили. Потпуно смо се претворили у суботу и тај план, а страначким критеријумима бавићу се после“, нагласио је он.


Потрага за девојчицом приоритет,без детаља до краја истраге

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је потрага за девојчицом Моником Каримановић приоритетно питање и да полиција интензивно ради на томе да је пронађе.



Председник није желео да износи детаље са којима је упознат, док се потрага не оконча.



"Бринемо за то дете. Постоје детаљи које знам, али не желим да говорим о томе у циљу завршетка акције, док не будемо ухапсили зликовца. Тада ћете моћи да сазнате детаље", рекао је Вучић новинарима у Смедеревској Паланци.



Пренео је да је целу ноћ био на вези са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем и директором полиције Владимиром Ребићем, са којима је и јутрос одржао састанак.



"Радимо на томе. Реч је о детету и то је за нас приоритетно питање", подвукао је Вучић.



Потрага за девојчицом Моником Каримановић у селима око Књажевца је у току, а сумња се да ју је на путу од куће до школе у нишком селу Суви До отео Нинослав Јовановић, познатији јавности као "Малчански берберин".



У потрагу је укључено још 100 полицајаца, тако да је на терену тренутно више од 300 полицајаца из Ниша и Зајечара.Укључена је и Хеликоптерска јединица, Жандармерија, пси трагачи, као и термовизијске камере, јавља Пинк.Претражују се села Подвис и Ргоште у околини Књажевца.

Јовановић је, иначе, био у затвору од 2006. до 2018. године на издржавању казне због силовања.


Јеремић на РТС-добро да се чује, лажи уместо политике

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је добро што је Вук Јеремић гостовао на РТС-у, јер су грађани могли да се увере да опозиција нема програм, већ само језик увреда и лажи.



Вучић је приметио да су последњих дана на РТС биле емитоване специјалне емисије са представницима оних, како каже, који не представљају никог, а на председничким изборима су добили 11 пута мање гласова, па им је рејтинг пао за још 80 одсто.



Додао је и да Јеремић сада нема ни 1,2 одсто подршке, а да "сви заједно" немају ни десет одсто.



"Питајте их што нису урадили путеве, ауто-путеве, што нису урадили нигде ништа, само су они постали богатији. А кад им поменете Катар и секунде на РТС, стотине милиона евра, онда хајде да причамо шта стигнемо", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Смедеревској Паланци.



Вучић каже и да не разуме критеријуме за одабир гостију, јер је, на пример, фиктивни лик Бели Прелетачевић добио два пута више гласова од Јеремића на председничким изборима, али, истиче, то није питање за њега, јер РТС има независну уређивачку политику и да су сви уредници постављани у време ДС.



Упитан да прокоментарише Јеремићеву изјаву да ће "развијати државу у којој ћем моћи да живе и његова деца", Вучић је рекао да му је вазно да каже да он никада неће напуштати Србију, као и да су његова деца везана за Србију.



"А о њиховој деци ружно да говорим нећу, знам колико је то одвратно, нека се они тиме баве, а људи све виде и одлично разумеју", рекао је Вучић и додао да хоће да пристојна Србија побеђује Србију "политичке баре у којој су дозвољена вешала, тестере".



Каже и да не може да одговара на Јеремићева поређења са Хитлером јер ти "ситни, бедни трикови" само говоре о њима.

Ста вам смета, што ме људи воле...?

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је данас да ће присуствовати само на неколико од стотина предизборних скупова своје странке, али ће, каже, свакако наставити да ради свој посао и да разговара са грађанима.



"Шта вам смета? Сто ме људи воле?", запитао је Вучић у договору на питање новинара хоће ли се страначке присталице СНС овако организовано окупљати као данас и у време предизобрне кампањуе и да ли ће се ти догађаји, на којима ће и он бити, тумачити као редовне активности председника државе.



Вучић је рекао да му је драго што је примећено да има присталице, пошто они које појдини медији подржавају могу у Београду да скупе до 1.000 присталица, а у другим местима - ни по 10.



"Хвала људима, разговарао сам са обичним људима. Правићу страначке скупове, никад у 10 или 11 пре подне, већ после радног времена, можда неколико скупова, јер ћу и тада радиити свој посао. Имамо заказан пут у Кину, па ћу и то да радим", рекао је Вучић.



Запитао је шта смета појединим медијима што су дошли људи да нешто питају и поздраве.



"Ни динара из државног буџета за то није отишло. Шта вас толико тишти што ме људи воле и не вичу ми педеру и не кажу да сам Хитлер", нагласио је Вучић.



Додао је да ће бити само неколико скупова страначких којима ће он да присуствује, а да ће их бити на стотине и хиљаде којима ће други да присуствују.



Вучић је запитао да ли у време Тадића и Ђиласа страначке присталице нису долазиле на скупове и казао да је само ватромет на отварању моста на Ади тада коштао грађане 14,5 милиона евра, колико је потрошено из буџета.



Са друге стране, Вучић казе да је данас добио пуно писама од грађана са њиховим мукама и проблемима.



Приметио је да је изгледа највећи проблем у Србији постала коцка на Тргу Републике у Београду и какви ће нам украси бити и додао:



"Срећан сам што у таквој земљи живим".

Као Катон за Картагину, ја ћу сваки дан питати за Јовањицу.

Као што је Катон сваки дан у римском сенату говор почињао речима да Картагину треба разорити, ја ћу сваки пут почињати са поруком да "лажове из Савеза за Србију треба раскринкати", рекао је данас председник Александар Вучић.



Он је, одговарајући на питања новинара да коментарише поруке које стижу из опозиције, рекао, између осталог, да он "неће пустити ''Јовањицу''" у наредне три године:



"И као Катон Други из римског сената, који је сваки свој говор почињао и завршавао реченицом да сматра да Картагину треба разорити, тако ћу ја почињати сваку реченицу тиме да сматрам да лажове из СЗС и оне који су их медијски подржавали треба раскринкати и подсећати какве су неистине изговарали", рекао је Вучић.

Рекао сам Ђорђевићу - смена, ако додаци не стижу на време

Председник Александар Вучић пренео је данас да је, због кашњења у исплати дечјег додатка, запретио министру за рад Зорану Ђорђевићу да ће бити смењен, уколико све не буде исплаћено до Нове године.



Пренео је да су му рекли да данас и јуче иде исплата додатка.



"Рекли су ми да касне дечји додаци, требало је 20. да буду исплаћени. Рекао сам Ђорђевићу - ако не буду до Нове године исплаћени, бићеш смењен у јануару, а не после избора", рекао је Вучић.



Он је поручио да сва давања морају да буду исплаћена на време, јер новца има.



"И не може да се чека администрација. Неће мајка да цека администрацију, тебе или било кога другог", поручио је Вучић.



Зато ће, каже, давања да буду повећавана, али је замолио да сви разумеју да нам је потребна земља са више деце, више оптимизма и људи који верују у своју снагу.

Аутор:
Пошаљите коментар
Вучић обишао хотел "Фрушке терме"

Вучић обишао хотел "Фрушке терме"

25.12.2019. 13:45 18:09