light rain
11°C
05.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић: Моја жеља и обавеза да будем с нашим народом кад је тешко

03.01.2020. 09:29 09:54
Пише:
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

БЕОГРАД: Моја је жеља и обавеза да будем с нашим народом кад је тешко, рекао је данас председник Србије Александар Вучић и додао да ће у наредних дан, дан и по донети коначну одлуку о томе да ли ће Бадње вече провести са Србима на северу Црне Горе.





"Ништа више од тога", није му, како је рекао за Пинк тв, није идеја.



Највећи православни празник је, каже, време за праштање, мирење, време да као народ покажемо јединство, "не вређајући и не провоцирајући".



Не планира да држи политичке говоре.



„Суштина је да ми разумемо да живимо у различитим државама, да поштујемо те државе, али важно је да припадамо истом роду и народу, да морамо да покажемо јединство. Идеално време да се то покаже је сада", нагласио је он. „У сваком случају то је моја жеља и намера да будем заједно са нашим народом када му је тешко. Председник Србије сам не да бих ишао по стадионима, халама, да се радујем нашим успесима у спорту, и да се китим туђим перјем, већ да решавам тешке и важне проблеме, да будем са нашим народом када му је тешко", подвукао је у изјави за ТВ Пинк.



Истакао је да нема разлике између Срба ма где живели, да нема разлике између његовог оца из Chipuljića, мајке из Бечеја, или њега који цео живот живи у Београду и Србина у Бијелом Пољу, Бањалуци или било где друго.


Иако је приватна посета, најавићу је

Александар Вучић је рекао да његов одлазак у Црну Гору није званична нити радна посета Црној Гори, али да ће свакако показати поштовање према држви Црној Гори и најавити какве су му намере и колико ће се задржати.



Вучић је, у јутарњем програму Пинка, на реакције из Црне Горе, казао да за приватне посете не постоји обавеза да се најављују.



„Имајући у виду тренутак, показаћу поштовање према црногорској држави, и свакако ћу најавити долазак, какве су ми намере и колико ћу да се задржим“, објаснио је он.



Вучић је додао да не треба мислити да се Мило Ђукановић и чланови црногорске владе, сваки пут када долазе у Београд најављују, а било је таквих долазака 50 пута, а у званичној посети неки су били два до три пута.


Вучић је казао да се зачудио када је видео колико хистеричну кампању воде бројни медији против његовог доласка у Црну Гору.



Подсетио је да је Божић дочекао и у загребачкој Саборној цркви и Грачаници.



„Никада нашем народу није било лако у Грачаници и Загребу. Српски народ је народ којем припадам и желим да покажем ту врсту јединства", истакао је он.

Нећу сада да одговарам на увреде Амфилохија

Не желим јавно да одговарам на увреде, нити против владике Амфилохија, шта год говорио о мени, већ да будем уз свој народ у Црној Гори и све што сам имао да кажем рекао сам пред Сабором СПЦ, у лице, како то раде часни људи, изјавио је Вучић.



"А, да говорим сада против владике Амфилохила или било кога другог нећу, шта год да прича о мени, ниједног слова нећу да кажем. Желим да будем уз свој народ, а не да се борим за победу своје сујете над оним онима који су данас прогоњени у Црној Гори", поручио је Вучић гостујући на Пинку.



Такође, Вучић је поручио је да је Божић време праштања и да не жели на било какав начин да утиче на разједињавање српског народа.



"Све што сам имао да кажем, рекао сам им у лице на Сабору и да одговарам на свако питање".



Вучић је рекао да народ треба да се присети улоге сваког од наш и 2006. када се одвојила Црна Гора и 2008. године када је Косово прогласило независност.

Аутор:
Пошаљите коментар
Кабинет Мила Ђукановића: Немамо најаву о Вучићевом доласку

Кабинет Мила Ђукановића: Немамо најаву о Вучићевом доласку

02.01.2020. 18:34 18:34
Вучић са Србима на северу Црне Горе прославља Бадњи дан

Вучић са Србима на северу Црне Горе прославља Бадњи дан

02.01.2020. 12:16 12:16