few clouds
8°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић: Много улажемо у здравство, да сачувамо нашу памет

29.08.2019. 13:24 14:52
Пише:
Фото: Танјуг (Видео)

БЕОГРАД: Хитна помоћ је прво место са којим се сви суочавамо у случају ургентних проблема са здрављем, својим и својих ближњих, а лекари, медицинско и немедицинско особље се боре за животе људи, поручио је данас председник Александар Вучић и истакао да ће они и ове године имати повећање плата, што је, нада се, значити њихову опредељеност да остану у својој земљи.

Вучић је новинарима, након посете Градском заводу за хитну медицинску помоћ, рекао да је то стара зграда из 1960-е године, која готово 60 година није реконструисана, уз мање обнове пре четири године које су биле недовољне.

Председник је навео и да ће до краја године за Хитну помоћ стићи 17 нових возила, што ће помоци да се сачува још неки живот.

"Сада крећемо у изградњу новог модерног комплекса. Хвала свим лекарима, медицинском и немедицинском особљу, механичарима, возачима.. који се боре за животе људе. Имаће ове годи повећање плата и надам се да ће то знацити њихову опредељеност да остану", рекао је Вучић.

Повећање плата допринеће да се они осећају боље и да могу да пруже још квалитетнију помоћ грађанима, додао је Вучић.

Председник је навео да је то све део напора да здравство, које је било разрушено, буде најмодерније у овом делу Европе.

"Много улажемо и највише ћемо радницима у здравству да подижемо плате, да сачувамо нашу памет, и колико год било тешко са Аустријом или Немачком, чини ми се да ћемо у томе успевати", рекао је Вучић.

Он је пренео новинарима да напредују радови на изградњи и обнови КЦС, Земунске болнице, Института за мајку и дете, Дедиња 2, као и да ће се градити нова Инфективна клиника, за коју каже да је у најтежем стању, због чега може да нас буде срамота.

"Али, биће најмодернија, на понос свих. Ускоро крећемо са тим", рекао је Вучић.

Све је то сада могуће због фискалне дисциплине у prеthodnim годинама.

Најавио је да ће затим почети обнова домова здравља, јер је ту, како каже, најмање рађено.

Вучић је рекао да је посебно поносан на програме вантелесне оплодње које ће држава, најављује, да финансира за све парове који то желе, без обзира на то који им је покушај, ако медицинска струка каже да је то могуће.

Такође, додао је да је посебно поносан на издвајања за лечење ретких болести, за које се сада, каже, издваја 50 милиона евра, што пре неку годину није била ставка у буџету.

"То је драматично повећање улагања и већи је број деце којима можемо да платимо лечење у иностранству. Петоструко ii шестоструко је већи број деце које шаљемо на лечење у иностранству, којима овде не можемо да помогнемо", рекао је Вучић.

Стопа незапослености у Србији пала на 10,3 одсто

Стопа незапослености у Србији пала је на 10,3 посто што је најнижи ниво незапослености у протеклих неколико деценија, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Председник је након обиласка зграде Хитне помоћи у Београду рекао да је, с друге стране, стопа запослености на нивоу од 49,2 процената што је такође, указује, највиши нивоу у протеклих неколико деценија.

Вучић је честитао свим надлежнима који су радили на постизању ових резултата али и истакао да ће држава наставити да ради на спуштању нивоа незапослених испод десет процената.

Како је додао, по резултатима у смислу висине нивоа незапослености, Србија се може мерити са неколико земаља Европске уније.

Поручио сине дај гол, он га дао

Председник Србије Александар Вучић потврдио је данас да је два сата пред квалификациону утакмицу за Лигу шампиона између Црвене Звезде и Јанг Бојса у Београду позвао играча Звезде Алексу Вукомановића, јер је помислио да би он могао бити играч одлуке. 

„Седео сам са председником Црвене Звезде и пало ми је на памет да би Вукомановић могао бити играч одлуке. Замолио сам шефа Звезде да назове Вукомановића, којем сам рекао ''sinе дај гол''“. 

"Он је казао да ће дати све од себе и дао је гол. Честитам му на томе“, рекао је Вучић новинарима. 

Он је честитао победу Звезди и пожелео много успеха у будућности. 

Додао је да је случајно погодио, као што се свакоме деси то некада, када нешто прогнозира. 

„Марин је најбољи, светска класа, али пало ми је на памет да би Вукомановић могао да реши утакмицу“, рекао је Вучић. 

Све о тенку и оклопном возилу - чиста лаж 

Вучић је рекао да је био изненађен хистеричном кампањом поводом појављивања "тенка" испред Маракане, истичући да је готово све што је о томе објављено чиста лаж.



"Кажу, скупиле се убице да славе Вуковар. Тенк коме је цев заливена, нема мотор, нема било какве везе са Вуковаром, ни са Хрватском, или било којим делом Српске Крајине, или било чиме... Могу да разумем да се то ради у делу хрватске јавности, али у Србији - то не могу", рекао је Вучић.



Он је рекао и да би више волео да је симбол Звезде нешто друго, али да о томе одлуцују навијачи и они су изабрали тенк.



Вучић је навео примере и других европских клубова, као што је ЦСКА који има тенк испред стадиона, или немачки клуб Борусија Дортмунд који такође има тенк као симбол, који још подсећа на прошла времена.



Председник је истакао и да оклопно возило које се вози по граду, а о којем се такође писало свашта, је само надограђени камион “там“! од иверице, и показао његову слику.



"То је то велико оклопно возило које је нарушило мир у насој земљи", рекао је иронично Вучић и показао фотографију возила.



Коментаришући то што су навијачи хрватског Динама испред свог стадиона поставили трактор, Вучић каже да за судбину српског народа из Хрватске нема довољно суза ни да се излију Сава и Дунав, али да морамо да идемо даље.



"Три кључна играча у Звезди су Срби Крајишници... Динамо је јак, али можда Партизан и Звезда буду јачи", рекао је Вучић и додао да му је драже да тему пребаци на спортски терен, а да ће Србија да настави да се приближава другим земљама и да их и побеђује у разним областима.

Аутор:
Пошаљите коментар
Вучић посетио београдску Хитну помоћ која годишње спаси један градић

Вучић посетио београдску Хитну помоћ која годишње спаси један градић

29.08.2019. 12:37 12:39
Вучић: Сестрама 15 одсто повећање, култури 10, већи минималац

Вучић: Сестрама 15 одсто повећање, култури 10, већи минималац

24.08.2019. 12:09 13:13