Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučić: Mnogo ulažemo u zdravstvo, da sačuvamo našu pamet

29.08.2019. 13:24 14:52
Piše:
Foto: Tanjug (Video)

BEOGRAD: Hitna pomoć je prvo mesto sa kojim se svi suočavamo u slučaju urgentnih problema sa zdravljem, svojim i svojih bližnjih, a lekari, medicinsko i nemedicinsko osoblje se bore za živote ljudi, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i istakao da će oni i ove godine imati povećanje plata, što je, nada se, značiti njihovu opredeljenost da ostanu u svojoj zemlji.

Vučić je novinarima, nakon posete Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć, rekao da je to stara zgrada iz 1960-e godine, koja gotovo 60 godina nije rekonstruisana, uz manje obnove pre četiri godine koje su bile nedovoljne.

Predsednik je naveo i da će do kraja godine za Hitnu pomoć stići 17 novih vozila, što će pomoci da se sačuva još neki život.

"Sada krećemo u izgradnju novog modernog kompleksa. Hvala svim lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju, mehaničarima, vozačima.. koji se bore za živote ljude. Imaće ove godi povećanje plata i nadam se da će to znaciti njihovu opredeljenost da ostanu", rekao je Vučić.

Povećanje plata doprineće da se oni osećaju bolje i da mogu da pruže još kvalitetniju pomoć građanima, dodao je Vučić.

Predsednik je naveo da je to sve deo napora da zdravstvo, koje je bilo razrušeno, bude najmodernije u ovom delu Evrope.

"Mnogo ulažemo i najviše ćemo radnicima u zdravstvu da podižemo plate, da sačuvamo našu pamet, i koliko god bilo teško sa Austrijom ili Nemačkom, čini mi se da ćemo u tome uspevati", rekao je Vučić.

On je preneo novinarima da napreduju radovi na izgradnji i obnovi KCS, Zemunske bolnice, Instituta za majku i dete, Dedinja 2, kao i da će se graditi nova Infektivna klinika, za koju kaže da je u najtežem stanju, zbog čega može da nas bude sramota.

"Ali, biće najmodernija, na ponos svih. Uskoro krećemo sa tim", rekao je Vučić.

Sve je to sada moguće zbog fiskalne discipline u prethodnim godinama.

Najavio je da će zatim početi obnova domova zdravlja, jer je tu, kako kaže, najmanje rađeno.

Vučić je rekao da je posebno ponosan na programe vantelesne oplodnje koje će država, najavljuje, da finansira za sve parove koji to žele, bez obzira na to koji im je pokušaj, ako medicinska struka kaže da je to moguće.

Takođe, dodao je da je posebno ponosan na izdvajanja za lečenje retkih bolesti, za koje se sada, kaže, izdvaja 50 miliona evra, što pre neku godinu nije bila stavka u budžetu.

"To je dramatično povećanje ulaganja i veći je broj dece kojima možemo da platimo lečenje u inostranstvu. Petostruko ii šestostruko je veći broj dece koje šaljemo na lečenje u inostranstvu, kojima ovde ne možemo da pomognemo", rekao je Vučić.

Stopa nezaposlenosti u Srbiji pala na 10,3 odsto

Stopa nezaposlenosti u Srbiji pala je na 10,3 posto što je najniži nivo nezaposlenosti u proteklih nekoliko decenija, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je nakon obilaska zgrade Hitne pomoći u Beogradu rekao da je, s druge strane, stopa zaposlenosti na nivou od 49,2 procenata što je takođe, ukazuje, najviši nivou u proteklih nekoliko decenija.

Vučić je čestitao svim nadležnima koji su radili na postizanju ovih rezultata ali i istakao da će država nastaviti da radi na spuštanju nivoa nezaposlenih ispod deset procenata.

Kako je dodao, po rezultatima u smislu visine nivoa nezaposlenosti, Srbija se može meriti sa nekoliko zemalja Evropske unije.

Poručio sine daj gol, on ga dao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je dva sata pred kvalifikacionu utakmicu za Ligu šampiona između Crvene Zvezde i Jang Bojsa u Beogradu pozvao igrača Zvezde Aleksu Vukomanovića, jer je pomislio da bi on mogao biti igrač odluke. 

„Sedeo sam sa predsednikom Crvene Zvezde i palo mi je na pamet da bi Vukomanović mogao biti igrač odluke. Zamolio sam šefa Zvezde da nazove Vukomanovića, kojem sam rekao ''sine daj gol''“. 

"On je kazao da će dati sve od sebe i dao je gol. Čestitam mu na tome“, rekao je Vučić novinarima. 

On je čestitao pobedu Zvezdi i poželeo mnogo uspeha u budućnosti. 

Dodao je da je slučajno pogodio, kao što se svakome desi to nekada, kada nešto prognozira. 

„Marin je najbolji, svetska klasa, ali palo mi je na pamet da bi Vukomanović mogao da reši utakmicu“, rekao je Vučić. 

Sve o tenku i oklopnom vozilu - čista laž 

Vučić je rekao da je bio iznenađen histeričnom kampanjom povodom pojavljivanja "tenka" ispred Marakane, ističući da je gotovo sve što je o tome objavljeno čista laž.



"Kažu, skupile se ubice da slave Vukovar. Tenk kome je cev zalivena, nema motor, nema bilo kakve veze sa Vukovarom, ni sa Hrvatskom, ili bilo kojim delom Srpske Krajine, ili bilo čime... Mogu da razumem da se to radi u delu hrvatske javnosti, ali u Srbiji - to ne mogu", rekao je Vučić.



On je rekao i da bi više voleo da je simbol Zvezde nešto drugo, ali da o tome odlucuju navijači i oni su izabrali tenk.



Vučić je naveo primere i drugih evropskih klubova, kao što je CSKA koji ima tenk ispred stadiona, ili nemački klub Borusija Dortmund koji takođe ima tenk kao simbol, koji još podseća na prošla vremena.



Predsednik je istakao i da oklopno vozilo koje se vozi po gradu, a o kojem se takođe pisalo svašta, je samo nadograđeni kamion “tam“! od iverice, i pokazao njegovu sliku.



"To je to veliko oklopno vozilo koje je narušilo mir u nasoj zemlji", rekao je ironično Vučić i pokazao fotografiju vozila.



Komentarišući to što su navijači hrvatskog Dinama ispred svog stadiona postavili traktor, Vučić kaže da za sudbinu srpskog naroda iz Hrvatske nema dovoljno suza ni da se izliju Sava i Dunav, ali da moramo da idemo dalje.



"Tri ključna igrača u Zvezdi su Srbi Krajišnici... Dinamo je jak, ali možda Partizan i Zvezda budu jači", rekao je Vučić i dodao da mu je draže da temu prebaci na sportski teren, a da će Srbija da nastavi da se približava drugim zemljama i da ih i pobeđuje u raznim oblastima.

Autor:
Pošaljite komentar
Vučić posetio beogradsku Hitnu pomoć koja godišnje spasi jedan gradić

Vučić posetio beogradsku Hitnu pomoć koja godišnje spasi jedan gradić

29.08.2019. 12:37 12:39
Vučić: Sestrama 15 odsto povećanje, kulturi 10, veći minimalac

Vučić: Sestrama 15 odsto povećanje, kulturi 10, veći minimalac

24.08.2019. 12:09 13:13