ВУЧИЋ ИЗ ЊУЈОРКА О РЕЗОЛУЦИЈИ О СРЕБРЕНИЦИ Највеће силе света имаће озбиљног противника у малој Србији, борба се наставља (ФОТО)

Председник Републике Србије Александар Вучић обраћа се из Њујорка.
v
Фото: Youtube Printscreen/Pink

Председник Вучић заступао је јуче Србију на седници Савета безбедности Уједињених нација на којој је разматран шестомесечни извештај о раду Унмика на Косову и Метохији.

Он је у Њујорку обавио и низ разговора са званичницима како на тему КиМ, тако и о нацрту резолуције о геноциду у Сребреници.

Дипломатска борба председника Вучића се наставља.

„Имао сам разговор са тројицом председника, једним премијером афричких земаља, телефонски. Имали смо овде велика два састанка, поносан сам на велико присуство људи из Африке, са 25 афричких земаља, што је око 48 одсто афричких земаља".

Фото: Youtube Printscreen/Pink

„После смо имали састанак са латиномаеричким и карипским земљама. То се погрешно назива брифингом, а то је разговор са пријатељима".

"Покушали смо да објаснимо нашу позицију, да објасним да Србија иако мала земља и знамо да немамо никакве шансе, а притисак се овде појачава и на земље које су биле против".

"Биће борбе до последењег дана".

"У нашој Мисији овде све пршти од енергије".

"Они који подносе резолуцију, највеће силе света, и који врше притисак, имаће озбиљног противника у малој земљи која се дрзнула да брани земљу".

"Немојте да доносите колективну пресуду, јер је управо то што радите. То неће допринети учвршћивању мира, већ додатним поделама".

"Наша је обавеза да бранимо интегритет српског народа".

"Питање Косова је за западну хемисферу решено још 2008. Ево 16 година касније ми се и даље нешто боримо. И око Сребренице је одлука донета много раније. Не знам како и у Србији неки не разумеју да бијемо туђе изгубљене битке".

Фото: Youtube Printscreen/Pink

Видели сте јуче какву су намештаљаку направили. То је шокантно шта су урадили, па су морал ида лажу да су те жене, а жао вам је кад видите силоване жене, али вам нико није рекао да ће то урадити. А онда схватите да је то била замка, да не можете да рагујете. Видели сте да нису бринули, већ су били весели. Питао сам се о чему је реч, а онда смо схватили да су то договорил иса Американцима, Словенцима, Швајцарцима. Не зна се ко је био одвратнији, Словенци или неки други. Али и то смо издржали, јер су правда и истина на нашој страни. Кад је толико тога на вашем тањиру, а морате да размишљате и о економији и напретку. Остаће овде Марко Ђурић до другог, а видећу да ли ћу ја да се враћам у Њујорк".

"Ми смо захвални свима ко нам помаже, али највише помаже углед Србије. Мислите да ће нас сви други заштити. Да, Небезја нас је подржао, уверен сам и да ће Кина, али не потцењујте наш углед. Има земаља, и то не мало, које неће да гласају за Русију, али хоће за Србију. Свакако хвала нашим пријатељима".

"Скептик сам, јер су притисци све већи. Била је једна земља која је била тврдо против, а сада нам кажу да ће ипак бити уздржани".

"Када су 2003. проглашавали геноцид у Руанди, питали су све околне афричке земље. А нас нису питали за БиХ".

"Не мислим да би много људи смело да прекине председавајућег да укаже на скандал, али наш посао је да се боримо за своју земљу. Резервну отаџбину немамо".

"Сад се сви праве наиви, кад смо сигурни да су овде знали и Каролина Заиде и други. Османи каже да су чланице њеног кабинета, а ниједна није на списку чланова њеног кабинета. Лепо су се најели и напили".

"Увек имате људи у Србији који ће навијати против своје земље. Од дрвета не виде шуму. Данима не говорим о унутрашњим стварима, не могу глупостима да се оптерећујем. Немам појма шта кажу (о изборима)".

Курир

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести