ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА АФРИЧКИХ ЗЕМАЉА У ЊУЈОРКУ Усвајање Резолуције довело би до дестабилизације региона

ЊУЈОРК: Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Њујорку са представницима држава чланица Уједињених нација (УН) из латино-америчке и карипске групе, како би са њима разговарао о нацрту резолуције "Међународни дан сећања и обележавања геноцида у Сребреници", описујући им позицију Србије у вези са нацртом том документа.
а
Фото: Tanjug

Претходно, Вучић се састао са представницима држава чланица УН из Афричке групе.

Вучић је после тог састанка на свом налогу на мрежи Инстаграм навео да је саговорницима истакао да Србија континуирано и доследно осуђује злочин у Сребреници и подсетио их је да је 2010. године у Народној скупштини Србије усвојена декларација којом се злочин осуђује.

"Усвајање оваквог нацрта резолуције довело би до дестабилизације региона, неповерења у УН, продубило јаз међу народима и створило нове тензије на Западном Балкану", нагласио је Вучић.

Он је захвалио представницима држава чланица УН из Афричке групе на традиционалном пријатељству и поштовању територијалног интегритета Републике Србије и нагласио да се наша земља, као наследник Југославије и оснивача Покрета несврстаних, поноси наслеђем, али и јачањем веза са слободарским државама афричког континента, које, као и Србија, у УН виде гаранта мира и правног поретка у свету.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести