Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Oво су 24 питања за ОПОЗИЦИОНЕ ЛИДЕРЕ на која НИСУ и НЕЋЕ понудити одговоре грађанима

30.05.2024. 21:27 21:35
Пише:
Извор: Printscreen/Vojvodina uživo

Опозициону листу „Удуржени за слободни Нови Сад“ чини 12 странака и покрета, од којих су многи 10 година били на власти са СНС-ом, а други су и пре тога у три наврата 12 година били на власти, до 2012. године.

Новосађани који су се јављали редакцији Војводина уживо, предложили су да опозиционим лидерима поставе 24 питања, за сваку годину у новом миленијуму по једно, о њиховим аферама на које јавност никад није добила адекватне одговоре.

1. Којим превозним средством се Борислав Новаковић 2001. појавио на гласању у Скупштини Србије, када тог дана, према подацима контроле летења није било летова из Солуна за Београд?

2. Да ли је 23 године довољно дуг период да Новосађанима саопшти истину да није био у Скупштини и да им се извини или намерава да их обмањује још 23 године?

3. Да ли је пребацио Душану Боровици 4,5 милиона евра без адекватне банкарске гаранције, и да ли је тачно да радови никад нису изведени, а да су паре нестале?

4. Ако није умешан у нестанак тих 4,5 милиона евра, зашто се онда у кривичном поступку у Специјалном суду позвао на поступак из прекршајног суда, и правни институт да никоме не може два пута бити суђено за исто дело?

5. Ако још увек сматра да је поштен, зашто против себе не поднесе кривичну пријаву и јавно затражи од суда и тужилаштва да се у судском процесу утврди је ли крив или није?

6. Да ли и данас сматра као у фебруару 2014. године да је за нестанак 4,5 милиона евра одговоран Владимир Јелић, зато што није активирао банкарску гаранцију након што га је заменио на месту директора ЗИГ-а?

7. У каквој је вези са пренаменом парцеле за градњу хотела „Холидеј ин“ на којој је град оштећен за милион евра, и у чијим џеповима је завршио тај новац?

8. Како коментарише чињеницу да је за мање од четири месеца закључио чак 16 уговора мимо закона о јавним набавкама на основу којих је исплаћено више од три милиона евра?

9. Сматра ли да су судски поступци, многобројна хапшења и сукоб са законом довољна препорука да буде кандидат за вођење града?

10. Да ли је Владимир Јелић спреман да уради исто што и Борислав Новаковић и поднесе против себе кривичну пријаву за нестанак 4,5 милиона евра на градњи Булевара Европе?

11. Како се помирио с оптужбама Демократске странке и Борислава Новаковића, са којима је на коалиционој листи, да његова званична примања не могу да оправдају чак ни цену ограде око виле коју поседује, а камоли саму вилу?

12. Остаје ли код тврдњи да топлана „Мишелук“ није украдена, него да је размонтирана и депонована у магацин „Топлане“ иако је полиција у кривичној пријави констатовала да је нестала?

13. Ко је човек, и с којим разлогом је Владимиру Попићу тобоже позајмио 300.000 евра с којима је ухваћен на граници са Швајцарском, због чега је кажњен за царински прекршај?

14. Да ли је Милош Тубић био директор ЈКП „Тржница“ четири године и да ли је тачно да се против њега воде судски поступци?

15. Да ли је ДСС имао заменика градоначелника, члана већа за спорт и директорско место, и да ли је функција услов да Нови Сад буде слободан?

16. Је ли тачно да је ДСС 2021. тражио од СНС-а да избаци Лигу из власти због Сребренице?

17. Зашто су три године касније променили став и ушли са њима у каолицију?

18. Ако су прихватили политику Лиге да се у Сребреници десио геноцид зашто о тој промени става јасно и гласно не обавесте Новосађане?

19. Да ли је СНС приморао Лигу социјалдемократа Војводине да буде са њима део власти, или је то Лига урадила на добровољној бази?

20. Ако их је СНС насилно приморао да прихвате три директорска места и место члана већа, зашто се нису супротставили том насиљу и с гнушањем одбили функције и фотеље?

21. Да ли су и њихови коалициони партнери, који су 10, односно четири године били у власти, били приморани да буду директори?

22. Да ли је ЛСВ у време кад је њен функционер био директор предузећа, заједно са ДС-ом планирао продају новосадског водовода и канализације странцима?

23. Јесу ли приликом потписивања коалиционог споразума одустали од своје политике да је у Сребреници почињен геноцид, а да је Косово независно и прихватили политику ДСС-а да у Сребреници није било геноцида и да је Косово срце Србије?

24. Јесу ли Брајан Брковић, Миран Погачар и Лига прихватили четничку и националистичку идеологију ДСС-а и ПОКС-а, или су они прихватили анархистичку политику да не треба градити нове цркве, а да постојеће треба претворити у пабове?

Војводина уживо

Аутор:
Пошаљите коментар
ЛИСТА „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - НОВИ САД СУТРА” ПРЕД ИЗБОРНУ ТИШИНУ ПОРУЧИЛА:  Деци Новог Сада нудимо будућност, а не мржњу; ОПОЗИЦИЈА ЖЕЛИ ДА ЗАУСТАВИ РАЗВОЈ ГРАДА (ФОТО)

ЛИСТА „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - НОВИ САД СУТРА” ПРЕД ИЗБОРНУ ТИШИНУ ПОРУЧИЛА:  Деци Новог Сада нудимо будућност, а не мржњу; ОПОЗИЦИЈА ЖЕЛИ ДА ЗАУСТАВИ РАЗВОЈ ГРАДА (ФОТО)

30.05.2024. 15:12 15:31