Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЛИСТА „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - НОВИ САД СУТРА” ПРЕД ИЗБОРНУ ТИШИНУ ПОРУЧИЛА:  Деци Новог Сада нудимо будућност, а не мржњу; ОПОЗИЦИЈА ЖЕЛИ ДА ЗАУСТАВИ РАЗВОЈ ГРАДА (ФОТО)

30.05.2024. 15:12 15:31
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

Листа „Александар Вучић - Нови Сад сутра” одржала је данас поподне завршну конференцију за медије, пред локалне изборе у недељу, 2. јуна, испред Градске куће у центру Новог Сада, и сумирала предизборну кампању. 

Чланица Извршног одбора СНС Дина Вучинић рекла је да су последња два дана на мети напада најужи чланови породице председника Владе Србије Милоша Вучевића, као што је то чињено и са породицом председника Алаксандара Вучића.

„Никада до сад у политици се нису користили напади на децу. Никада ни једно дете нисмо поменули у нашој кампањи. Сада нападају најуже чланове наших породица и нашу децу и то они који деци нуде стериоде и представљају се као хуманисти“, навела је Вучинић.

Каже да су то лажни хуманисти, јер „када некоме помажете о томе не причате, не објављујете на сва звона“.

„Шта је њихов план? Да децу делимо на нашу и њихову? Како ће обележети нашу, а како своју децу? Шта сем стериода нуде деци? Ми смо водили позитивну кампању, нисмо спомињали децу и породице, представили смо планове, пројекте, нисмо се водили мржњом. Наши планови и пројекти за будућност су и за нашу и њихову децу. Никада их нећемо раздвајати. Напади на децу никад нису били наша политика. Деци нудимо будућност и развој града Новог Сада, а не мржњу“, навела је Вучинић.

Потпреседник Социјалистичке партије Србије (СПС) и председник Покрајинског одбора те партије Душан Бајатовић казао је да је у prеthodnim данима представници те листе, пре свега проф. др Весна Туркулов, као носилац листе и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић  обишли сваки део града и разговарали са бројним грађанима.

“Сматрали смо да је најбољи начин да презентујемо оно што смо урадили у директном контаку са грађанима“, истакао је Бајатовић.


Незапосленост у граду је на историјском минимуму

Према Бајатовићевим речима, „уколико опозиција буде имала довољан број одборника, нико од њих у Скупштини Града Новог Сада неће имати више од два или четири мандата јер се удружио свако са сваким".

„ Они не могу ништа да се договоре и о томе треба да размисле сви они који излазе на гласање“, истакао је Бајатовић.

Додао је се не може довека гласати „против” већ треба једном гласати и „за”.

„Наша коалиција нуди континуитет. Незапосленост у граду је на историјском минимуму буџет никад већи. Најважније је да завршимо све пројекте, пре свега изградњу два моста, да градимо нове булеваре, вртиће, школе и да привучемо нове инвестиције. Као што је председник Владе Србије и градоначелник Новог Сада у три мандата, Милош Вучевић рекао не градимо инфраструктурне објекте да би они само постојали, већ да служи на добробит грађана“, навео је.

Како је Бајатовић истакао,  све што је председник Вучић, који има највећи легитимитет и политички ауторитет, рекао било је тако и да је то гарант будућности.


Додао је да је њихова била идеја да изађу са резултатима рада и кандидатима који су учествовали у кампањи и да грађани дају оцену њиховом нашем раду.

„Постојала је разлика у кампањи између наше листе и опозиционих колега. Представили смо резултате нашег рада и програм за сутра. У Новом Саду је 17 вртића обновљено и девет нових је изграђено, изграђено је 370 километара канализационе мреже, обновљено је више од 500 улица, обновљена су и изграђена четири дома здравља, а тек је у плану много новца да се уложи у област здравствене заштите. Велика су у лагања и у Институт у Сремској Каменици где се лече људи из читаве земље, као и у Универзитетски клинички центар Војводине“, навео је Бајатовић.

Како вели, осим тога, договорено је да се Градска болница подигне на месту Ковид болнице на Мишелуку, са сремске стране града.

„Колеге из опозиције су против мостова, булевара, инфраструктуре, отварања нових фабрика, јер они то наводно повезују са екологијом, а у ствари они желе да зауставе развој Новог Сада и да од њега направе место са ког ће нападати републичку Владу, да би створили политичку нестабилност. Они промовишу искључиво мржњу, уместо развојних пројеката. Све им је деструктивно. Таква став се завршава деструкцијом личности јер гаје мржњу“, истакао је Бајатовић.

Е. Д.

Аутор:
Пошаљите коментар
ВЕСНА ТУРКУЛОВ У ИНТЕРВЈУУ ЗА "ДНЕВНИК" ПОРУЧУЈЕ Морамо завршити започето јер развијени градови данас значе бољу и стабилнију економију, сутра веће плате и пензије

ВЕСНА ТУРКУЛОВ У ИНТЕРВЈУУ ЗА "ДНЕВНИК" ПОРУЧУЈЕ Морамо завршити започето јер развијени градови данас значе бољу и стабилнију економију, сутра веће плате и пензије

29.05.2024. 19:24 20:01
Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић: У недељу Новосађани одлучују да ли се наставља путем ренесансе или се враћамо у период од пре 2012.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић: У недељу Новосађани одлучују да ли се наставља путем ренесансе или се враћамо у период од пре 2012.

30.05.2024. 10:07 11:18