scattered clouds
13°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Јаблановић пуштен на слободу

05.06.2017. 08:21 10:40
Пише:
Извор: mc.rs

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, БЕОГРАД: Одлуком тужиоца, лидер Партије косовских Срба Александар Јаблановић је пуштен на слободу, јавио је РТС. 

Он је синоћ ухапшен пошто је prеthodno претио оружјем активистима Српске листе.

Шеф истраге косовске полиције на северу Косова и Метохије Жељко Бојић потврдио је да је Јаблановић ухапшен око 20.15, а полиција је пронашла пиштољ којим је претио страначким активистима Српске листе.

Јаблановић је испитан у станици у Лепосавићу.

Иначе, Канцеларија за КиМ најоштрије је осудила напад Јаблановића на припаднике Српске листе називајући га силеџијским.

 

Канцеларија је апеловала на све грађане Србије на КиМ да не наседају на провокације политичара које је Приштина кандидовала како би унели пометњу међу српски народ у нашој јужној покрајини. 

У паничном страху да ће се на предстојећим ванредним парламентарним изборима на КиМ његова каријера завршити дебаклом, Јаблановић је прибегао методама због којих су он и остали чланови његове породице и стекли имиџ инцидентних и криминогених људи, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ, достављеном Танјугу.

У саопштењу се наводи да Јаблановић „очито зна да ће његов политички флерт са албанским партијама бирачи казнити на изборима, и сада, када више нема шта да изгуби, настоји да делегитимизује изборни процес“.

Онај ко потеже оружје на своје сународнике само зато што су прозрели каква је његова улога на предстојећим изборима, легитимише се као шегрт терористичке ОВК, и заслужује не само да кривично одговара, већ и да одговара пред судом историје, који је строжи од било које правосудне институције, истиче се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију још једном упућује недвосмислену подршку Српској листи и њеним настојањима да грађани у нашој јужној покрајини добију политичке представнике какве заслужују, који ће свој народ бранити од оних који му прете насиљем, додаје се у саопштењу.

Ракић: Скинуте све маске

Најновији напад на активисте Српске листе у општини Лепосавић скинуо је све маске када је у питању клан породице Јаблановић и захтева адекватну реакцију надлежних органа, саопштио је градоначелник општине Северна Митровица Горан Ракић.

Он је позвао полицију и тужилаштво да, у складу са законом, процесуирају тај случај, а грађане подсетио да је Српска листа указивала „колико је опасно да иједан глас оде оваквим људима“.

Упућивање претњи ватреним оружјем суграђанима је пре одлика каубојаца него оних који желе да буду кандидати на изборима и потенцијални представници грађана, пише у саопштењу.

У овим тешким временима Србима су потребни одговорни лидери, а не револвераши, истакао је Ракић.

Ђурић осудио напад на представнике Српске листе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић најоштрије је данас осудио, како је навео, "дивљачку" претњу и напад на представнике Српске листе који су лепили плакате у Лепосавићу и поручио да је нападачу Александру Јаблановићу место иза решетака.



Према речима Ђурића, напад је изведен "у маниру албанских екстремиста" који су на сличан начин застрашивали Србе пре деценију и по. 



"Нажалост видимо да нема судског епилога. Тужилац, Албанац, није препоручио нешто што би у таквој ситуацији било сасвим нормално и и складу са прописима који важе у целом свету, а то је задржавање. Као да се ништа није десило", истакао је Ђурић.



Он је нагласио да ово неће и не треба да застраши Србе на Косову и Метохији.

Аутор:
Пошаљите коментар
Ђурић: Влада подржава смену Јаблановића

Ђурић: Влада подржава смену Јаблановића

24.09.2015. 15:08 13:33
Симић: Грађани да не дају потписе Јаблановићу

Симић: Грађани да не дају потписе Јаблановићу

09.04.2017. 10:51 10:56