clear sky
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КРСТИЋ: Опозиција би се ујединила на било ком нивоу да сруши Вучића

12.11.2023. 17:33 17:35
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

БЕОГРАД: Маркетиншки стучњак Небојша Крстић изјавио је данас да би се опозиција удружила на било ком нивоу, уколико би тако успела да обори актуелну власт.

"За њих је то одлично, а ја мислим да би то било јако лоше за Србију. У суштини то би била и превара бирача", рекао Крстић за Танјуг.

Он сматра да је то превара бирача зато што ће избегавати теме о којима се разликују као што су Косово и ЕУ, под изговором да те теме, пре свега, у Београду нису важне.

"То је једна врста преваре. Ја тврдим да ће се они било где удружити, сви, дакле сви на гомилу, као што су већ и покушавали. Не постоји идеолошка разлика, то је оно што имамо овде су само љуштуре идеологије. Овде не постоји ни једна организација у опозицији, било да се зове странка или организација, која има некакву идеолошку потку. То је све празна љуштура", каже Крстић.

Према његовим речима, оно што не разумеју "љубитељи Европске уније јесте колико је значајно то што је Вучић прешао на страну проевропске Србије, задржавајући неке концепте, вредности и манире из prеthodnog политичког живота, али разумејући реалност и разумејући шта је корисно за државу".

Они нису разумели зашто је то добро за Србију, јер без њега Србија неповратно одлази са европског пута, рекао је Крстић.

Он истиче да је СНС-а 10 година истрајао на европском путу.

"У Бриселу као да постоји армија људи која ради само да нам омрзне Европску Унију. Тако мени делује често. Као да постоје стручњаци који кажу, 'ајде да изјављујемо нешто због чега ће се нас Срби мрзети и неће хтети да уђу у ЕУ. Највећа анти-европска снага је Брисел", сматра Крстић.

Он је одбацио наводе да је тзв. проевропска опозиција једина про-европска снага у земљи.

"Драган Ђилас био против ЛГБТ параде. Излазио је и говорио да Србија не сме да има Европску Унију као једину алтернативу. Дакле, ако ми сад неко каже да се подразумева да је Ђилас про-европска снага, извините, али то се не подразумева", каже Крстић.

Како је рекао, у Демократској странци има људи који су се толико обогатили на функцијама, да су чак и деца њихова обезбеђена, а да нико од њих никада није одговарао.

"Они су сваку корупционашку активност, од грађења станова, пословних простора, чега год, покривали уверењима, дозволама, документима. И онда они кажу да имају све дозволе које им требају", тврди Крстић.

На питање шта мисли о томе што тзв патриотске снаге нису успеле да се уједине, Крстиће је одговорио да је то, за њега, потпуно ирелевантно, јер о њима, као ни о тзв проевропској опозицији нема добро мишљење.

 "Десет година су и више на сцени, па је могао човек и да види шта су. Ја мислим да је ту огромна количина популизма у игри, дакле каквог нисмо дуго видели на изборима. Пази, ако се сетимо ми од 2012. ни једна странка, чак ни радикали нису ишли са претјераним косовским популизмом на изборе", констатовао је Крстић.

Додао је они хоће са одбаце француско-немачки план за Косово, али не нуде опцију шта даље.

Критиковао је председницу Српске странке Заветници Милицу Ђурђевић Стаменковски и "играње на популизам и емоције".

"Она је врло вербална особа. Не дај Боже, дођеш њом у сукобу. Има да те покида. Али све што она говори је потпуна празнина. Потпуно трабуњање, глупости, бесмислице. Али лепо звучи. Само гусле фале да још буде лепша", каже Крстић.

На питање да ли је Социјалистичка партија Србије поуздан партнер Српској напредној странци, Крстић каже да је одговор на то предизборни слоган "Ивица Дачић премијер".

"То говори да сутра може да и не буде са СНС-ом. Да може да промени страну, ако опозиција оствари такав резултат. Да постоји клацкалица на којој СПС одлучује, као што је 2012. било. Ја мислим да неће то бити, али та њихов став показује вољу да се промени страна",  поручује Крстић.

Додаје да ће СПС остварити свој стандардни изборни резултат од 10-12 одсто бирача.

 

Аутор:
Пошаљите коментар