Гашић: Радимо на изради новог Закона о полицији

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је данас да се врло интензивно ради на изради новог Закона о унутрашњим пословима и полицији.
2
Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Он је у Београду, одговарајући на питање новинара када ће полиција добити директора, рекао да се ради на изради новог закона са свим невладиним организацијама, владиним организацијама и свима који су на било који начин показали жељу да у томе учествују.

"Нама је уређење радних односа у МУП-у најбитније тим законом, а онда наравно и све остало што ће допринети безбедности грађана Србије", рекао је Гашић.

Додао је да се веома интензивно ради на новој систематизацији и органзацији, новој расподели, те да се, између осталог, ради на томе да и жандармерија буде део специјалних снага Србије.

Нацрт закона о унутрашњим пословима изазвао је доста полемика у јавности, а посебно део који се односи на одредбу којом би се полицији омогућио улазак у стан без налога суда, због чега је нацрт повучен из процедуре усвајања, како би се на њему даље радило кроз широке консултације.

Гашић је данас, заједно са премијерком Србије Аном Брнабић, обишао реновиране просторије Управе за странце у СИВ-у 3.

EUR/RSD 117.0412
Најновије вести