Ђурић: Напади на Данила покушај притиска на Вучића

БЕОГРАД: Потпредседник СНС Марко Ђурић оценио је да су нови напади на Данила Вучића покушај стварања притиска на председника Србије и СНС Александра Вучића и кроз то покушај сламања независне унутрашње и спољне политике Србије, заустављање њеног опоравка и развоја.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Ђурић је то саопштио након што је КРИК објавио да је њиховој новинарки синоћ око 22 сата непознати мушкарац одузео телефон након што је фотографисала сина председника Вучића Данила како у друштву Александра Видојевића, који је, како се наводи, близак кавачком клану, гледа фудбалски дерби.

Ђурић осуђује "нове ниске и лажљиве нападе" на Вучићеву породицу, уз оцену да је угрожавање личне безбедности и приватности Данила Вучића кроз "на лажима засновану криминализацију" део вишегодишње наручење кампање фабрикација лажи.

Он је навео да је прогон и ухођење на улици чланова породице, стигматизација сина Александра Вучића због тога што у кафићу гледа утакмицу недопустив и бедан покушај плаћених ухода из Крика и њихових налогодаваца за демонизацију њега и породицу, са циљем да се стави додатни притисак на човека који без имало колебања брани државне и националне интересе.

Овај мизерни напад на породицу није случајан, већ представља покушај стварања неподношљивог притиска на човека који се бори за Србију и кроз то сламања независне унутрашње и спољне политике Србије, заустављање њеног опоравка и развоја, навео је Ђурић.

Додаје да за остваривање тог циља наручиоцима напада ниједна људска цена није превелика, посебно не она која се тиче живота Вучићеве деце.

Пошто чињеницама и аргументима не могу да победе Вучића, нити различитим притисцима могу да сломе њега и Србију, онда гебелсовским лажима ударају на његову децу и чланове породице. Онима који су прибегли оваквој врсти срамног недела поручујем да неће победити ни Вучића ни Србију и да ће казна стићи 21. јуна, након чега Србију чека четири године убрзаног развоја, и изградње будућности за сву децу Србије коју нико неће моћи да спречи, навео је Ђурић.

EUR/RSD 117.0324
Најновије вести