АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ У МИНХЕНУ С  АМЕРИЧКИМ СЕНАТОРИМА: Дуг, отворен и садржајан разговор

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у Минхену имао дуг, отворен и садржајан разговор са сенаторима Џин Шахин, Питом Рикетсом и Крисом Марфијем.
1
Фото: Tanjug

"Истакао сам да је честа комуникација између Србије и САД, као изузетно важног партнера наше земље, од кључног значаја у јачању веза између наших земаља и решавању кључних питања од заједничког интереса", написао је председник Србије на Инстаграм профилу budućnostsrbijeav.

Вучић је навео да је поновио велику забринутост за безбедност и права српског народа на Косову и Метохији, истичући важност заштите њихових интереса и услова за нормалан живот, поготово имајући у виду и последњи потез Приштине, која је укинула динар као легитимно средство плаћања, чиме је на безобзиран начин угрожена егзистенција српског становништва.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

"Нагласио сам потребу за наставком дијалога у циљу решавања све јачих притисака са којима се свакодневно суочава српски народ на КиМ и захвалио на подршци САД у проналажењу мирног и одрживог решења овог питања", нагласио је председник Србије.

Он је навео да је, другог дана Минхенске безбедносне конференције, са америчким сенаторима разговарао и о билатералним односима, питањима регионалне стабилности и актуелној геополитичкој ситуацији, као и о јачању економске сарадње и инвестицијама у велике пројекте које Србија покреће у склопу EXPO 2027.

"Захвалио сам САД на подршци коју пружају Србији на европском путу, као и нашем опредељењу да наставимо свеобухватни развој земље у свим областима", нагласио је Вучић.

Председник Вучић данас ће имати низ састанака.

Другог дана Минхенске безбедносне конференције председник Вучић састаће се са Маркусом Зедером, председником Владе Баварске и министром спољних послова Кине Ванг Јием.

У плану су и састанци са председавајућим Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Јаном Боргом, високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борељом.

Дневник, Танјуг

EUR/RSD 117.0403
Најновије вести