СТУДЕНТСКА МЕНЗА УМЕСТО ЛИМЕНИХ У УПОТРЕБУ УВЕЛА ПОРЦЕЛАНСКЕ ТАЊИРЕ И ЧИНИЈЕ Променили вишедеценијску праксу
Главна студентска менза у Новом Саду променила је вишедеценијску праксу и заменила лимене тањире и чиније порцеланским посуђем, пружајући студентима нову, побољшану услугу.
Оброци ће сеод понедељка служити у 2.000 плитких, 1.000 дубоких тањира и 2.000 чинија за супу. Замена лименог посуђа порцеланским спроведена је у склопу модернизације рада мензе и у договору са студентским организацијама, са циљем унапређења квалитета услуга.
Директор Студентског центра Зоран Мартиновић каже да је одлука о замени лименог посуђа порцеланским донета у циљу модернизације и побољшања квалитета услуге, у блиској сарадњи са студентским организацијама.
- Циљ нам је био да унапредимо квалитет услуге и верујемо да ће ово побољшање допринети већем задовољству студената. Поред тога, у договору са студентским организацијама уз постојећих 20 јела, од марта су на менију крофне, штрудле с маком и витаминска салата. А такође смо обезбедили и апарате са свежом изворском минералном водом, као и нове сушаче за руке у тоалетима. Студентски центар планира и даље да ослушкује потребе студената и да континуирано ради на побољшању услова за студирање и живот – каже Мартиновић.
Новосадским студентима за доручак су на располагању сендвичи, пица, јаја, гибаница, више врста пецива, више врста сирева, шункарице, пите, палачинке. За ручак се служи више врста супа и салата, бечка шницла, крменадла, печење, ћуреће бело месо, свињски гулаш, пасуљ, шаран, пастрмка... За вечеру се служи филет ослића, шпагете, печени пилећи батак са карабатаком, ћевапи, ражњићи, пилеће бело месо, мусака... И пет врста салата: купус, краставац, мешана салата, цвекла и туршија. У Студентској мензи се служе и вегетаријанска јела, а у време постова на менију се налази велики број посних јела и намирница. Студенти на буџету доручак плаћају 56, ручак 120, а вечеру 90 динара. Самофинансирајуће студенте доручак кошта 120, ручак 300, а вечера 220 динара.